• شنبه / ۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99120200506
  • خبرنگار : 30057

تصویب استانداردی در زمینه اندازه‌گیری گرافن و مواد دوبعدی

تصویب استانداردی در زمینه اندازه‌گیری گرافن و مواد دوبعدی

از سوی گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو و با مشارکت متخصصانی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در حوزه‌های مواد و فیزیک و الکترونیک استانداردی در زمینه خواص کلیدی گرافن و مواد دوبعدی مصوب شد.

به گزارش ایسنا، به در نود و چهارمین اجلاسیه کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو که به‌صورت مجازی برگزار شد استاندارد "فناوری نانو – ماتریس خواص و روش‌های اندازه‌گیری برای گرافن – و مواد دوبعدی (۲D) مرتبط" تصویب و آماده انتشار شد.

گرافن به دلیل خواص ذاتی بسیار بالا مانند استحکام مکانیکی، سفتی و کشسانی، رسانایی الکتریکی و گرمایی بالا، شفافیت نوری و … تبدیل به یکی از مورد توجه‌ترین مواد در تحقیقات کاربردی و صنعت افزاره شده است. انتظار می‌رود که کاربردهای گرافن بتواند جایگزین بسیاری از فناوری‌های رایج توسعه افزاره در صفحات لمسی انعطاف‌پذیر، دیود نشر نوری آلی (OLED)، سلول خورشیدی، اَبَرخازن و حفاظ الکترومغناطیسی شود.

برای دستیابی به درک عمیق‌تر از خواص ماده و یافتن راه‌های تولید انبوه با کیفیت بالا، تحقیقات بسیاری روی گرافن و به‌طور مشابه روی مواد دو بعدی دیگر در دانشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های سراسر جهان در حال انجام است. برای تجاری‌سازی کامل این مواد انقلابی، نیاز است روش‌های اندازه‌گیری و مشخصه‌یابی خواص مهم این مواد استانداردسازی‌شده و در سطح جهانی شناخته شوند.

استاندارد "فناوری نانو – ماتریس خواص و روش‌های اندازه گیری برای گرافن – و مواد دوبعدی (۲D) مرتبط"، ماتریسی را ارائه می‌کنند که خواص کلیدی گرافن و مواد دوبعدی مرتبط را به روش‌های اندازه‌گیری تجاری موجود مرتبط می‌کند. این ماتریس شامل روش‌های اندازه گیری برای مشخصه یابی خواص شیمیایی، فیزیکی، الکتریکی، نوری، گرمایی و مکانیکی گرافن و مواد دوبعدی مرتبط است.

برای تدوین این استاندارد ملی، استاندارد بین‌المللی ISO/TR ۱۹۷۳۳ مورد استفاده قرار گرفت که در سال ۲۰۱۹ توسط سازمان بین‌المللی استاندارد (ایزو) منتشر شده است. این استاندارد با حمایت گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو و با مشارکت متخصصانی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در حوزه‌های مواد و فیزیک و الکترونیک و کارشناسان ستاد توسعه فناوری نانو تدوین شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha