• یکشنبه / ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۷:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98052713432
  • خبرنگار : 71607

توسعه آندوسکوپی برای ثبت تصاویر ۳بعدی از اجسام کوچکتر از سلول

توسعه آندوسکوپی برای ثبت تصاویر ۳بعدی از اجسام کوچکتر از سلول

دانشمندان "دانشگاه فنی درسدن" آلمان در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه اندوسکوپ جدیدی شده‌اند که می‌تواند تصاویر ۳ بعدی از اجسام کوچک‌تر از یک سلول واحد ثبت کند.

به گزارش ایسنا، این اختراع کوچک و کارآمد فاقد هرگونه لنز یا هرگونه اجزای نوری، برقی یا مکانیکی است و قادر به اندازه گیری اجسامی با ضخامت ۲۰۰ میکرون است.

"یورگن دابلیو چارسکه"(Juergen W. Czarske) نویسنده ارشد این مطالعه از "دانشگاه فنی درسدن" آلمان گفت: اندوسکوپ فیبری بدون لنز تقریباً اندازه یک سوزن است و این موضوع آن را قادر می‌سازد تا بتواند غیرتهاجمی و باکیفیت بالا از اجسام تصویربرداری کند.

برخلاف اندوسکوپ‌های معمولی که از دوربین و چراغ برای ثبت تصاویر در داخل بدن استفاده می‌کنند، دستگاه‌های جایگزین که در سال‌های اخیر توسعه داده شده‌اند تصاویر را از طریق فیبر نوری ثبت می‌کنند و نتیجه این تلاش پژوهشگران منجر به توسعه اندوسکوپ‌های نازک تر شده است.

البته توسعه این آندوسکوپ‌های پیشرفته و کوچک آسان نیست و محدودیت‌هایی نیز دارد و یکی از آنها این است که آنها به فرایندهای کالیبراسیون پیچیده نیاز دارند.

چارسکه در ادامه افزود: طی این مطالعه، پژوهشگران یک بشقاب شیشه‌ای نازک که تنها ۱۵۰ میکرون ضخامت داشت را به نوک یک بسته "فیبر منسجم"(coherent fiber) اضافه کردند. فیبر منسجم نوعی فیبر نوری است که معمولا در آزمایشات آندوسکوپی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پهنای فیبر منسجم ۳۵۰ میکرون بوده و از ۱۰ هزار هسته تشکیل شده است.

هنگامی که هسته فیبر مرکزی روشن می‌شود، پرتویی را منتشر می‌کند که به داخل بسته فیبر بازتاب می‌یابد و به عنوان یک ستاره راهنمای مجازی برای اندازه گیری نحوه انتقال نور که به عنوان "تابع انتقال نوری"(optical transfer function) شناخته می‌شود، عمل می‌کند. تابع انتقال نوری داده‌های اساسی را که سیستم برای کالیبراسیون خود در پرواز استفاده می‌کند، فراهم می‌کند.

محققان دستگاه خود را مورد آزمایش قرار دادند و طی آزمایش از آن برای ثبت تصاویر سه بعدی یک نمونه که زیر یک پوشش کاغذی با ضخامت ۱۴۰ میکرون بود، استفاده کردند. به طرز چشمگیری، دستگاه در تصویربرداری سه بعدی از بخش‌های مختلف ذرات موفق بود.

چارسکه در انتها افزود: رویکرد جدید علاوه بر کالیبراسیون و تصویربرداری در زمان حال، غیر تهاجمی نیز بوده و برای تصویربرداری سه بعدی، دستکاری سلول مکانیکی مبتنی بر تراشه و بررسی بافت عمیق در اپتوژنتیک زنده بسیار کاربردی است.

 این اختراع به احتمال زیاد در اپتوژنتیک(Optogenetics) یا در نظارت سلول‌ها و بافت‌ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha