• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97112814781
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

از سوی رئیس اداره کانون‌های فرهنگی وزارت بهداشت عنوان شد؛

تخلفات کانون‌های فرهنگی دانشجویی در دانشگاه‌ها و چند توصیه

تخلفات کانون‌های فرهنگی دانشجویی در دانشگاه‌ها و چند توصیه

رئیس اداره کانون‌های فرهنگی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، مهمترین تخلفات کانون‌های فرهنگی- دانشجویی و روند رسیدگی به آن‌ها را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، مریم حسینی امروز در نشست کارشناسان کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که در هتل توریست مشهد برگزار شد، در خصوص تخلفات کانون‌ها و روند رسیدگی به آن‌ها، اظهار کرد: بر اساس آئین‌نامه اجرایی کانون‌ها، آنها باید شورای عمومی را برای انتخابات سالانه حداقل یک‌بار در سال تشکیل دهند و اگر تشکیل ندهند، تخلف محسوب می‌شود. متأسفانه بسیار می‌بینیم که دانشگاه‌هایی هستند که آخرین شورایی که تشکیل داده‌اند مربوط به سال ۹۴ و ۹۵ بوده‌اند. برخی عنوان می‌کنند کاندید کم است، در این صورت باید حتماً شورای عمومی تشکیل شود و در صورت‌جلسه عنوان شود که تعداد کاندید کم بوده است.

وی ادامه داد: اگر شورای عمومی را تشکیل ندهند اخطار کتبی به کانون داده می‌شود و دو ماه مهلت برای اقدام به انتخابات به آنها می‌دهند. اگر در این دو ماه هم اقدامی صورت نگیرد شورای مرکزی کانون توسط شورای فرهنگی منحل می‌شود و شورای هماهنگی دانشگاه یک ماه فرصت دارد که اقدام به برگزاری انتخابات شورای مرکزی داشته باشد.

رئیس اداره کانون‌های فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه «کانون‌ها باید حداقل ماهی یک‌بار تشکیل شورای مرکزی بدهند»، گفت: اگر سه ماه متوالی شورای مرکزی یک کانون تشکیل نشود، دوباره اخطار کتبی داده می‌شود و ۱۵ روز فرصت دارند که شورای مرکزی را تشکیل بدهند. اگر این اقدام صورت نگیرد، شورای فرهنگی دانشگاه می‌تواند شورای مرکزی کانون را منحل کند و دوباره شورای هماهنگی یک ماه فرصت دارد برای کانون تعیین تکلیف کند.

حسینی بیان کرد: اگر شورای مرکزی کانون توسط شورای فرهنگی دانشگاه منحل شود کانون از بین نرفته است اما اعضای شورای مرکزی منحل شده، برای تشکیل مجدد شورای مرکزی، دیگر نمی‌توانند کاندید باشند.

وی اظهار کرد: هر کانون باید در هر نیم‌سال حداقل یک فعالیت داشته باشد و اگر نداشته باشد باید علت را از دبیر کانون جویا شویم. اگر از نظر شورای هماهنگی دلایل موجه نباشد، اخطار کتبی و مهلت یک ماهه برای فعال شدن به کانون می‌دهیم. اگر کانونی برنامه‌هایی را بخواهد اجرا کند اما مورد موافقت ما قرار نگیرد، شامل این فرآیند نمی‌شود که فعالیتی انجام نداده است.

رئیس اداره کانون‌های فرهنگی وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس ماده ۲۸ آئین‌نامه اجرایی اگر کانونی به آئین‌نامه‌ها پای‌بندی نداشته باشد و صراحتاً تخلف و نقض قانون انجام دهد، از دبیر کانون سوال می‌کنیم. اگر دلایل او موجه نباشد و گروه ناظر به این نتیجه برسد که عمداً تخلف صورت گرفته است. اخطار کتبی به به کانون داده می‌شود. اگر کانونی دو اخطار بگیرد، شورای فرهنگی کانون را منحل می‌کند. یعنی کانونی که به تخلف اصرار داشته باشد، در نتیجه خود کانون منحل می‌شود، پس از آن کانون دوباره می‌تواند تأسیس شود اما اعضای شورای مرکزی نمی‌توانند جزو هیئت مؤسس کانونی که دوباره تأسیس می‌شود، باشند.

فعالیت در کانون‌های فرهنگی کار دانشجویی محسوب نمی‌شود

وی با تاکید بر اینکه «فعالیت در کانون‌های فرهنگی کار دانشجویی محسوب نمی‌شود»، عنوان کرد: برخی دانشگاه‌ها در این زمینه مسیر را اشتباه رفته‌اند و نباید به این اشتباه ادامه دهیم.

حسینی خاطرنشان کرد: فعالیت چند کانون نباید مشابه یکدیگر باشند در اینگونه موارد باید چند کمیته تخصصی در یک کانون تشکیل شود؛ به‌طور مثال یک کانون خیریه تشکیل می‌دهیم و در آن کمیته‌های تخصصی مادران سرپرست خانوار، ایتام و… شکل می‌گیرد. نباید تعدا کانون‌ها را زیاد کنیم. آئین‌نامه‌ها می‌گویند در زمینه مشترک نمی‌توانیم چندین کانون ایجاد کنیم.

وی گفت: من کاملاً به شرایط آگاهم. می‌دانم در برخی موارد ممکن است پول وجود نداشته باشد. سلیقه دارد بی‌داد می‌کند نه تنها در دانشگاه اینگونه است بلکه در وزارت‌خانه هم به همین صورت است. در حال حاضر سلیقه ما این است که فضا باز باشد سلیقه دوره قبل این بوده که کانون‌ها اصلاً فعالیت نکنند.

رئیس اداره کانون‌های فرهنگی وزارت بهداشت عنوان کرد: از سال ۹۰ در وزارتخانه هستم از سال ۹۴ است که می‌بینم که دانشجو به وزارت‌خانه می‌آید، برای آنها نشست برگزار می‌شود و…. تنها باری که دانشجویانی که آنها را می‌دیدیم کمیته نظارت بر نشریات بودند که در سال دو یا سه بار می‌آمدند. این موارد سلیقه است. این آئین‌نامه را که ما ننوشتیم در ۸۸ نوشته شده است و ما اصلاً تغییراتی ندادیم فقط بندهای آن را داریم باز می‌کنیم؛ مثلاً از سال ۸۸ باید گروه ناظر و مجامع کشوری می‌داشتیم اما نداشتیم. قانون درست یا نادرست می‌گوید که هر کانون باید ۱۵ عضو داشته باشد.

حسینی با تاکید بر اینکه «کانون‌های دانشجویی حتماً باید مجوز تأسیس داشته باشند»، بیان کرد: مجوز کانون‌ها در شورای فرهنگی داده می‌شود و بر اساس آن کانون‌ها فعالیت خود را آغاز می‌کنند، برخی اوقات بدون اینکه مجوز صادر شود و براساس صورت جلسه شورای فرهنگی فعالیت آغاز می‌شود اما با تغییر تیم مدیریتی ممکن است از فعالیت کانون جلوگیری شود؛ به این دلیل که مجوز رسمی ابلاغ نشده است، بنابراین مجوز تأسیس کانون باید ابلاغ رسمی شود. در این صورت است که دیگر با تغییر تیم مدیریتی نمی‌توانند از فعالیت یک کانون جلوگیری کنند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha