به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، مهندسان "دانشگاه بریتیش کلمبیا"(UBC)، مبدل فراصوت(ultrasound) جدیدی ابداع کردهاند که میتواند هزینه اسکنرهای فراصوت را تا 100 دلار کاهش دهد.
این نوآوری قابل حمل و پوشیدنی که به اندازه یک چسب زخم است، میتواند با تلفن همراه هوشمند شارژ شود.
اسکنرهای فراصوت برای ایجاد تصاویر درون بدن و فرستادن آنها به رایانه برای تولید سونوگرام، از کریستالهای پیزوالکتریک استفاده میکنند. پژوهشگران، به جای این کریستالها، از رزین پلیمر موسوم به "polyCMUTs" استفاده کردند که هزینه ساخت کمتری دارند.
"کارلوس جراردو"(Carlos Gerardo)، دانشجوی مقطع دکتری مهندسی برق و رایانه دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت: ما توانستیم polyCMUTs را با استفاده از تجهیزات کمتر و طی مراحل ساخت کوتاهتر تولید کنیم که به صرفهجویی قابلتوجهی در این زمینه منجر شد.
"ادموند کرتو"(Edmond Cretu)، استاد مهندسی برق و رایانه و از نویسندگان این پژوهش گفت: سونوگرامهای ایجاد شده با این ابزار جدید، حساس و حتی دقیقتر از سونوگرامهای ایجاد شده با مبدلهای پیزوالکتریک هستند.
وی افزود: از آنجا که مبدل ما فقط به 10 ولت برق نیاز دارد، با یک گوشی هوشمند قابل شارژ است و میتوان در مناطق دورافتاده نیز از آن استفاده کرد. این مبدل، قابلیت قرار گرفتن در یک ماده انعطافپذیر را دارد و میتوان بدون افزایش هزینه از آن استفاده کرد.
"رابرت رولینگ"(Robert Rohling)، استاد مهندسی برق و رایانه دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت: گام بعدی این پژوهش، ابداع تعداد بیشتری از این ابزار و نهایتا آزمایش آن برای کاربردهای بالینی است.
وی افزود: از این ابزار، میتوان برای بررسی سرخرگها و رگها استفاده کرد و یا با نصب آن روی قفسه سینه، شرایط قلب را روزانه مورد بررسی قرار داد.
این پژوهش، در مجله "Nature Microsystems & Nanoengineering" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات