به گزارش ایسنا، دکتر حمید اکبری قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت در نشست شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، گفت: این دوران، شرایط خاصی دارد و در این شرایط سند راهبردی آموزش برای ترم آینده در دست تدوین برای ابلاغ است که با توجه به موضوع کرونا باید برای مشخص کردن خیلی از موارد منتظر باشیم که چه وضعیتی پیش میآید.
وی در خصوص رایگان شدن هزینه اینترنت دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: در این زمینه کارها را دنبال کرده و به دنبال نتیجه هستیم. با توجه به صحبتهای انجام شده، پیگیری میکنیم تا سه سایت دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی رایگان شود.
منابع آزمون دستیاری در شرایط فعلی تغییری نخواهد یافت
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت در ادامه در خصوص برگزاری آزمون علوم پایه و پره انترنی، گفت: تقویم آزمونها را یک سال قبل اعلام کردیم ، که بر اساس این تقویم، آزمون علوم پایه و پره انترنی برگزار میشود. برای آزمون دستیاری هنوز تصمیم نگرفتهایم که این آزمون این طرف سال یا آن طرف سال برگزار شود. البته از مرکز سنجش آموزش پزشکی خواستهایم که پیش نویس آن را تهیه کند. در خصوص دستیاری نیز، دبیرخانه تخصصی پزشکی عمومی و مرکز سنجش آموزش پزشکی باید اعلام نظر کنند، زیرا این آزمون بنا بود دوم اسفندماه ۹۸ برگزار شود که تا اردیبهشت ماه۹۹ به تعویق افتاد. علت این که ما تاکید داریم آزمون را قبل از پایان سال برگزار کنیم برای مشخص شدن تکلیف دستیاران است.
این مقام مسؤول بیان داشت: در برخی رشتهها مانند زنان و روانشناسی مصاحبه داریم که باید انجام شود، برخی رشتهها نیز ریزش و جابهجایی دارند که نیاز به تکمیلی هست. اگر بنا باشد آزمون دستیاری در اسفندماه برگزار شود، رفرنسها به هیچ عنوان تغییری پیدا نخواهند کرد؛ زیرا فرصتی برای این کار وجود ندارد. پس منابع با اوضاع و احوال فعلی تغییری نمیکند، مگر با اعلام قبلی.
اکبری در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: معاون آموزشی وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کرده که گذراندن واحد طب سنتی برای آن دسته از دانشجویانی که در مرحله فارغالتحصیلی قرار دارند، اجباری نیست. به بیان دیگر دانشجویان ترم آخر، از گذراندن واحد طب سنتی معاف هستند.
در ادامه این نشست دکتر سلامزاده رییس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در خصوص تخفیف شهریه دانشجویان شهریهپرداز با توجه به پرداخت این شهریه برای آموزش و کلاسهای عملی و حضوری که به دلیل کرونا به شکل مجازی دنبال میشود، گفت: در این خصوص نمیتوانیم به شکل دستوری از وزارت بهداشت کار را پیش ببریم زیرا هیأت امنای دانشگاهها تصمیم گیرنده هستند. دانشگاهها هزینههای ثابت و هزینهکرد خود را با وجود کرونا همچنان دارند؛ از جمله حقوق اساتید، پرسنل، نگهداری سیستم و هزینههای ناشی از کرونا که این موارد ثابت است. باید تعادلی از نظر شهریه ثابت و متغیر ایجاد شود مانند طرحی که بر اساس آن دانشگاه اهواز ۵۰ درصد شهریه ثابت را به دانشجویان تخفیف میدهد.
رایگان شدن اینترنت دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی به طور جدی پیگیری میشود
سلامزاده در خصوص رایگان شدن اینترنت دانشجویان علوم پزشکی در شرایط کرونا مانند وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی، بیان داشت: در خصوص اینترنت رایگان کاملا حق با شما است و در این خصوص به خانوادهها تحمیل هزینه میشود. در همان ابتدای شیوع کرونا نامهای از وزارت ارتباطات داشتیم که آیپیهایی را که مربوط به دانشگاهها و موسسات است اعلام کنیم تا رایگان شوند. ۲۹ اسفندماه سال ۹۸ نامهای در این خصوص به دانشگاهها ارسال شد و بعد از فروردین ماه۹۹ بنا شد از طریق دانشگاه علوم پزشکی مجازی این روند برای یکپارچه و متمرکز شدن، دنبال شود.
رییس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه بحث اخذ شهریه از دانشجویان مهمان ملغی شده است، گفت: سامانه نقل و انتقالات تا ۲۱ مردادماه باز بود و تا ۲۲مردادماه نیز تمدید شد و دانشگاهها هنوز در خصوص این موضوع وارد مرحله تصمیمگیری نشدهاند. تاکید شده که در بحث پذیرش دانشجویان مهمان انعطاف لازم را داشته باشند. همچنین جلسه مفصلی در خصوص دانشجویان کارآموزی و کارورزی برگزار شد که بنا است مهمانی برای آنها نیز انجام شود. از امروز شنبه سامانه طراحی شده در این خصوص باز میشود تا دانشجویان دوره کارورزی برای مهمانی در آن ثبت نام کنند. البته قطعا با این مشکل روبه رو خواهیم شد که دانشگاههای بزرگ با اورلود درخواست مهمانی برای کارورزی مواجه خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات