• شنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۹ / ۰۲:۲۳
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 99081610272
  • خبرنگار : 71468

وزنه‌برداری به رده‌های پایه بی‌توجه نباشد/ کوروش باقری: کار نکنیم وضعیت غم انگیز می‌شود

وزنه‌برداری به رده‌های پایه بی‌توجه نباشد/ کوروش باقری: کار نکنیم وضعیت غم انگیز می‌شود

فدراسیون وزنه برداری اکنون فرصت دارد که فکری به حال تیم های ملی جوانان و نوجوانان کند و سر و سامانی به کادرفنی آن دهد تا وزنه برداری در آینده شرایط غم انگیزی را تجربه نکند.

به گزارش ایسنا، پیش از اینکه علی مرادی رییس فدراسیون وزنه برداری شود، انتقادی که به فدراسیون قبلی وارد می شد این بود که به تیم های ملی نوجوانان و جوانان توجه نمی کند به گونه ای که اعزام این دو رده یکی پس از دیگری لغو می شد و بسیاری از کارشناسان گلایه می کردند که این وضعیت به آینده وزنه برداری لطمه وارد خواهد کرد.
در دوره چهار سال اول ریاست علی مرادی ابتدا توجه به نوجوانان و جوانان خوب بود اعزام ها به طور منظم انجام می گرفت اما در اواخر دوره ریاست او شاهد تصمیمی بودیم که به نظر می رسد آشفتگی را در تیم های ملی پایه ایجاد کرد.
 حذف کادرفنی ثابت و استفاده از مربی ادواری تصمیمی بود که برای این دو رده گرفته شد و باعث شد شاهد رفت و آمد زیادی در رده های پایه باشیم و مشخص نبود مسئولیت این تیم ها دقیقا با چه کسی است.  در کنار آن در سال گذشته که اولین سال از دومین دوره ریاست علی مرادی بود، اعزام های پایه یکی در میان انجام می شد که علت آن مشکلات مالی عنوان شد.


* کادرفنی تیم های نوجوانان و جوانان تعیین تکلیف شود 
به نظر می رسد دیگر وقت آن رسیده که فدراسیون به طور جدی فکری به حال رده پایه کند و ابتدا سر و سامانی به کادر فنی آن دهد تا مشخص شود بالاخره مسئولیت فنی این دو تیم با چه کسی یا چه کسانی است.
استفاده از مربیان شهرستان‌ها اتفاق خوبی است اما به شرطی که در شرایط مناسبی این کار صورت گیرد نه اینکه سردرگمی در تیم ملی به وجود آورد. این نیاز احساس می شود که کادر فنی قوی و منسجم و البته ثابتی برای این دو تیم  تعیین شود و زمانی که کادر فنی تیم ملی منصوب شد، می‌توان از مربیان شهرستانها هم دعوت کرد تا هم تجربه جدیدی را در تیم ملی به دست آوردند وهم زحمات آنها دیده شود.


* لغو اعزام ها، نوجوانان و جوانان را بی انگیزه می کند
اعزام به مسابقات یکی از نقاط قوت فدراسیون در سالهای گذشته بود و نباید به نقطه ضعف تبدیل شود.
بالا  رفتن قیمت ارز و مشکلات مالی بر کسی پوشیده نیست اما باید فدراسیون به دنبال راه حلی برای این مسئله باشد در غیر این صورت اعزام نکردن نه تنها کمکی به وزنه برداری ایران نمی کند بلکه وضعیت بغرنجی را در آینده برای این رشته به وجود می آورد چون رده های پایه پشتوانه تیم ملی بزرگسالان هستند و زمانی که اعزامی نباشد به دلسردی پشتوانه ها و کنار رفتن از گردونه رقابت منجر می شود و در نهایت دست سرمربی بزرگسالان در آینده خالی می ماند.
در سال 2021، تیم ملی جوانان مسابقات قهرمانی جهان در عربستان و تیم نوجوانان مسابقات قهرمانی جهان در ازبکستان را پیش رو دارند و فدراسیون باید  از الان به وضعیت این دو تیم رسیدگی کند تا وزنه برداران پایه ایران  این دو رقابت را از دست ندهند.


* نیروهای امروزی کنار بروند، شرایط غم انگیزی را شاهد خواهیم بود

کوروش باقری در گفتگو با ایسنا در باره ی بلاتکلیفی که در رد های پایه وزنه برداری وجود دارد، بیان کرد: قطعا  فدراسیون در این زمینه ضعیف عمل کرده است. بعد از انتخابات، از روسای هیات ها در کادرفنی استفاده کردند که اگر نیت و قصد خاصی هم نبوده اما به نظرم باز هم ایراد دارد. به نظرم رده های پایه خیلی اهمیت دارند و باید با تفکر  شخصی را انتخاب کنند که بتواند به خوبی این دو رده را حمایت کند. اما تا این لحظه اقدام خوبی انجام نگرفته است. البته شنیدم که قرار است کارهایی صورت گیرد.


باقری در پاسخ به این پرسش که فکر می کند در رده های پایه مشخص باشد چند وزنه بردار فعال داریم گفت: باید پایش کلی صورت گیرد. البته ممکن است فدراسیون انجام داده باشد اما اطلاعاتش به بیرون درز نکرده باشد. با این حال من از بیرون که به مسئله نگاه می کنم جدا از مسئله کرونا، واضح است سالن ها تعطیل شده اند و یا تعداد کمی از وزنه برداران تمرین می کنند.


او ادامه داد: در وزنه برداری، تکواندو و کشتی جو طوری شده که  ورودی کم شده است و حل این مسئله نیاز به عزم جدی دارد و وزارت ورزش هم می تواند اثر گذار  باشد و با دغدغه خاطر بیشتر به این موضوع نگاه کند. چند سالی است که این مسئله وجود دارد و در چند سال آینده که نیروهای امروزی کنار بروند، شرایط  غم انگیزی در رشته‌های المپیکی از جمله در وزنه برداری شاهد خواهیم بود.


 سرمربی پیشین تیم ملی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه  لغو اعزام ها چقدر در کاهش انگیزه وزنه بردار تاثیر می گذارد، تصریح کرد: حتما تاثیر منفی دارد. فدراسیون های قبلی گاهی این کار را انجام می دادند و در این فدراسیون هم پیش آمده که اعزام لغو شود و دلیل اصلی  همه نیز کمبود منابع مالی بوده است. اعزام به مسابقات مختلف موضوع مهمی است و فکر می کنم کارهایی در فدراسیون ها صورت گرفته که اهمیت آن کمتر از اعزام نکردن تیم های نوجوانان وجوانان بوده است. 


 او افزود: به نظرم نیاز است بازنگری بیشتر و دقیق تری توسط فدراسیون، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش انجام گیرد تا  در آینده دچار خسران نشویم چون اگر رویه به همین شکل پیش برود، در یکی، دو المپیک آینده در رشته های وزنه برداری، کشتی و تکواندو که مدال آور هستند دچار مشکل جدی خواهیم شد و بازگشت به شرایط قبل هم  سخت  و زمان بر است.

انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha