• چهارشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99050805680
  • خبرنگار : 71607

دانشگاه "آکسفورد" آزمایش جدیدی برای تشخیص کووید-19 توسعه داد

دانشگاه "آکسفورد" آزمایش جدیدی برای تشخیص کووید-19 توسعه داد

محققان "دانشگاه آکسفورد" در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه آزمایش هوش مصنوعی جدیدی شده‌اند که می‌تواند بیماری کووید-۱۹ را تنها در عرض یک ساعت در بخش اورژانس شناسایی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، متخصصان بیماری‌های عفونی و متخصصین یادگیری ماشین‌های بالینی دانشگاه آکسفورد اخیرا یک آزمایش هوش مصنوعی را تهیه کرده‌اند که می‌تواند به سرعت کووید-۱۹ را در بیمارانی که به بخش اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، شناسایی کند.

آزمایش مذکور "آزمایش هوش مصنوعی کیوریال"(CURIAL AI) نام دارد و طی آن داده‌هایی را که بطور معمول در اولین ساعت مراجعه به بخش اورژانس بیمارستان مانند آزمایش خون و علائم حیاتی جمع آوری می‌شود ارزیابی می‌کند تا دریابد آیا بیمار به بیماری کووید-۱۹ مبتلا است یا خیر.

در حال حاضر پزشکان برای اینکه دریابند آیا افراد به کووید-۱۹ مبتلا هستند یا خیر از روش‌هایی چون تجزیه و تحلیل مولکولی سواب بینی و گلو و روش "واکنش زنجیره ای پلیمراز" (PCR) استفاده می‌کنند. با این حال نتایج این آزمایش به طور معمول ۱۲-۴۸ ساعت زمان می‌برد و به تجهیزات و کارکنان متخصص نیاز دارد. واکنش زنجیره‌ای پلیمراز تکنیکی در زیست‌شناسی مولکولی است و به منظور تکثیر یک نسخه منفرد یا نسخه‌های کمی از یک قطعه DNA با توالی خاص به تعداد هزار یا میلیون‌ها نسخه به کار می‌رود.

این تکنیک ابزاری آسان و ارزان قیمت برای تکثیر یک قطعه خاص از DNA است و برای اهدافی همچون تشخیص و نظارت بر بیماری‌های ژنتیکی، شناسایی مجرمان(در زمینهٔ پزشکی قانونی) و مطالعه عملکرد یک بخش هدف از DNA مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محققان دانشگاه آکسفورد به همین منظور در مطالعه اخیرشان آزمایش مبتنی بر هوش مصنوعی را ایجاد کرده‌اند که می‌تواند با دقت بالایی ابتلای یک فرد به کووید-۱۹ را تشخیص دهد.

این مطالعه به سرپرستی دکتر "اندرو سلطان"(Andrew Soltan) ، یکی از محققان بالینی انستیتوی ملی تحقیقات بهداشتی در بیمارستان جان رادکلیف و با همکاری بخش هوش مصنوعی در بهداشت دانشگاه آکسفورد به سرپرستی پروفسور "دیوید کلیفتون"(David Clifton) انجام شده است.

 مطالعه بر روی این تحقیق از ماه مارس آغاز شده است و آزمایش مذکور با توسعه الگوریتم‌های یادگیری ماشینی بر روی داده‌های مربوط به موارد تایید شده مبتلا به کووید-۱۹ و افراد دارای علائم این بیماری آزمایش شده است. به گفته محققان، این آزمایش توانسته در اکثر موارد با دقت بالای ۹۰ درصد ابتلای افراد به کووید-۱۹ را تشخیص دهد و تاکنون بر روی هزاران فرد آزمایش شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha