به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در حال حاضر تشخیص پارکینسون فرایند پیچیدهای است و با بررسی علائم، معاینات دقیق و ارزیابیهای دقیق پزشکان قابل تشخیص است. اما اخیراً محققان اظهار کردهاند که علائم این بیماری میتواند در روده، اشک و حتی پوست افراد ظاهر شود. اخیرا دانشمندان دانشگاه منچستر (UM) کشف قابل توجهی کردند و دریافتند از سوابهایی که اطلاعات شیمیایی را از سطح پوست جمع آوری میکنند، میتوان بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون را با دقت بالا از افراد سالم تشخیص داد.
ایده تشخیص پارکینسون از طریق نشانگرهای زیستی در پوست بسیار جالب است. امید است که توسط این روش بتوان قبل از ازبین رفتن اکثر سلولهای مغزی تولید کننده دوپامین و شدت یافتن علائم بیماری، بتوان آن را تشخیص داد و سپس روند بیماری را مدیریت کرد. کاری که محققان باید در این روش انجام دهند نمونه برداری از پوست و بررسی نشانگرهای زیستی مشخصی است.
در این مطالعه جدید محققان رویکردی غیرتهاجمی را مورد بررسی قرار داده و به بررسی سوابهایی پرداختند که قادرند نمونههایی از لایه روغنی پوست را که "سبوم" (sebum) نامیده میشود، جمع آوری کنند. این ماده مملو از مولکول تصور میشود که افراد مبتلا به پارکینسون مقادیر بیشتری از آن را نسبت به افراد سالم تولید میکنند. بنابراین محققان، مطالعهای را برای بررسی رابطه آن مولکول با این بیماری انجام دادند و پانصد فرد (اعم از افراد مبتلا به پارکینسون و افراد سالم) را در آزمایشات مورد بررسی قرار دادند و سپس نمونههایی از سبوم قسمت فوقانی کمر آنها را جمع آوری کردند. سپس از روشهای مختلف طیف سنجی جرمی برای تجزیه و تحلیل محتوای شیمیایی استفاده کردند و در نهایت ۱۰ ماده شیمیایی را شناسایی کردند که در بدن مبتلایان به پارکینسون افزایش یا کاهش یافته بودند. دانشمندان با بررسی این نشانگرهای زیستی توانستند افراد مبتلا به این بیماری را با دقت ۸۵ درصد از افراد دیگر شناسایی کنند.
پروفسو "پریدیتا باران" (Perdita Barran) از دانشگاه منچستر گفت: ما معتقدیم که نتایج ما یک گام فوق العاده دلگرم کننده در آزمایشات است و میتواند برای کمک به تشخیص و کنترل پارکینسون استفاده شود. این تست نه تنها سریع، ساده و بدون درد است، بلکه بسیار مقرون به صرفه نیز خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات