• شنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98111913905
  • خبرنگار : 71607

طراحی پروتئین با عملکرد خاص از روی زخم!

طراحی پروتئین با عملکرد خاص از روی زخم!

دانشمندان آمریکایی اعلام کرده‌اند پس از سال‌ها تلاش هم اکنون می‌توانند پروتئین‌های جدید که عملکردهای خاصی دارند را از روی زخم سطحی طراحی کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پروتئین‌ها ماشین‌های مولکولی هستند که همه موجودات زنده را به جنب و جوش در می‌آورند زیرا آنها جلوی عفونت‌های کشنده را می‌گیرند و سلول‌های آسیب دیده را بازسازی می‌کنند و انرژی خورشید را جذب می‌کنند. از آنجا که درک اساسی ما در مورد نحوه عملکرد پروتئین‌ها تاکنون همانند یک معما برایمان بوده است، انسان‌ها تنها با اصلاح مواردی که در طبیعت رخ می‌دهد می‌توانند قدرت پروتئین‌ها را مهار کنند. ماشین مولکولی(Molecular machine) دسته‌ای از مواد بیولوژیکی با اندازه‌های مولکولی و نانومتری هستند، که در اثر خودآرایی و کنار هم قرار گیری ذره به ذره مواد به وجود می‌آیند.

این شروع تغییر است. دانشمندان "دانشگاه واشنگتن" اخیرا اظهار کرده‌اند اکنون می‌توانند با گذشت چندین دهه از تحقیقات اساسی، ظهور محاسبات ارزان و انقلاب ژنومیک در خواندن و نوشتن دی.ان.ای، پروتئین‌هایی با عملکردهای خاص را از روی زخم سطحی طراحی کنند.

"دیوید بیکر"(David Baker) استاد بیوشیمی و مدیر موسسه طراحی پروتئین "دانشگاه واشنگتن"(University of Washington) طی این مطالعه در مورد چگونگی پیش‌بینی فرآیندهای الگوریتمی نظیر طراحی "د نووو"(de novo) ساختار پروتئین، مکانیسم‌های تاشو پروتئین و عملکرد پروتئین جدید گفته است.

در حال حاضر طراحی پروتئین محاسباتی برای ایجاد پروتئین با ساختارهای جدید با استفاده از پیش‌بینی ساختار تکراری و خصوصیات ساختار تجربی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نتایج نشان می‌دهد که پروتئین‌های جدید که توسط ژن‌های مصنوعی رمزگذاری می‌شوند، می‌توانند در رایانه‌هایی که دقت آنها بسیار بالا و در سطح اتمی است، طراحی شوند.

در آوریل 2019، موسسه طراحی پروتئین‌ها(IPD) به عنوان بخشی از پروژه" آدیشس"(Audacious) که جانشین جایزه TED است، انتخاب شدند. در نتیجه موسسه طراحی پروتئین‌ها اکنون در حال گسترش تحقیقات خود در زمینه طراحی واکسن، توسعه دارو برای اهداف مختلف درمانی و توسعه درمان‌های هوشمند و نانوموادهای نسل آینده و موارد دیگر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha