• یکشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98043015454
  • منبع : نمایندگی یزد

مدیر مرکز مطالعات سازمان جهاد دانشگاهی یزد:

باید انباشت جمعیت مجرد را هر چه سریعتر ساماندهی کرد

باید انباشت جمعیت مجرد را هر چه سریعتر ساماندهی کرد

مدیر مرکز مطالعات سازمان جهاد دانشگاهی یزد با بیان این‌که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی موجود ناشی از انباشت جمعیت مجرد در استان و کشور است،‌گفت:‌ در صورت بروز نارسایی در حصول امر خطیر ازدواج، مشکلات و چالش‌های عدیده‌ای در سلامت اجتماعی و انسجام کانون خانواده ایجاد می‌شود.

بهروز اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آمار ازدواج و طلاق در استان یزد،‌اظهار کرد:‌ طبق آمار ثبت شده در سامانه ثبت احوال استان یزد از سال ۹۰ تا ۹۶ آمار ازدواج در این استان کاهش چشمگیری داشته است.

وی با بیان این‌ که آمار ثبت شده ازدواج در سال ۹۰،  بیش از ۱۲ هزار مورد بوده،‌ افزود:‌ این آمار در سال ۹۶ به هفت هزار و ۷۶ مورد کاهش یافته است.

مدیر مرکز مطالعات و افکارسنجی سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد،گفت: آمار طلاق استان یزد هم در سال ۱۳۹۰، حدود ۱۲۳۱ زوج بوده که با افزایش سالانه این آمار در سال ۹۶ به یک ۱۶۶۰ مورد رسیده است.

اسلامی آمار ازدواج و طلاق در یزد را زنگ خطری جدی برای توسعه فرهنگی و اجتماعی دانست و تصریح کرد: بر اساس سرشماری انجام شده در سال ۹۵ جمعیت صفر تا ۱۴ سال استان یزد ۳۰۷ هزار و ۱۰۵ نفر و تعداد مجردین ۱۵ تا ۳۹ سال نیز ۱۶۷ هزار و ۳۰۹ نفر برآیند شده است.

این مسئول با بیان این‌که بر اساس آمارهای موجود سالانه حدود ۲۲ هزار نفر مجرد به جمیعت استان یزد اضافه می‌شود، خاطرنشان کرد:‌ از طرفی سالانه حدود سه هزار نفر به دلیل طلاق مجرد و به آمار مجردین استان افزوده می‌شوند.

وی ورود جدی دستگاه‌های قضایی،‌ اجرایی، آموزشی و فرهنگی را به بحث افزایش جمعیت مجردین در استان یزد ضروری دانست و بیان کرد: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی، ‌سیاسی و حتی امنیتی که در حال حاضر به دغدغه جدی مسئولان کشور بدل شده ناشی از انباشت جمعیت مجرد است که باید هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی این مهم اقدام شود.

اسلامی با بیان این‌که بدون شک، تداوم نسل، رفع نیازهای عاطفی، حفظ پاکدامنی و سلامت اجتماعی و اخلاقی جامعه بواسطه پیوند میان زوجین محقق می‌شود،گفت: در صورت بروز و نارسایی در حصول این امر خطیر، مشکلات و چالش‌های عدیده‌ای در سلامت اجتماعی و انسجام کانون خانواده ایجاد می‌شود.

مدیر مرکز مطالعات جهاد دانشگاهی یزد ‌در پایان سخنان خود خانواده را به عنوان یکی از نهادهای کوچک ولی مهم اجتماعی و فرهنگی دانست و بیان کرد: امروزه بخش قابل توجهی از خانواده‌ها به ازدواج به عنوان ابزاری برای خودنمایی و اثبات برتری خویش نسبت به اقوام،اطرافیان و وابستگان می‌نگرند که این ذهنیت، آفتی است برای ازدواج که استمرار آن،نه تنها فرزندان چنین خانواده‌هایی را بلکه جامعه را دچار خسران و آسیب می‌کند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha