• شنبه / ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 97052714002
  • خبرنگار : 71567

برومند اعلام کرد

توضیحاتی درباره هزینه‌های پژوهشی/سهم ۶۰ درصدی دانشجویان تحصیلات تکمیلی

توضیحاتی درباره هزینه‌های پژوهشی/سهم ۶۰ درصدی دانشجویان تحصیلات تکمیلی

معاون پژوهشی وزارت علوم از اجرای طرح تخصیص اعتبارات پژوهشی به فعالیت‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از اول مهر ماه و به صورت پایلوت خبر داد و گفت: در صورتی که اجرای این طرح در مرحله پایلوت مشکلی نداشته باشد از سال ۹۸ بر اساس "بند ط تبصره ۹ " به صورت کلی آن را اجرایی خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود برومند در حاشیه نشست معاونین پژوهشی دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور که امروز (شنبه ۲۷ مرداد) در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، در خصوص "بند ط تبصره ۹ " در حوزه پژوهشی، اظهار کرد: این تبصره اشاره می‌کند که ۴۰ درصد هزینه‌های پژوهشی شرکت‌ها و نهادهای دولتی که هر سه ماه یک بار به حساب خزانه وارد می‌شود برای انعقاد قراردادهای تحقیقاتی و پژوهشی بین شرکت‌ها و دانشگاه‌ها صرف شود.

به گفته وی در واقع شخص بر اساس تبصره فوق، ۶۰ درصد این موارد باید به دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پسا دکتری و کسانی که در اجرای این طرح فعالیت می‌کنند پرداخت شود تا زمینه تمرکز آنها به موضوع تحصیلات تکمیلی فراهم شود.

برومند ادامه داد: بر اساس تبصره فوق عملا طرح به این جهت تدوین شده است که ارتباط مناسب‌تر و ضابطه‌مندی بین دانشگاه‌ها و شرکت‌ها فراهم شود. امیدواریم هدف منظور شده در این طرح به خوبی اجرایی شود.

وی از اجرای طرح تخصیص اعتبارات پژوهشی به فعالیت‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها بخصوص در حوزه تحصیلات تکمیلی از اول مهر ماه خبر داد و گفت: اولین پایلوت این طرح که به طرح "ستاب" معروف است، موضوعاتی که نیازها و چالش‌های کشور در هر کدام از شاخه‌های علوم انسانی و فنی مهندسی است را به صورت فراخوان ارائه خواهیم کرد و اعضای هیات علمی می‌توانند برای اجرای این طرح درخواست و پیشنهاد بدهند و در حوزه علوم انسانی شروع خواهیم کرد. البته اجرای این طرح برای پروژه‌های دوره دکتری و کارشناسی ارشد و دانشجویان پسا دکتری نیز مطرح و منابع مالی آن تامین شده است بنابراین اعضای هیات علمی که طرح خوبی از نظر کیفیت اجرا ارائه بدهند می‌توانند برنده واقعی اجرای طرح شوند.

برومند خاطر نشان کرد: همانطور که عنوان شد طرح فوق از اول مهر ماه اجرایی می‌شود و اگر در پایلوت مشکلی نداشته باشیم از سال ۹۸ بر اساس بند ط تبصره ۹ این طرح به طور کلی به مرحله اجرا گذاشته می‌شود البته به شرطی که سازمان برنامه و بودجه و همچنین مجلس منابع لازم را در اختیار ما قرار بدهند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز بررسی برنامه‌ها، راهکارها و سیاست‌های پژوهشی مراکز علمی دانشگاهی کشور را مهمترین هدف از برگزاری نشست امروز عنوان کرد و گفت : در حال حاضر بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی به این صورت است که ابتدا به صورت پایلوت انجام می‌شود و بعد این طرح با رفع نواقص و چالش‌های قبلی به صورت کلی به مرحله اجرایی می‌رسد.

وی تصریح کرد: در نشست امروز معاونین پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور سه موضوع کلی پژوهشی و تحقیقاتی مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد که بحث "ارتباط صنعت و جامعه" یکی از این موضوعات است. همچنین سعی می‌کنیم هماهنگی‌های لازم برای اجرای این طرح در دانشگاه‌ها مورد بررسی قرار بگیرد چرا که از نظر وزارت علوم پژوژه‌ شکل گیری ارتباط با جامعه و صنعت امری بسیار مهم است و در این زمینه سامانه‌ای نیز طراحی شده و موضوعات را مورد بررسی قرار می‌دهد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، "مهارت افزایی دانشجویان" را یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی در نشست امروزمعاونین پژوهشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دانست و افزود: این طرح به منظور رفع اشتغال دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی در دانشگاه‌ها انجام می‌شود و پیشرفت‌هایی نیز صورت گرفته و کلیه موازین اجرایی این طرح توسط معاونین پژوهشی بررسی خواهد شد.

دکتر برومند همچنین "توسعه کارآفرینی و فعالیت‌های تجاری سازی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی" را به عنوان یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در نشست امروز وزارت علوم عنوان کرد و گفت: این طرح در جهت  ایجاد اشتغال و توسعه فعالیت‌های مراکز رشد علم و فن آوری در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد و سعی می‌کنیم در نشست امروز برنامه‌های خود را در زمینه هماهنگی اجرای این طرح مورد بررسی قرار دهیم و اگر پیچیدگی‌هایی نیز وجود داشت با هم اندیشی رفع خواهیم کرد.

به گفته‌ی وی نقش دانشگاه‌ها در چالش‌های محیط زیستی از دیگر مباحث مورد بررسی در نشست امروز معاونین پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی است و انتظار می‌رود دانشگاه‌ها در اجرای این طرح مشارکت کنند.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha