• جمعه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98061507700
  • خبرنگار : 71605

حضور فعال موزه ملی علوم و فناوری در "مجمع جهانی سیموست ۲۰۱۹"

حضور فعال موزه ملی علوم و فناوری در "مجمع جهانی سیموست ۲۰۱۹"

چهل و هفتمین مجمع بین‎المللی موزه‎های علوم و فناوری جهان –سیموست- در کیوتو ژاپن در حال برگزاری است و موزه ملی علوم و فناوری ایران نیز در این کنفرانس به عنوان میزبان بعدی سیموسِت در سال ۲۰۲۰، حضوری فعال دارد.

به گزارش ایسنا، چهل و هفتمین مجمع سالانه کمیته بین‎‏المللی موزه‏‎ها و مجموعه‎‏های علوم و فناوری(CIMUSET)  از روز شنبه اول سپتامبر، ۱۰ شهریور با عنوان «سنت‌هایی برای آینده پایدار» در شهر کیوتو ژاپن آغاز شده و تا هفتم سپتامبر، ۱۶ شهریور ماه ۹۸ ادامه خواهد داشت.

سیف‌الله جلیلی رئیس موزه ملی علوم و فناوری، پروانه اصغری، مهران نوروزی و فاطمه امینی از کارکنان این موزه و از اعضای ایکوم ایران جهت ارائه سخنرانی و مقاله، از سوی ایکوم ایران در این نشست جهانی حضور فعال دارند.

پیش از این و در چهل و ششمین نشست موزه‌های علوم و فناوری جهان که در سال ۲۰۱۸ در شهر اُتاوا کانادا برگزار شد، موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان این نشست در سال ۲۰۲۰ شناخته شد.

کمیته بین‎المللی موزه‏‎ها و مجموعه‎های علوم و فناوری(CIMUSET)  یکی از کمیته‎های شورای بین‎‏المللی موزه‏‎ها(ICOM) است که نه تنها در زمینه موزه‎‏های علوم و فناوری سنتی و تاریخی، بلکه ساینس‎سنترها و مراکز علم فعلی که به ترویج و توسعه علم و فناوری در میان اقشار جامعه به ویژه کودکان در سراسر جهان می‎پردازند، را نیز شامل می‎شود. از جمله اهداف سیموست می‎توان به موارد ذیل اشاره کرد:

حامی اهداف ایکوم، به ویژه حفاظت از میراث علوم و فناوری و اشاعه دانش

توسعه و پیاده‎سازی برنامه‎های ایکوم

تدوین برنامه‎‏ای با موضوع حفاظت از میراث فرهنگی در موزه‎های علوم و فناوری و پیشنهاد آن به ایکوم

همکاری و تبادل اطلاعات میان موزه‎ها، متخصصان، کارشناسان و افرادی که به نحوی با علوم و فناوری و اشاعه آن در ارتباطند

معرفی زمینه‎‏های مورد علاقه موزه‎‏های علوم و فناوری در چارچوب ایکوم، همکاری با کمیته‎‏های ملی و سازمان‎های منطقه‎‏ای ایکوم و سایر کمیته‎‏های بین‎المللی در موضوعات مرتبط با کمیته‎‏های خاص.

به گزارش موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، این موزه تنها موزه مشابه مراکز علم در دنیاست که از سال ۱۳۸۹ با هدف ایجاد فضایی فعال و آگاهی‎بخش و به منظور آشنایی با میراث و خدمات علمی و فرهنگی دانشمندان و فرهیختگان ایرانی آغاز به فعالیت کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha