به گزارش ایسنا و به نقل از دیفنسوان، "آژانس پروژههای پژوهشی پیشرفتهٔ دفاعی" یا "دارپا" (DARPA)، در جستجوی یافتن روشهایی است تا با کمک آنها، واکنشهای شیمیایی، فرآیندهای زیستی و دیگر پدیدههای طبیعی را تحت کنترل درآورد و از آنها برای ابداع یک رایانه کارآمدتر استفاده کند.
رایانههای جدید، آنقدر قوی نیستند تا پیچیدهترین مدلها و شبیهسازیهای دارپا را کنترل کنند؛ در نتیجه این سازمان برای یافتن راهحلهای جدید، طبیعت را جست و جو میکند.
دارپا در اوایل ماه جاری، پژوهشی را آغاز کرد تا بتواند با کمک آن، قدرت سلولهای زنده، پیوندهای شیمیایی و دیگر فرآندهای طبیعی را تحت کنترل خود درآورد و از آن برای ابداع رایانه های کارآمدتر استفاده کند. این برنامه موسوم به "طبیعت در قالب رایانه" یا "ناک" (NAC) میتواند امکان جستجوی سریع فرآیندهای طبیعی را برای کاربران فراهم کند.
"ژیانگینگ ژو" (Jiangying Zhou)، مدیر پروژه ناک گفت: این پروژههای امیدوارکننده، در سالهای آینده میتوانند برنامههای دارپا را در زمینههای گوناگون از جمله هواپیمایی، رباتیک، نانومواد و حوزههای دیگر به صورت چشمگیری متحول کنند.
ما در این پروژه سعی داریم ابتدا اطلاعات مورد نیاز خود را از مکانیسمهای طبیعی به دست آوریم و سپس، مواد را طوری مهندسی کنیم تا از فرآیندهای طبیعی تقلید کنند. پروژه ناک در صورت موفقیت، بسیاری از مشکلات اساسی آژانس پروژههای پژوهشی پیشرفتهٔ دفاعی"دارپا" را حل خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات