• شنبه / ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400122821960
  • خبرنگار : 71579

آیا پارلمان عراق می‌تواند سفیر ایران را ملزم به حضور در جلسه‌اش کند؟

آیا پارلمان عراق می‌تواند سفیر ایران را ملزم به حضور در جلسه‌اش کند؟

پارلمان عراق از سفیر کشورمان در بغداد دعوت کرده است تا در جلسه بررسی حمله موشکی ایران به مرکز راهبردی رژیم صهیونیستی در اربیل شرکت کند، یک کارشناس عراقی توضیحاتی در زمینه ابعاد حقوقی این دعوت ارائه داده است.

به گزارش ایسنا، درپی حمله موشکی ایران به مرکز راهبردی رژیم صهیونیستی در اربیل، پارلمان عراق اخیرا اعلام کرد که از سفیر ایران در بغداد دعوت کرده است تا در جلسه پارلمان حضور یابد.

علی التمیمی، کارشناس حقوقی عراقی امروز(شنبه) در گفت وگو با پایگاه خبری بغداد الیوم در این خصوص تاکید کرد که با توجه به قانون اساسی عراق، پارلمان می تواند از هر شخص و یا مسئولی که بخواهد دعوت کند تا برای ارائه توضیحاتی در پارلمان حاضر شود اما دعوت از ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد به قبول و عدم قبول دعوت از سوی وی بستگی دارد زیرا سفیر از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است و این مصونیت به او اجازه می دهد که درصورت عدم تمایل، دعوت هر شخص و طرفی را نپذیرد.

براساس این گزارش، مصونیت دیپلماتیک گونه‌ای از مصونیت های قانونی است که دو کشور در قبال یکدیگر متعهد می‌شوند که دیپلمات‌ها و مقامات ارشد دولتی یک‌دیگر را تحت تعقیب قانونی قرار ندهند؛ اما همچنان امکان اخراج آنان وجود دارد.

به گزارش ایسنا، حاکم الزاملی، نایب رییس پارلمان عراق اخیرا در گفت وگویی اعلام کرد که پارلمان عراق درخصوص حمله موشکی ایران به اربیل موضع اتخاذ خواهد کرد و کمیته حقیقت یاب به اقلیم کردستان رفته و اطلاعاتی در این خصوص جمع آوری کرده است. پارلمان عراق از ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد و همچنین وزیر امور داخلی کردستان دعوت کرده است که در جلسه پارلمان حضور یابند.

الزاملی تاکید کرد که پارلمان عراق از وزیر امور داخلی اقلیم کردستان خواسته است که گزارش مفصلی درخصوص جزئیات این حمله ارائه دهد. کمیته حقیقت یاب این موضوع را بررسی خواهد کرد تا گزارش مفصلی جمع بندی شود و قبل از تهیه این گزارش نباید هیچ اطلاعاتی ارائه داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز یکشنبه گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد: در پی جنایات اخیر رژیم جعلی صهیونیستی و اعلان قبلی مبنی بر بی پاسخ نگذاردن جنایت ها و شرارت های این رژیم منحوس؛ شب گذشته "مرکز راهبردی توطئه و شرارت صهیونیست‌ها" مورد هدف موشک های قدرتمند و نقطه زن "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" قرار گرفت. 
این بیانیه می‌افزاید: بار دیگر به رژیم جنایتکار صهیونیستی هشدار می‌دهیم، تکرار هر گونه شرارت با پاسخ های سخت، قاطع و ویرانگر مواجه خواهد شد.

علاوه بر این، ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق در یک سخنرانی در این باره گفت: حمله موشکی سپاه در اربیل حاکمیت عراق را هدف نگرفت بلکه پایگاه جاسوسی موساد در آنجا را هدف قرار داد. آمریکایی ها پایگاهی برای صهیونیست ها در اقلیم کردستان عراق تاسیس کردند تا از آن به عنوان مقری برای انجام عملیات علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند. ایران به هیچ وجه بر سر امنیت خود معامله نمی کند و ما پیش از این بارها به مسئولان اقلیم کردستان هشدار داده بودیم اما متاسفانه این پایگاه عملیاتی علیه امنیت ما انجام داد بنابراین جمهوری اسلامی ایران به این اقدام پاسخ داد.

مسجدی خاطرنشان کرد: این اقدام نه حاکمیت عراق را هدف قرار داد و نه اهانت به دولت و ملت این کشور بود، ما از همین ابتدا از شما می خواهیم که برای تحرکات شرورانه رژیم صهیونیستی در منطقه حد ومرز قرار دهید و از تکرار چنین اقداماتی جلوگیری کنید. حمله موشکی سپاه به اربیل آمریکایی ها را نیز مورد هدف قرار نداد، ایران و آمریکا ۴۰ سال است که با یکدیگر درگیری دارند اما این عملیات هیچ ارتباطی با آمریکایی ها و سفارت و کنسولگری آن ها در عراق ندارد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۸ ۱۲:۲۸

یک بار برا همیشه موضوع غرامت جنگ رو بکشید وسط و رئیس جمهور درخواست این غرامت را بکند تا ببینیم باز این دولت عراق جرات می کنه در هر روزنامه ای یا بر علیه منافع ایران کاری کنه.10000میلیارد دلار حق ماست هنوز آثار ویرانی ها هست.دارن از منابع مشترک نفتی چندین برابر می کشن و با تولید بیشتر کمک کردن که نفت ایران در دنیا نیاز نشه. از شیر مادر این پول حلال تره بدین خوزستان ایلام و شهرهایی رو که زدن آباد کنن و کارخانه بساازن و جوان بیکار کم شود.لطفا ایسنا منتشر کن حرف خیلی از مردم هست.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۸ ۱۳:۳۸

کاملا درست ....

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۸ ۱۵:۵۳

موضوع غرامت از مردم رنج کشیده عراق صحیح نیست، چون در نهایت این پول از جیب آنها بیرون میرود . صدام دیکتاتوری بود که بدون رضایت مردم اش به ایران حمله نظامی کرد. ما باید یاور مردم عراق باشیم و.....

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۸ ۱۳:۲۹

سلام مگر سازمان ملل عراق‌رو‌آغاز‌گر‌جنگ‌وعامل‌جنگ‌معرفی‌نکر‌د‌گفتند‌10000میلیارد‌دلارخسارت‌جنگ‌شد‌مطالبه‌کنید‌مکر‌کویت‌نمی‌گیره

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۸ ۱۸:۳۳

موشک جواب.موشک،سپاه نزد مرکز فتنه را.ملت ۹۰میلیونی ایران زده.عراق خجالت نمی‌کشه.با رژیم کودک کُش جلو چشم فلسطینیان مسلمان رابطه برقرار میکنه.کمی خجالت هم بخدا خوب چیزیه.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۸ ۱۹:۰۴

با سلام دولت ایران باید غرامت جنگ تحمیلی رو از عراق بگیرد واگه به خانواده های معظم و گرانقدر شهدا ،ازادگان،مفقود الاثرهاو سایر کسانیکه به هر نحوی از جنگ خسارت دیدند نمیده در مناطق جنگی که خسارت دیدند خرج کنه وباعث ابادانی شهرها و روستاها بشه علت اینکه ایران به فکر دریافت غرامت جنگ که حق طبیعی هست فکر نمیکنه ودنبال اون هم نیست رو نمیدونم چرا مسئولین جوابگو نیستند ؟؟؟؟لطفا رسانه ها پیگیر باشند و مسئولین رو مجاب کنن که حداقل جوابگوی مردم باشند با تشکر فراوان