• یکشنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97060401415
  • خبرنگار : 30057

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

زلزله امروز استان کرمانشاه، احتمالا رخداد ثانویه زلزله 21 آبان 96 است

زلزله امروز استان کرمانشاه، احتمالا رخداد ثانویه زلزله 21 آبان 96 است

به اعتقاد عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، با توجه به تفاوت‌های زمین‌لرزه بامداد امروز با زلزله 21 آبان سال 1396 استان کرمانشاه، احتمالا زلزله بامداد امروز 4 شهریور رخدادی ثانویه در شمال پهنه گسلش ازگله باشد. 

دکتر مهدی زارع، عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به زلزله روز گذشته استان کرمانشاه توضیح داد: از زلزله 21 آبان سال گذشته تاکنون 15 هزار زلزله با بزرگای بیش از 2 در این منطقه به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه بیشتر این زلزله‌ها مربوط به پس لرزه‌های زلزله 7.3 روز 21 آبان است، خاطر نشان کرد: از این تعداد پس‌لرزه تا امروز صبح 130 زلزله با بزرگای بیش از 4 بوده است.

زارع با تاکید بر اینکه در این منطقه زلزله بیشتر از 6 رخ نداده است، ادامه داد: این منطقه امروز صبح زلزله بزرگای بیش از 6 را تجربه کرده است.

این محقق حوزه مهندسی زلزله در پاسخ به این سوال که آیا این زلزله پس‌لرزه زلزله 7.3 روز 21 آبان بوده است یا خیر، اظهار کرد: این زلزله مورد تردید است؛ چراکه عمق این زلزله کمتر از عمق 24 کیلومتری زلزله 21 آبان است.

زارع عمق زلزله بامداد امروز کرمانشاه را بر اساس برآوردهای تا امروز صبح را 14 کیلومتر عنوان کرد و یادآور شد: علاوه بر آن گسلش روز 21 آبان 96 یک گسلش فشاری و از نوع راندگی بوده، ولی گسلش بامداد امروز یک گسلش قائم و به صورت امتداد لغز است.

وی خاطر نشان کرد: این تفاوت‌ها ما را به این نکته می‌رساند که در منطقه با یک ‌رخداد ثانویه‌ای مواجه هستیم که این زلزله ثانویه در همان پهنه زلزله 21 سال 1396 رخ داده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و مهندسی زلزله در خصوص ادامه‌دار بودن این زلزله گفت: همین زلزله‌ای که در ساعت 2 و 43 دقیقه بامداد امروز رخ داده، پس لرزه‌هایی داشته است و ادامه‌دار هم می‌تواند باشد.

زارع همچنین تاکید کرد: در این منطقه انتظار اینکه مجددا از این نوع زلزله‌ها رخ دهد، می‌رود.

وی با اشاره به گسل مسبب این زلزله، خاطر نشان کرد: گسل این زلزله گسلش قائم و حرکت امتداد لغز دارد. گسل مسبب زلزله 21 آبان سال گذشته گسل "پی‌سنگی ذهاب" بوده و زلزله بامداد امروز شاید یکی از گسل‌هایی است که در پهنه گسل "پی‌سنگی ذهاب" قرار دارد.

به گفته این محقق به احتمال زیاد حرکت امتداد لغز راستگرد دارد و جهت گسلش هم تقریبا شمالی-جنوبی است.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله با بیان اینکه در مطالعات قبلی ما گسل پی‌سنگی ذهاب جهت شمالی- جنوبی داشته است، افزود: زلزله بامداد امروز نیز جهت شمالی-جنوبی بوده است.        

به گزارش خبرنگار ایسنا زلزله‌ای با بزرگای 6.1 در ساعت 2 و 43 دقیقه بامداد امروز یکشنبه 4 شهریورماه تازه‌آباد استان کرمانشاه را لرزاند. این زلزله در عمق 14 کیلومتری در شمال رو مرکز 21 آبان ماه سال گذشته گزارش شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

نزدیک شدن به فصل پاییز و آغاز ورود توده های هوای مرطوب و ابرهای بارانزا از غرب و شمالغرب و شمال به کشور، آنگاه ، ،،،،، تلاش برای انتقال مصنوعی ابرها و توده های هوا به مناطق خشک با امواج الکترومغناطیسی فوق نیرومند مثل هارپ، و ،،،،، برخورد و نفوذ ناخواسته این امواج الکترومغناطیسی قدرتمند به سطح و لایه های زمین و مرتعش کردن عناصر فلزی موجود در این لایه ها به سبب خواص فرو مغناطیس و القای الکتریکی این عناصر فلزی ،،،، انتقال ارتعاش عناصر فلزی لایه های زمین به گسل ها و سطح زمین به شکل زلزله و آنگاه زلزله در کرمانشاه و صدها جای دیگر--- از سوی دیگر این امواج الکترو مغناطیسی قدرتمند می توانند ذرات خاکی را که دارای خواص فرومغناطیسی و پیزوالکتریک هستند به خود جذب و موجب انتقال و نه شکل گیری اولیه ریزگردها به جنوب و غرب و اخیرا شرق کشور شوند --- عواقب دی گر این امواج قدرتمند الکترو مغناطیسی : شاید سوانح هوایی ---- به احتمال زیاد ایجاد تغییرات خطرناک در گازهای یونیزه اتمسفر که می تواند باعث عبور اشعه های مضر خورشیدی از آنها و گرم شدن هوا گرددو ...