• سه‌شنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98032813703
  • منبع : نمایندگی زنجان

رئیس پارک فناوری زنجان عنوان کرد

لزوم توسعه فرهنگ فعالیت‌های فناورانه

لزوم توسعه فرهنگ فعالیت‌های فناورانه

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان گفت: فرهنگ‌سازی فعالیت‌های فناورانه در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایسنا، داود مرادخانی امروز در جلسه‌ای که با حضور علیخانی، معاون هماهنگی و نظارت فرهنگی، اجتماعی و همکاری‌های منطقه‌ای معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان زنجان در سال ۹۶ افتتاح شد و در حال حاضر ۱۰۰ شرکت فناور در آن مستقر هستند؛ همچنین در مراکز رشد و پارک‌های دیگر هم این شرکت‌ها استقرار یافتند.

وی به کمبود اعتبارات برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۲ هزار نفرساعت دوره آموزشی در همین راستا برگزار کرده و تلاش داریم تا این سیستم را در استان گسترش دهیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان تصریح کرد: پارک علم و فناوری استان زنجان علیرغم اعتبارات کم، بیشترین نرخ رشد تولید شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته و حتی یکی از شرکت‌ها در بین ۵ شرکت فناور برتر قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین کار پارک علم و فناوری استان در سال ۹۷ فرهنگ‌سازی فعالیت‌های فناورانه بوده است، بیان کرد: در سال ۹۸ نیز توسعه این فرهنگ را در دستور کار داریم.

مرادخانی، در ادامه تکیه بر اقتصاد دانش‌بنیان و حوزه‌های مبتنی بر دانش را تنها راه حل فعلی کشور دانست و گفت: به دنبال این هستیم که این تفکر جدید را در کشور گسترش دهیم.

کامران جعفری، رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه تصریح کرد: در سال گذشته جهاددانشگاهی زنجان نخستین مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی کشور را دایر کرده است. همچنین اولین پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم فرهنگی کشور متعلق به جهاددانشگاهی است.

جعفری با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی در اشاعه اقتصاد فرهنگی، سخت‌ترین کار را بر عهده گرفته است، عنوان کرد: این نهاد اتقلابی، نه دولتی بوده و نه خصوصی است و بودجه دولتی ندارد، بنابراین نیازمند حمایت در پیشبرد این اهداف است.

وی یادآور شد: کشورهای پیشرفته و در حال توسعه درآمدهای کلانی در حوزه فرهنگ ایجاد می‌کنند. برای مثال کشور چین بیشترین GDP را در حوزه فروش صنایع خلاق فرهنگی ایجاد کرده و حتی کشورهایی همچون آلمان در این حوزه پیش‌رو هستند.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی همگام با سیاست‌های عمومی و اختصاصی دولت پیش می‌رود. سال گذشته برای راه‌اندازی مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی ۳ میلیارد تومان هزینه کردیم و برای تکمیل تجهیزات به اعتبار ۱.۵ میلیارد تومانی دیگر نیز نیاز داریم.

جعفری تأکید کرد: معتقدیم می‌توان از فرهنگ پول درآورد و حتی آن را صادر کرد و سبب ارزآوری به کشور شد. مشکل اساسی جهاددانشگاهی اینجاست که در دسته‌بندی دولتی یا بخش خصوصی جای نمی‌گیرد و تسهیل‌گری قوانین برای نهادهای عمومی غیردولتی را خواستار هستیم.

جلال صبا، مدیر مرکز رشد دانشگاه زنجان نیز در ادامه این جلسه بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و گفت: مسیرهای حمایتی گذشته برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان باعث هدررفت منابع می‌شود و این پشتیبانی‌ها باید در مسیر درست قرار گیرد.

صبا ادامه داد: در بخش شرکت‌های پیش‌رشد، خلاء حمایتی وجود دارد و در طول سه سال گذشته در مرکز رشد دانشگاه زنجان ۵۰ میلیون تومان از وزرات علوم دریافت کردیم که این رقم برای فعالیت‌های اثربخش، کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه زنجان ۴۰۰ نفر هیئت علمی و ۱۰ هزار دانشجو دارد، یادآور شد: آمادگی داریم در بخش کشاورزی و سایر حوزه‌ها طرح‌هایی را ارائه داده و به شکل جامع در یک منطقه اجرا کنیم.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha