• چهارشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98032914127
  • منبع : جهاد دانشگاهی

رئیس جهاد دانشگاهی در گردهمایی رؤسای واحدها خبر داد

پیاده‌سازی ۳۱ طرح فناورانه برای رفع نیازهای روز کشور

پیاده‌سازی ۳۱  طرح فناورانه برای رفع نیازهای روز کشور

رئیس جهاددانشگاهی صبح امروز در گردهمایی رؤسای واحدهای سازمانی این نهاد گفت: ۳۱ طرح فناورانه را برای رفع نیازهای روز کشور مرتبط با مسائل اقتصادی پیاده‌سازی خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی صبح امروز (۲۹ خردادماه) در جمع رؤسای واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی در شهر همدان بیان کرد: الگوسازی توان کشور در حوزه‌های مختلف را با برنامه‌ریزی و تلاش تا به امروز انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: بر این اساس، سند چشم‌انداز جهاد دانشگاهی در افق ۱۴۰۴ ناظر بر ارائه فعالیت‌های شاخص واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی برای پیشرفت کشور را برنامه‌ریزی کردیم.

طیبی با اشاره به موفقیت بین‌المللی رویان اظهار کرد: نشان دادیم در سطح بین‌المللی در صورت وجود بستر مناسب کارهای بزرگی انجام می‌دهیم.

وی افزود: در سطح ملی نیز در چهار زمینه مختلف در جهاد دانشگاهی، الگوسازی کرده و فعالیت‌های مهمی انجام داده‌ایم.

نیاز به فرصت چند ساله برای قانع کردن مدیران دولتی

طیبی با تشریح این‌که انجام کارهای بزرگ با منابع مالی محدود امکان پذیر نیست، گفت: کار بزرگ با منابع دولتی، نیاز به ۳ تا ۱۱ سال وقت تا قانع کردن مدیران دولتی خواهد داشت.

وی با اشاره به درخواست جهاد دانشگاهی برای واگذاری مأموریت‌های بزرگ به این نهاد، بیان کرد: نقش جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور برای همین امر مدون شد.

رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: این سند، اهداف خوبی برای جهاد دانشگاهی داشت که متأسفانه تا امروز به دلایل مختلف به خوبی اجرا نشده است.

وی با اشاره به دیدار اختصاصی جهادگران انقلابی جوان جهاد دانشگاهی با مقام معظم رهبری و رونمایی از ۱۰ طرح فناورانه در سال گذشته و برکات آن، تشریح کرد: با حمایت ویژه معظم له، قرار شد تا برنامه‌ریزی خوبی برای نشان دادن رفع وابستگی‌های کشور در حوزه‌های فناورانه توسط جهاد دانشگاهی انجام گیرد.

طیبی افزود: بر این اساس، ۳۱ طرح فناورانه را برای رفع نیازهای روز کشور مرتبط با مسائل اقتصادی پیاده‌سازی خواهیم کرد.

وی در ادامه جنبه مثبت دیگر این دیدار را حضور جهاد دانشگاهی در جلسات مهم کشوری برای رفع نیازهای فناورانه کشور برشمرد.

رئیس جهاد دانشگاهی فضای کشور را فضای خوبی برای کارهای بزرگ دانست و گفت: این نهاد باید از فرصت پیش آمده با توجه به اختصاص بودجه مناسب، حداکثر استفاده را ببرد.

وی نیاز امروز کشور را وجود مدیران خودباور و با تجربه در زمینه‌های علمی و عملی با توجه به نبود احزاب قوی و ساختارمند در کشور عنوان کرد و گفت: مدیران خودباور، مؤمن و با ایمان جهاد دانشگاهی که در این حوزه دست برتر را دارند، باید از این زمینه بهره‌برداری لازم را ببرند.

طیبی هم‌چنین با تاکید بر آماده‌سازی نسل سوم و چهارم جهاد دانشگاهی برای مدیریت در این نهاد، ادامه داد: نیروهای کارآمد جهاد دانشگاهی را برای رفتن به خارج از این نهاد به دلیل اعتلا و نیاز به پیشرفت کشور تشویق می‌کنیم.

وی در پایان با تاکید بر درستی انتخاب راه از گذشته تا به امروز، گفت: باید با حفظ فرهنگ انقلابی به مسیر خود ادامه دهیم.

چالش‌های حوزه پژوهش و فناوری و افق‌های امیدبخش آینده

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی نیز در این گردهمایی با برشماری چهار چالش مهم در حوزه پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، تاکید کرد: دیدار پژوهشگران این نهاد با مقام معظم رهبری، اعتبار ۱۵ میلیون یورویی برای ۳۱ طرح فناورانه، بلوغ سازمانی و استفاده بهینه از شرایط تحریم که یک تهدید و فرصت بزرگ برای کشور است، از جمله زمینه‌های پیش روی امیدآفرین برای جهاد دانشگاهی است.

دکتر پورعابدی با اشاره به دیدار پژوهشگران جهاد دانشگاهی با مقام معظم رهبری، اظهار کرد: ۱۵ میلیون یورو از محل تبصره ۴ صندوق توسعه ملی به جهاد دانشگاهی اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه سال گذشته از ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی در هفته پژوهش رونمایی شد، افزود: از ۲۰ برگزیده جشنواره پژوهش کشور دو پژوهشگر مربوط به جهاد دانشگاهی بود.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به ارتباطات گسترده جهاد دانشگاهی با بدنه اجرایی کشور، ادامه داد: در سال گذشته جلسات متعددی با وزیر نفت، وزیر کشاورزی، وزیر آموزش و پرورش و دفاع و بسیاری از رؤسای سازمان‌ها برگزار شد.

پورعابدی با بیان این که جهاد دانشگاهی سالانه در ۱۲ نمایشگاه حضور مستمر دارد، تصریح کرد: در سال گذشته حرکت خوبی در این زمینه صورت گرفت به طوری که جهاد دانشگاهی برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی نفت و گاز باکو شرکت کرد.

وی با تاکید بر این که ۳۱ طرح فناورانه در جهاد دانشگاهی تعریف شده است، اظهار کرد: مشخص شده که این طرح‌ها چه چالش‌هایی را در کشور هدف گرفته اند و خروجی آنها مشخص شده است.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی افزود: ۹ طرح کشاورزی، ۱۷ طرح در حوزه فنی و مهندسی، ۶ طرح پزشکی در جهاد دانشگاهی تعریف شده که ۱۹ واحد سازمانی ما درگیر این ۳۱ طرح است.

پورعابدی در توضیح نوع شناسی طرح‌های پذیرفته شده در جهاد دانشگاهی بیان کرد: تأمین هزینه فاز صفر توسط خود واحدهای سازمانی، دستیابی به نتایج و خروجی‌های مشخص فناوری و محصول، تجاری‌سازی و توسعه محصول و بازار، جذب مشارکت، توسعه منابع و تأمین بازار، توجه و به کارگیری کارفرمایان و استفاده کنندگان نهایی، داشتن شورای رهبری طرح‌ها و برگشت منابع مالی به حوزه پژوهش و فناوری از جمله مهم‌ترین نکات در این زمینه است.

وی در ادامه با برشمردن چهار چالش عمده در حوزه پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، تشریح کرد: در زمینه منابع انسانی باید به کشف استعدادها، ارتقای آن و حفظ و نگهداشت، تربیت منابع انسانی چیره دست و نظام جبران خدمات توجه کرد.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی ادامه داد: مسائل مالی و توجه به توسعه درآمد و بودجه‌ریزی و انتخاب زمینه کاری مشخص در واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی، دو مورد چالش دیگر در این زمینه است.

وی افزود: تدوین ساختارهای مناسب و ارائه مدل در این زمینه و همراه کردن با حوزه‌ی تجاری‌سازی و فناوری، چهارمین چالش در این زمینه است.

بنا بر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، پورعابدی در پایان با توجه به فرصت‌های مهم و امیدآفرین پیش رو برای جهادگران جهاد دانشگاهی تاکید کرد: دیدار پژوهشگران این نهاد با مقام معظم رهبری، اعتبار ۱۵ میلیون یورویی برای ۳۱ طرح فناورانه، بلوغ سازمانی و استفاده بهینه از شرایط تحریم که یک تهدید و فرصت بزرگ برای کشور است، از جمله زمینه‌های پیش روی امیدآفرین برای جهاد دانشگاهی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha