• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 99042921592
  • خبرنگار : 30165

اگر آشپز یک کرونایی باشد، چه می‌شود؟

اگر آشپز یک کرونایی باشد، چه می‌شود؟
عکس تزئینی است

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت معتقدند: انتقال ویروس کرونا از طریق غذایی که فرد مبتلا تهیه کرده، بعید به نظر می‌رسد. مگر آن‌که فرد روی آن عطسه یا سرفه کرده باشد. می‌توان با گرم کردن مجدد و یا انتقال غذا به ظرف جدید از مصرف آن اطمینان بیشتری پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به یکی از سوالاتی که در زمینه پیشگیری از این بیماری مطرح می‌شود، پاسخ دادند: آیا ممکن است با خوردن غذایی که فرد مبتلا تهیه کرده است به این بیماری مبتلا شویم؟

به گفته این پژوهشگران، ویروس کرونا در درجه اول از طریق قطرات و ترشحات دهان و بینی از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود. بنابراین، افراد از طریق تنفس هوای آلوده حاوی ذرات ویروس به این بیماری مبتلا می‌شوند. همچنین، این قطرات می‌توانند روی اشیا و سطوح اطراف فرد بیمار، مانند میز کار و دستگیره فرود آمده و سایرین را هنگام لمس این اشیا یا سطوح و سپس تماس دست‌های آلوده با چشم، بینی یا دهان، آلوده کند. به همین دلیل، به منظور پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹، مهم است از ماسک و تجهیزات ایمنی استفاده کنید، در مکان های عمومی حداقل دو متر از دیگران فاصله داشته باشید و به طور مرتب دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

ویروس‌شناسان عقیده دارند که کرونا یک ویروس تنفسی است و راه انتقال آن با ویروس‌های منتقله از راه غذا مانند نوروویروس‌ها و ویروس هپاتیت متفاوت است. همچنین، این ویروس قادر نیست در مواد غذایی خود را تکثیر کند. زمانی که در مورد ایمنی مواد غذایی صحبت می شود، نمی‌توان احتمال انتقال آن از طریق مواد غذایی را صفر در نظر گرفت و همیشه خطر انتقال وجود دارد. اما براساس داده‌های به دست آمده از مطالعاتی که تاکنون انجام شده است، نمی‌توان مواد غذایی را به عنوان یک عامل مهم در انتقال ویروس کرونا در نظر گرفت.

در حال حاضر هیچ مورد تأیید شده ای از ابتلا به کووید-۱۹ از طریق بسته بندی مواد غذایی یا خوردن مواد غذایی آلوده وجود نداشته است.

محققان می‌گویند چنانچه فرد مبتلا به کووید-۱۹ برای شما غذا تهیه کند، آلوده شدن غذا در صورتی اتفاق می‌افتد که فرد مبتلا بر روی آن عطسه یا سرفه کند. در ضمن، حرارت یکی از عوامل غیرفعال کردن این ویروس است. بنابراین، می‌توانید با گرم کردن مجدد غذا از غیرفعال شدن ویروس های موجود در آن اطمینان یابید. در صورت نگرانی از آلوده بودن ظرف هم می‌توانید غذای خود را به ظرف تمیز جدید منتقل کرده و دست‌های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۹ ۱۶:۴۵

.بنظر میرسد این مقاله صرفا برای اقتصاد رستورانها که یحتمل خیلی از مقامات وسلبریتیها در ان سرمایه گزاری کرده اند نوشته شده،واقعیت اینه که این ویروس حتی از لباس مجهز کادر درمان هم رد شده ،چطور ممکنه از طریق رستوران وغذا منتقل نشه