به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا باقری در مراسم تودیع و معارفه رئیس سابق و جدید دانشگاه خواجه نصیر که امروز در دانشکده عمران این دانشگاه برگزار شد، توسعه علمی دانشگاه را مدیون زحمات چهار سال گذشته دکتر خاکی صدیق عنوان کرد و گفت: من در هیات امنای وزارت علوم بیشترین تماس را با رؤسای دانشگاههای کشور دارم و در این مدت شاهد تلاشهای دکتر خاکی صدیق، رئیس دانشگاه خواجه نصیر بودم که توانستند موفقیتهای زیادی در عرصههای علمی، بینالمللی و غیره برای دانشگاه کسب کنند. ضمن این که ویژگیهای شاخص اخلاقی از دیگر شاخصهای مثبت او در طول مدیریت دانشگاه به حساب میآید. به همین جهت از وی درخواست کردیم با حضور در جایگاه معاونت آموزشی وزارت علوم خدمات مثبتی در عرصه ملی ایفا کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: دکتر یزدان دوست، سرپرست جدید دانشگاه خواجه نصیر از جمله چهرههایی به شمار میروند که مورد اقبال عمومی دانشگاه برای حضور در این جایگاه به حساب می آمدند و با توجه به تجربه مدیریتی و اجرای او در عرصه دانشگاه و وزارتخانه امیدواریم راه و مسیر فعلی دانشگاه را به نحوه مطلوب ادامه دهند.
قائم مقام وزیر علوم همچنین با تاکید بر این که آموزش عالی کشور در دوره گذار به سر میبرد، گفت: ما در دهه اول انقلاب به دلیل نیاز تامین نیروی انسانی دنبال توسعه کمی تقویت زیرساختها و فراهم کردن امکانات لازم برای علم آموزی جوانان کشور بودیم که در این راستا دانشگاهیان سهم قابل توجهی را ایفا کردند. به طوری که امروز ما شاهد وجود نیروی انسانی متخصص و با کیفیت در کشور هستیم.
دکتر باقری خاطر نشان کرد: در دهه ۹۰ با توسعه تحصیلات تکمیلی، توجه به پژوهشهای کاربردی و حضور در عرصههای بینالمللی به عنوان توفیقات اصلی از دانشگاهها مورد توجه قرار گرفت؛ در نتیجه امروز ما شاهد حضور موفقیت آمیز کشور در عرصههای بینالمللی از جمله حضور دانشمندان در مجلات معتبر خارجی هستیم؛ اگر چه کاستیهایی در این زمینه وجود دارد اما پیشرفتهای خوبی حاصل شده است.
به گفته وی، همان گونه که عنوان شد در دهههای ۷۰ و ۸۰ به دلیل تقاضای روز افزون اجتماعی ما با توسعه کمی دانشگاهها، رشتهها وتحصیلات تکمیلی و غیره مواجه شدیم، اما امروز در دوران گذار قرار داریم و لازم است دانشگاهها با رویکردهای جدید در عرصههای مختلف حضور پیدا کنند و وضعیت به سمت ارتقای کیفی آموزش حرکت کند.
قائم مقام وزیر علوم خاطر نشان کرد: برای حرکت در مسیر کیفی آموزش لازم است بازنگریهای اساسی در برنامههای درسی و تدوین رشتههای جدید به خصوص رشتههای بین رشتهای و همچنین توجه به اشتغال دانش آموختگان از جمله برنامههای اصلی مورد پیگیری قرار گیرد و در حوزههای پژوهشی و علمی نیز بتوانیم تحقیقات کاربردی مراکز دانشگاهیان و حضور در عرصههای بین المللی را افزایش دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آن چه که از دانشگاه خواجه نصیر مطالبه میشود، پاسخگویی به نیازهای صنعت در عرصههای مختلف است که همراه کردن دانشگاه متناسب با این نیازها باید مورد توجه قرار گیرد؛ البته ناگفته نماند که اجرایی شدن نیازمند دگرگونی در ساختارها، آییننامهها و ضوابط و فکر و اندیشه است.
انتهای پیام
نظرات