• سه‌شنبه / ۶ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99080603169
  • خبرنگار : 71589

چاپ ۳ بعدی یک قایق به اندازه یک سلول!

چاپ ۳ بعدی یک قایق به اندازه یک سلول!

محققان دانشگاه "لیدن" هلند یک قایق به اندازه یک سلول را با این هدف که ببینند چگونه میکروارگانیسم‌هایی مانند اسپرم یا باکتری شنا می کنند، چاپ سه‌بعدی کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، فیزیکدانان دانشگاه "لیدن"(Leiden) در هلند کوچکترین قایق جهان را چاپ سه‌بعدی کرده‌اند.

این قایق با ۳۰ میکرون طول، یک سوم کوچک‌تر از ضخامت موی انسان و حدود شش برابر بزرگ‌تر از یک سلول باکتری است. در این قایق با وجود کوچکی، به طرز شگفت‌آوری جزئیات، از جمله کابین ملوان رعایت شده است.

هدف محققان از چاپ این قایق این است که دریابند موجودات بسیار ریز عالم مانند باکتری و اسپرم که قادر به شنا کردن هستند، چگونه در مایعات حرکت می‌کنند.

محققان برای چاپ سه‌بعدی یک شیء به این کوچکی از یک ریزچاپگر یا میکروپرینتر تجاری موسوم به "Nanoscribe ۳D" و فرآیندی موسوم به "۲PP"(پلیمریزاسیون دو فوتونی) استفاده کردند. فرآیند چاپ سه‌بعدی در قطراتی از ماده ایجاد می‌شود که در نقطه کانونی لیزرهای بسیار دقیق سفت می‌شود.

"دنیلا کرافت" محقق این پروژه گفت: با حرکت دادن لیزر درون قطره به روش کنترل شده، می‌توانیم شکل شناگری را که می‌خواهیم، شکل دهیم. از آنجا که فرآیند چاپ داخل قطره انجام می‌شود و ما لایه به لایه چاپ می‌کنیم، می‌توانیم فضاهایی نظیر کابین ملوان را نیز ایجاد کنیم.

این تیم این قایق را به دلیل سرگرم کننده بودن چاپ کرد، اما همچنین اشکال خاص بیشتری برای تحقیقات از جمله یک شیء مارپیچی با قطر کمتر از پنج میکرون ایجاد کرد. آنها با ردیابی حرکت این اشکال توانستند سرعت و مسیر انواع مختلف ذرات را اندازه‌گیری کنند.

تکنیک چاپ سه‌بعدی مسیر را برای ایجاد اشکال بسیار خاص به منظور تقلید از ریزشناگرهای بیولوژیکی یا بهینه‌سازی حرکت آنها درون مایعات باز کرده است. چنانکه در این مقاله آمده است: این فناوری در نهایت امکان کنترل و طراحی بیشتر ریزشناگرهای مصنوعی را فراهم می‌کند که برای کاربردهایی نظیر تشخیص‌های درمانی و تحویل دارو مفید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha