• شنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98082516204
  • خبرنگار : 30057

رییس سازمان زمین‌شناسی خبر داد

تغییر در سیمای استان‌های معدنی با ساخت پهپادهای ژئوفیزیک هوایی

تغییر در سیمای استان‌های معدنی با ساخت پهپادهای ژئوفیزیک هوایی
عکس دریافتی است

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه با کشف معادن آهن، مس و طلا در استان قم این استان به استان فلزی تبدیل شد، گفت: برای دستیابی به محدوده‌های امیدبخش به فناوری‌های به‌روز نیاز داریم که در همکاری با دانشگاه شریف درصدد طراحی و ساخت پهپادها با کاربرد در ژئوفیزیک هوایی هستیم.

به گزارش ایسنا دکتر علیرضا شهیدی امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان زمین‌شناسی و دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه این سازمان کار ژئوفیزیک هوایی را از سال ۱۳۸۱ با همکاری یکی از شرکت‌های کانادایی آغاز کرده است، اظهار کرد: این داده‌برداری هوایی برای مناطق دشتی بوده است، در حالی که کشور علاوه بر مناطق دشتی دارای مناطق کوه و کوهپایه‌ای است، از این رو از هلی‌کوپتر نیز در این زمینه بهره بردیم.

وی با تاکید بر اینکه در مطالعات ژئوفیزیک هوایی از سه روش مگنومتر، رادیومتری و الکترومغناطیس استفاده شد، خاطر نشان کرد: با تکامل و پیشرفت دانش، تجهیزات ژئوفیزیک هوایی جدید به سمت کوچکتر شدن حرکت کرده است و از سوی دیگر می‌طلبد که در راستای کاهش هزینه‌های تمام شده و صرفه‌جویی از پهپادها در این زمینه بهره ببریم.

شهیدی، امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه صنعتی شریف را در این راستا ذکر کرد و افزود: در این همکاری دانشگاه شریف اقدام به طراحی پهپادهای مورد نیاز در ژئوفیزیک هوایی خواهد کرد.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه این سازمان در شصتمین سال تاسیس خود قرار دارد، یادآور شد: تاکنون این سازمان در برهه‌های خاصی اقدام به تولید اطلاعات پایه زمین در حوزه‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کرده است.

وی با اشاره به همکاری این سازمان با دانشگاه شریف، ادامه داد: برای این منظور ۲۵ بلوک هوایی برای برداشت هوایی انتخاب کردیم که مساحت آن بالغ بر ۲ میلیون و ۷۵۰ کیلومتر خطی و حدود ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع می‌شود.

شهیدی با اشاره به کاهش عیار معادن کشور، گفت: آنچه که در سطح بوده، کشف شده است و ما به دنبال کشف معادن در اعماق زمین هستیم.

به گفته وی، بر اساس آمارها در دنیا ۲۵ تا ۵۵ درصد از معادن بزرگ دنیا در عمق ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری قرار دارند.

رییس سازمان زمین‌شناسی با اشاره به مطالعات ژئوفیزیک هوایی در کشور، افزود: در این مطالعات در کردستان معادن آهن و مس کشف شده است و امیدواریم در سال انقلاب معدنی  به اهداف مورد نظر دست یابیم.

شهیدی انجام این مطالعات را موجب تغییر در سیمای استان‌ها دانست و در این باره توضیح داد: به عنوان مثال استان قم یک استان غیر فلزی شناخته شده بود، ولی با مطالعات انجام شده سیمای این استان به استان فلزی تغییر یافت.

رییس سازمان زمین‌شناسی اضافه کرد: در این استان معادن آهن،  مس و طلا کشف شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha