• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۷:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97112814822
  • منبع : نمایندگی فارس

ارائه فرمولاسیون جدیدی از نانو آنتی‌اکسیدان‌ها از سوی محققان دانشگاهی

ارائه فرمولاسیون جدیدی از نانو آنتی‌اکسیدان‌ها از سوی محققان دانشگاهی

محققان دانشگاه علوم پزشکی جهرم موفق به طراحی و ارائه فرمولاسیون جدیدی از نانو آنتی‌اکسیدان‌ها شدند.

‌به گزارش ایسنا، اباذر روستازاده، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اعلام این خبر اظهار کرد: گروه علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی جهرم با هدف افزایش پایداری آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات که بازدارنده‌های قوی در برابر بیماری‌ها چون سرطان‌ها هستند، موفق به ارائه نانوفرمولاسیون جدیدی از آنتی اکسیدان‌ها شده است.‌

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی جهرم با همکاری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و دیگر دانشگاه‌های کلان منطقه موفق به این مهم شده است، تصریح کرد این دستاورد، علاوه بر افزایش دوز مؤثر ترکیبات آنتی اکسیدان‌ها موجب افزایش ماندگاری آنها شده و زمینه را برای ساخت نانو آنتی‌اکسیدان‌های دارویی با قابلیت نگهداری طولانی‌مدت فراهم کرده است.

روستازاده با اشاره به سهم دانشگاه علوم پزشکی جهرم در این موفقیت خاطرنشان کرد: نتایج پژوهش اخیر دکتر محسن علیپور عضو هیأت علمی گروه علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه در مجله بین‌المللی BOMS زمینه را برای انجام آزمایشات پیش بالینی و بالینی این نانوفرمولاسیون ایجاد کرد و به دنبال آن ایجاد شرکت‌های مبتنی بر علم و فناوری در حوزه دارویی را نیز فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: با قرار گرفتن بدن در معرض یک‌سری شرایط مانند دود سیگار، آلودگی‌ها، شبکه‌های بی سیم، امواج موبایل و حتی استرس در بدن رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند که می‌توانند به سلامت سلول‌های مختلف در بدن آسیب برسانند، این عوامل اکسیدان‌ها هستند که به نوعی باعث تولید رادیکال‌های فعال اکسیژن در بدن می‌شوند.

وی گفت: در سنین پایین سلول‌ها در مقابل رادیکال‌های آزاد مقاومت کرده، اما به مرور با افزایش سن و تجمع اثر عوامل اکسیدان منجر به ایجاد عارضه‌های مختلف از جمله دیابت، انواع سرطان، التهاب، بیماری‌های نوردژنراتیو مانند پارکینسون، آلزایمر و غیره می‌شود. همچنین تجمع رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل پیری در افراد است.

روستازاده گفت: ترکیبات بیوشیمیایی مختلفی از جمله ویتامین C، پلی‌فنول‌ها و فلانوئیدها خاصیت آنتی‌اکسیدانی مناسبی از خود نشان داده‌اند. گیاهان یک منبع طبیعی، سالم و مقرون به صرفه از آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شوند که استفاده از خواص دارویی آنها در طب سنتی و مرسوم مورد تاکید قرار گرفته است.

بر اساس اعلام روابط عمومی علوم پزشکی جهرم، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: با این وجود پایداری خواص آنتی‌اکسیدانی ترکیبات خالص‌سازی شده از گیاهان به شدت پایین بوده و امکان نگهداری طولانی‌مدت این ترکیبات وجود ندارد که این موضوع از چالش‌های صنایع داروسازی برای ساخت ترکیبات دارویی آنتی‌اکسیدان پایدار بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha