• چهارشنبه / ۲ آبان ۱۳۹۷ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97080201193
  • خبرنگار : 71605

رییس بنیاد علم ایران مطرح کرد

دعوت از دانشگاه‌ها جهت برپایی همایش سنجش اثربخشی پژوهش/ضرورت یکپارچگی آموزش،پژوهش و فناوری

دعوت از دانشگاه‌ها جهت برپایی همایش سنجش اثربخشی پژوهش/ضرورت یکپارچگی آموزش،پژوهش و فناوری

رئیس بنیاد ملی علم ایران ضمن تاکید بر توسعه بعد پژوهشی علوم انسانی از فراخوان به دانشگاه‌ها برای برگزاری همایش در خصوص سنجش اثربخشی پژوهش خبر داد و گفت: این همایش‌ها را چنانچه به سفارش خودمان باشد، به طور صد در صدی و در غیر این صورت نیز بخشی از آن را مورد حمایت قرار خواهیم داد.

به گزارش ایسنا، نصرت‌الله ضرغام امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه با دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نام اصلی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران را "بنیاد ملی علم ایران" و چرایی این نامگذاری را بر اساس مطالعه بنیان‌های علم دیگر کشورها در سال 82 دانست و تاکید کرد: 76 درصد فعالیت‌های ما با دیگر بنیادهای علم دنیا یکسان است.

وی با بیان اینکه این نام از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و نام صندوق تصور غلطی را ایجاد می‌کند، گفت: ما نه وام می‌دهیم، نه خیریه هستیم، بلکه ماموریت ما توسعه علم و فناوری است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به اینکه بنیاد علم آمریکا سالانه 200 هزار پژوهشگر را تحت حمایت قرار می‌دهد، اظهار کرد: ما نیز نه فقط اساتید و پژوهشگران وزارت علوم، بلکه تمام ظرفیت‌های علمی کشور را مورد حمایت قرار می‌دهیم.

ضرغام تشریح کرد: این مجموعه در ادامه کار شورای عالی علوم و تحقیقات کشور در سال 82 و به نوعی وظیفه سیاست‌گذاری در بخش پژوهش را بر عهده گرفت که این موضوع با دو مشکل نداشتن ساختار و بودجه همراه بود.

وی ادامه داد: در سال 82 با تاکید مقام معظم رهبری "بنیاد ملی علم ایران" و "بنیاد ملی نخبگان" ایجاد شد که بنیاد نخبگان وظیفه شناسایی، هدایت و بکارگیری استعداد فرزندان این سرزمین را بر عهده دارد.

رئیس بنیاد ملی علم ایران ضمن اعلام سه محور حمایت از زیرساخت‌های علم و فناوری حمایت از ظرفیت‌های علمی کشور و کمک به توسعه تحقیقات تحول‌آفرین به عنوان محورهای کاری این صندوق، تاکید کرد: مورد سوم در مورد ایفای نقش در تغییر پارادایم‌های علمی در جهان و شناخت قوانین پنهان کائنات است که آمریکا نیز در همین زمینه بودجه فیزیک خود را در زمان بوش (پسر) دو برابر کرده است.

ضرغام ذیل موضوع وجود انتظارات از اثربخشی پژوهش، فشار جهانی در رابطه با انتظارات از این موضوع را یادآور شد و ضمن تاکید بر انجام پژوهش‌های بنیادی، گفت: اثرگذاری‌ پژوهش‌ها در عین حال باید ملموس نیز باشد.

وی خاطرنشان کرد: بخشی به نام "شورای ملی علوم" در بنیاد علم آمریکا هر دو سال یکبار وضعیت علم و فناوری را بررسی کرده و نمره ریاضی دانش‌آموزان را نسبت به دو سال قبل و میانگین سالانه ارزیابی می‌کند.

رئیس بنیاد ملی علم ایران ارزیابی‌های فوق را در راستای سیاستگذاری بلند مدت دانست و تاکید کرد: پژوهش به لحاظ فرهنگی نیز اثربخش است که در این راستا قراردادی را با آموزش و پرورش در قالب آموزش "روش تحقیق به زبان ساده" و "مطالعات گروهی" تنظیم کرده‌ایم.

ایجاد اتاق علم

ضرغام همچنین از ایجاد اتاق علم خبر داد و با بیان اینکه آموزش همگانی آنلاین در پنجاه سال آینده فراگیر شده و فرم آموزش را تغییر خواهد داد،‌ گفت: آینده علم در اثربخشی پژوهش تاثیرگذار است.

وی ارتباطات بین‌المللی را موثر در این موضوع دانست و با اشاره به اینکه 47 درصد دانشمندان آمریکا متولد این کشور نیستند، اظهارکرد: اکنون "قرن بیداری علمی آسیا" نامگذاری شده و لازم است ما نیز ظرفیت‌های علمی را محدود به داخل ندانیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران یکپارچگی آموزش، پژوهش و فناوری را دارای اهمیت دانست و گفت: در حال حاضر آموزش خانه، مدرسه و دانشگاه پیوسته نیستند و اگر هر سه در یک مسیر قرار گیرند، هم‌افزایی به وجود آمده و شاید دیگر نیازی به رقابت سختی به نام کنکور نباشد.

ضرغام وجود تقاضا و ساختارسازی را موثر بر اثربخشی پژوهش دانست و با بیان اینکه صنعت سنتی نمی‌تواند متقاضی نتایج پژوهش باشد، خاطرنشان کرد: باید دیوارهای فیزیکی و فکری بین دانشگاه و بیرون آن برداشته شده و شرکت‌های دانش‌بنیان که نیازمند نتایج پژوهشی دانشگاه‌ها هستند، ایجاد شوند.

وی ضمن تاکید مجدد بر لزوم تعیین شاخص‌هایی برای اندازه‌گیری اثربخشی پژوهش و با اشاره به اینکه در بخش علوم انسانی ضعیف هستیم، خاطرنشان کرد: ملموس شدن فعالیت‌های دانشگاه‌ها زمانی محقق می‌شود که تحقیقات علوم انسانی توسعه یابد، چرا که اثرات این حوزه در تولید علم سریع و ملموس است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران اولویت‌های تحقیقاتی صندوق را بازتوصیف کرد و ضمن تاکید بر قدرت بخشیدن به بعد پژوهشی علوم انسانی از تالیف چهارگروه علوم انسانی از جمله کارگروه فرارشته‌ای علوم انسانی خبر داد و گفت: 53 درصد دانشجویان در رشته علوم انسانی تحصیل می‌کنند که می‌توانند در این حوزه اثرگذار باشند.

ضرغام تشکیل کارگروه زبان فارسی و نیز تعریف کرسی مولوی و حافظ را یادآور شد و افزود: اشعار این افراد برگرفته از قرآن بوده و لازم است که دیدگاه آن‌ها در جامعه ترویج داده شود.

وی در پایان ضمن دعوت از دانشگاه‌ها به برگزاری همایش در خصوص اثربخشی پژوهش، خاطرنشان کرد: این همایش‌ها را چنانچه به سفارش خودمان باشد، به طور صد در صدی و در غیر این صورت نیز بخشی از آن را مورد حمایت قرار خواهیم داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha