• سه‌شنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98072317551
  • خبرنگار : 71567

رئیس کارگروه سلامت هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها تاکید کرد

مردم باید زندگی با سیل را یاد بگیرند/ضرورت اعمال سیاست‌گذاری‌های درازمدت

مردم باید زندگی با سیل را یاد بگیرند/ضرورت اعمال سیاست‌گذاری‌های درازمدت

رئیس کارگروه سلامت هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها با تاکید بر این که مردم باید زندگی با سیل را همانند زندگی با زلزله یاد بگیرند، گفت: انجام این امر تنها در صورت به‌کارگیری برنامه‌های دراز مدت و علمی تحقق خواهد یافت.

به گزارش ایسنا، دکتر ذوالفقاری در نشست خبری امروز که به منظور ارائه گزارش اولیه سیلاب‌ها در ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، تهیه این گزارش را یکی از روش‌های منحصر به فرد در حوزه علمی توصیف کرد و گفت: کشور ما به عنوان یک کشور زلزله‌خیز سال‌های زیادی است که با این پدیده طبیعی مواجه می‌شود؛ پدیده‌ای که در آن نجات جان انسان‌ها به عنوان یکی از موضوعات اساسی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، اما در حوزه سیلاب‌ها بیشتر تمرکزها بر روی حفظ سرمایه افراد است تا این که حفظ جان آن‌ها مورد توجه باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: در وقوع سیل به دلیل هشدارهایی که اعمال می‌شود و قابل پیش‌بینی‌بودن آن تلفات جانی کمتری داریم و با توجه به این‌که سیلاب‌های اوایل سال ۹۸ جزو اولین سیل‌های دهه‌های اخیر به شمار می‌روند، بنابراین این فرآیند می‌تواند هشداری برای وقوع پدیده‌های زیست محیطی دیگر باشد.

رئیس کارگروه سلامت هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها خاطر نشان کرد: وقوع سیلاب‌های اخیر کشور می‌تواند بیانگر این باشد که شروع این فرآیند آغازگر تغییر اقلیم در سال‌های آینده کشور است. بنابراین ضروری به نظر می‌رسد که ما بتوانیم از اعمال تصمیم‌گیری‌های کوتاه مدت و لحظه‌ای در این عرصه دوری کنیم و بتوانیم یک تصمیم‌گیری مبتنی بر یافته‌های علمی داشته باشیم.

دکتر ذوالفقاری خاطر نشان کرد: همانطور که ما یاد گرفته‌ایم باید با زلزله زندگی کنیم، باید این را نیز یاد بگیریم که با سیل نیز کنار بیایم و زندگی کنیم و این امر نیز بدون اعمال برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های درازمدت امکان پذیر نیست.

به گفته وی، تهیه گزارش در خصوص سیلاب‌های اخیر با کمک متخصصین، کارشناسان و دستگاه‌های اجرایی اولین اقدام در کشور است که می‌توانیم در خصوص یک موضوع اجتماعی و زیست‌محیطی به صورت بین شاخه‌ای و جامع نگاه کنیم و آن موضوع را از جنبه‌های مختلف اعم از اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و غیره مورد بررسی قرار دهیم، امیدوارم اجرای این گزارش در کشور از سوی مسؤولان تداوم پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha