• چهارشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۹:۰۷
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98071008261
  • منبع : جهاد دانشگاهی

با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

گزارش پیمایش ملی خانواده در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور ارایه شد

در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور، گزارش طرح پیمایش ملی خانواده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، در اولین دستور این جلسه گزارش پیمایش ملی خانواده از سوی دکتر ایرج فیضی، رییس پژوهشگاه مطالعات اجتماعی و علوم انسانی جهاددانشگاهی و مدیر پروژه ارایه شد.

وی با اشاره به اهمیت مقوله خانواده گفت: در این پیمایش ابعاد مختلف مشکلات خانواده از جمله طلاق، افزایش سن ازدواج، بیکاری و ... بررسی شده است.

فیضی ادامه داد: این پروژه اولین پروژه در حوزه پیمایش خانواده است و دارای ویژگی هایی است که از آن جمله می‌توان به جامعیت طرح سنجش ابعاد مختلف خانواده هم در سطح نگرش و هم در سطح رفتار اشاره کرد.

وی افزود: ملی بودن طرح و قابلیت تعمیم یافتگی، دقت بسیار بالا، ایجاد بنیان معتبر علمی برای رصد تغییرات و تحولات خانواده در سال های آتی، امکان انجام تحلیل های ثانویه متعدد و ارایه گزارش های راهبردی به دستگاه های ذیربط و ... از دیگر ویژگی های این طرح است.

فیضی ادامه داد: محورهای اصلی این طرح شامل سن ازدواج، معیارهای انتخاب همسر، اهمیت خانواده در تصمیم گیری، رضایت از زندگی، شیوه های حل اختلاف بین زوجین، خشونت در خانواده، طلاق و احتمال جدایی و ... می شود.

در ادامه اعضای حاضر نظرات و پیشنهادهای خود درباره این طرح را ارایه کردند.

در بخشی از این جلسه دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: سیاستگذاران راجع به موضوع طلاق به صورت پیش داوری سخن های بسیاری گفته اند.

وی افزود: درباره احساس افزایش خیانت، بی اعتمادی، دروغ بین زوجین و ... سخن زیاد گفته شده ولی آمار به گونه ای دیگر است و به عنوان مثال آمار طرح ارایه شده از سوی جهاددانشگاهی در این جلسه نشان داده که ۸۰ درصد از زوجین از یکدیگر احساس رضایت دارند.

ابتکار تصریح کرد: بنابراین باید یافته ها را به دور از پیش داوری ها تبدیل به سیاست کنیم.

وی افزود: مهم ترین مساله این است که مطالعات از جمله مطالعات در حوزه خانواده به یک بسته سیاستی تبدیل شود و هر دستگاه در قالب این بسته وظایف خود را انجام دهد.

در ادامه این جلسه دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به طرح پیمایش ملی خانواده گفت: معمولا در این پیمایش ها سوالاتی مطرح می شود. یکی از این سوالات بخش روایی آن است که با مبانی علمی بحث های پیمایشی سازگارتر باشد.

وی افزود: هم افزایی و انسجام پیمایش ها هم باید مورد توجه قرار بگیرد؛ زیرا خروجی و نتیجه هم افزایی ها کمک می کند تا داده ها به یک اطمینان برسد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در تکمیل روش شناختی پیمایش ها باید نکاتی مورد توجه قرار بگیرد. تحلیل ثانوی و استنتاجی پیمایش یکی از این نکات است. بین انجام و تحلیل پیمایش گاهی فاصله هایی داریم و این منجر به ایجاد اختلال در مبنای آماری می شود. بنابراین لازم است به بحث های ثانوی سرعت بدهیم.

طبق اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، وی در ادامه با اشاره به ظرفیت شوراهای فرهنگ عمومی در استان های سراسر کشور گفت: در استان ها هم ظرفیت های خوبی وجود دارد که می توان مبتنی بر مطالعات این پیمایش برخی اقدامات را بر عهده آن ها گذاشت تا اطلاعات روشن تری از وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور به دست آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha