• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۳۹۷ / ۰۵:۰۷
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 97091205836
  • خبرنگار : 71552

"در ایران مربی همسطح حدادی نداریم"

مگر همه ۲۰ هزار دلار به جیب احسان حدادی می‌رود؟

مگر همه ۲۰ هزار دلار به جیب احسان حدادی می‌رود؟

حسین توکلی که مدتی است با احسان حدادی پرتابگر دیسک ایران تمرین می‌کند می‌گوید که شرایط حال حاضر حدادی خوب نیست و اگر این روند آماده سازی و برنامه ریزی خیلی به جایی نخواهد رسید.

حسین توکلی در گفت و گو با ایسنا در مورد آخرین وضعیت تمرینات احسان حدادی پرتاب گر دیسک ایران اظهار کرد: وضعیت احسان نسبت به شرایطی که دارد متاسفانه خوب نیست. فضای ورزش در ایران این گونه است تا نیاز مبرم به  چیزی نباشد سمت آن نمی‌رویم. ۶ - ۷ ماه مانده به المپیک می خواهیم سریع کارها را انجام دهیم، غافل از اینکه یک فضای سختی در المپیک خواهیم داشت. در این فضا با یک برنامه‌ریزی ۷ ماهه نمی‌توان نتیجه گرفت. با این روندی که احسان پیش می‌برد و برایش پیش می برند به نظر من نتیجه گرفتن او محال است. حدادی در این سال نشان داد که توانمندی آن را دارد که جزو سه نفر اول المپیک باشد و دستش خیلی به مدال طلا نزدیک است اما با این روند آماده سازی و برنامه ریزی خیلی به جایی نخواهیم رسید.

توکلی در ادامه در خصوص تمرینات حال حاضر حدادی افزود: در حال حاضر من و احسان کاملا دوستانه و خارج از دنیای ورزش حرفه‌ای و فدراسیون تمریناتی را داریم. می‌دانم که در آینده نزدیک چه اتفاقاتی خواهد افتاد و به همین دلیل اجازه ندادم تا احسان از تمرینات خیلی دور باشد. ریکاوری ها و تمرینات را انجام می‌دهیم و هفته‌ای ۳ تا ۴ جلسه تمرینات خاص را در سطوح مختلف داریم ولی این روند روند آماده سازی برای فردی که می‌خواهد جزو سه نفر اول المپیک باشد خوب نیست. صحبت‌هایی هم در فدراسیون شده بود که خیلی جالب نبود. در آن مقطع گفته بودند که توکلی، ماساژور روسی و مربی آمریکایی اش نمی‌توانند در کنار حدادی باشند و حتی اردوهای برون مرزی هم نمی تواند داشته باشد. هرچند که بعد از آن صحبت‌هایی مبنی بر موافقت با یکسری مسائل به وجود آمد.

وی در ادامه در مورد از دست دادن مربی آمریکایی احسان حدادی گفت: مربی آمریکایی حدادی با چین قرارداد بسته است و ۵ ورزشکار دارد. درآمدش ماهی ۲۵ هزار دلار تقریبا ۳،۴ برابر پولی که ما به او می‌دادیم است. فدراسیون می‌گوید مربی داخلی! من ضمن احترامی که برای همه مربیان داخلی قائل هستم اما باید برای فردی که نقره المپیک دارد مربی بالاتر از سطح خودش انتخاب کرد.  مک ویلکینز آمریکایی یک طلا و یک نقره المپیک دارد و ۱۴ بار رکورد جهان را شکسته است. ما این مربی را از دست داده ایم. آیا در حال حاضر مربی ایرانی می‌توان پیدا کرد که بالا سر احسان باشد؟ به نظر من شدنی نیست.

توکلی ادامه داد: پیدا کردن مربی پرتابی خارجی هم به این راحتی‌ها نیست. تازه این مربی را گفته بودند فدراسیون بیاورد، فدراسیون نمی تواند. مک ویلکینز را خود احسان پیدا کرد. او به آمریکا رفت با ویلکینز صحبت کرد ارتباط گرفت و توانست با زبان و کلام و عناوین و جایگاهی که داشت او را راضی کند تا به ایران بیاید.

او به اردوهای خارجی حدادی اشاره کرد و گفت: صراحتا می‌گویم که احسان حدادی بدترین زمانی که در زندگی ورزشی اش دارد زمانی است که بیرون از ایران به سر می‌برد. این بار که قبل از بازی‌های آسیایی در آمریکا بود و دایموند لیگ‌ها را به اروپا رفت، واقعا کلافه شده بود. این اردوهای خارجی چیز خوشایندی برای او نیست، هر شب ساعت‌ها با هم تصویری صحبت می‌کردیم. نمی دانم چرا برخی دوست دارند بگویند همه هزینه ها برای حدادی است در صورتی که این چیزها نیست. اگر هم هزینه‌ای برای او می‌شود نتیجه می‌گیرد و مدال طلا را برگردن می آویزد.

توکلی از رفتن حدادی به کمیته فنی دوومیدانی بعد از بازی‌های آسیایی جاکارتا گلایه کرد و گفت: من شنیدم که بعد از بازی‌های آسیایی حدادی به کمیته فنی رفته است و بحث‌هایی پیش آمده است. برای فردی که مدال طلای بازی‌ها را با تمام هزینه ها کسب می‌کند کمیته فنی چرا؟ لزومی ندارد کسی که نتیجه گرفته چیزی را توضیح دهد. کسانی که مدال نگرفته اند باید به کمیته فنی بروند. عملکردشان موشکافی شود تا ببینند چه اتفاقی افتاده است. تازه هیچ جای دنیا آن کسی هم که مدال نمی‌گیرد جواب پس نمی‌دهد چون ورزش حرفه‌ای یک سر باخت و یک سر برد است.

قهرمان وزنه‌برداری جهان و المپیک خاطرنشان کرد: احساس می‌کنم که فضای موجود برای فردی که بخواهد ورزش معمولی انجام دهد فضای بدی نیست. اما اگر به دنبال مدال طلای المپیک یا مدال المپیک در رشته‌ای به جز وزنه برداری، تکواندو و کشتی هستیم و دوومیدانی را هم به آن مثلث رشته‌ها اضافه کرده و مثلث به مربع تبدیل شده است، باید برای ۲۰۲۰ همین امروز فکر کنیم. هرچند که خیلی دیر شده اما با توجه به تمرینات خوبی که احسان در سال گذشته داشته و با توجه به دو سال پیش رو فکر می‌کنم که امیدی هست و می توان شرایط را برگرداند.

توکلی در ادامه گفت: الان برنامه‌ریزی ها اصلا معلوم نیست، با فدراسیون صحبت کردیم و می خواهد برنامه‌ریزی را سه مقطعی و تا آسیایی، تا جهانی و تا المپیک بچیند. در صورتی که هیچ ورزشکار حرفه ای نمی‌تواند این کار را کند. من اگر بخواهم به عنوان مربی یا ورزشکار برنامه بچینم نگاهم باید المپیکی باشد تا بتوانم به پیک آمادگی برسم. آسیایی که برنامه نمی‌خواهد، در نرمال‌ترین شرایط احسان حدادی می‌تواند کار خود را انجام دهد. مسابقات جهانی هم که فضای متفاوتی دارد و مسابقات المپیک هم که چیز فضایی خواهد بود.  

وی در مورد دغدغه‌های حدادی گفت: مشکلات احسان یکی دو تا نیست، دغدغه‌هایش زیاد است، درآمدی ندارد، فدراسیون حقوقی پرداخت نمی‌کند. همیشه صحبت این است که ۲۰ هزار دلار برای او هزینه می شود در صورتی که همه این هزینه‌ها برای مربی‌ها، سفرها، مسابقات، پروازها را شامل می‌شود. اما جوری می‌گویند ۲۰ ، ۳۰ هزار دلار که باید گفت مگر به جیب خودش می‌رود. مدالش را وقتی احسان می‌گیرد پزش را فدراسیون می‌دهد و پشت آن مدال‌ها هر کاری دوست دارند می‌کنند. اصلا شرایطی نیست که بخواهیم با این فرم برخورد کنیم و یک جاهایی حرف‌هایی بزنیم که بخواهیم حدادی را جلوی بچه‌ها بگذاریم. این کار قشنگی نیست که گفته شود نصف هزینه‌ها برای احسان است و نصف دیگر برای سایر بچه‌ها. این حرف‌ها حرف‌های قشنگی نیست.

 توکلی در پایان گفت: نگاه ما باید نگاه ملی‌تری باشد. امیدوارم که منصف تر به قضیه نگاه کنیم. فدراسیون و سایر مسئولان باید نگاه پدرانه داشته باشند. در دوومیدانی هستند کسانی که در المپیک شانس دارند و  می‌توانند رشد کنند همانند حسین کیهانی که مدال طلای بازی‌های آسیایی را گرفت. امیدوارم که آن‌ها بتواند این نتیجه خوب را در مسابقات جهانی و المپیک نیز تکرار کنند. ولی فکر می‌کنم که شرایط احسان هم شرایط خاص است او باسابقه است، مدال المپیک گرفته و یک بار دیگر هم می تواند این کار را برای ایران انجام دهد. فقط باید کمی عاقلانه تر و معقول تر نگاه کرد. سرسری نگاه کردن و سلیقه‌ای برخورد کردن، از فلان کارت خوشم نیامد، همچین مصاحبه‌ای کردی خوشم نیامد، فکر نمی‌کنم در دنیای امروز جوابگو باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha