• یکشنبه / ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93062313613
  • خبرنگار : 71467

در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد

تهرانفر:در مورد بانکها بدگویی می‌کنند/‌قادری:بنگاه‌داری بانکها بیش از 51 درصد است

تهرانفر:در مورد بانکها بدگویی می‌کنند/‌قادری:بنگاه‌داری بانکها بیش از 51 درصد است

معاون نظارت بانک مرکزی در حالی با حمایت از بخش زیادی از عملکرد بانکها برخی قضاوت های انجام شده در مورد آنها را نقد می کند که نماینده ‌ای از مجلس معتقد است که اگر آمارها به روز شوند میزان بنگاه داری بانکها از 51 درصد هم بیشتر است.

معاون نظارت بانک مرکزی در حالی با حمایت از بخش زیادی از عملکرد بانکها برخی قضاوت های انجام شده در مورد آنها را نقد می کند که نماینده ‌ای از مجلس معتقد است که اگر آمارها به روز شوند میزان بنگاه داری بانکها از 51 درصد هم بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تهران‌فر با اشاره به اینکه در شرایط رکود تقاضا برای نقدینگی افزایش یافته و بانک ها سعی کردند بنگاه های اقتصادی را تأمین مالی کنند اظهار کرد: اما اینکه آیا بانک ها توانستند نقدینگی‌های سرگردان را جمع آوری کنند؟ به نرخ سود بانکی بستگی دارد و اکنون هم منابع خوبی در نظام بانکی جذب شده است.

وی درباره بنگاه داری بانک ها گفت: طبق قانون بانکداری بدون ربا، بانک ها تسهیلات خود را در چند کانال مشخص اعطا می‌کنند که مشارکت مدنی و حقوقی و سرمایه گذاری مستقیم از جمله این کانال هاست در عین حال که از طریق سرمایه گذاری مستقیم می توانند شرکت تاسیس و تا 40 درصد سرمایه خود را در آن، سرمایه گذاری کنند.

تهران فر گفت: در پایان اسفند پارسال ، کل مبالغی که بانک ها خرج شرکت داری و بنگاه داری و خرج مشارکت ها و سرمایه گذاری خود کردند، 266 هزار میلیارد ریال است.

وی افزود: از این رقم 91 هزار میلیارد ریال را بابت رد دیون دولت به بانک ها دریافت کردند

آخر هفته، پایان مهلت بانک ها برای اعلام شرکتها

معاون نظارتی بانک مرکزی، حفظ ثبات و سلامت نظام بانکی کشور را هدف اصلی بانک مرکزی از نظارت بر بانک ها بیان و اضافه کرد: نگاه ما این است که خیال سپرده گذاران آسوده باشد که خطری سرمایه های آن ها را تهدید نمی کند و بانک مرکزی نظارت کافی را دارد و در واقع خود بانکها باید خود کنترل باشند.

وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی از تخلفات بانکها نمی گذرد، گفت: به آنها مهلت 15 روزه دادیم تا شرکت هایی را که دارند اعلام کنند و پایان این هفته، مهلت آنان به پایان می رسد.

تهران فر با بیان اینکه نباید بانک ها را ناکارآمد نشان داد، گفت : یکی از تبعات بدگویی درباره نظام بانک‌ها و ناکارآمد جلوه دادن آنها این است که مردم نمی آیند سپرده‌های قرض الحسنه بگذارند و امسال این سپرده‌ها هفت درصد کاهش داشت.

وی بیان کرد: 30 هزار میلیارد تومان منابع قرض الحسنه داشتیم که تا پایان تیرماه امسال 26 هزار و 200 میلیارد تومان آن تسهیلات داده شد.

تهران فر در پاسخ به این پرسش که چرا پرداخت وام تسهیلات ازدواج به سپرده های قرض الحسنه منوط شده است ؟افزود: این موضوع بر اساس قانون است.

وی در مورد اینکه چرا برخی بانک ها که ابتدا سود را از وام می گیرند و سپس اصل را چیست؟ گفت: در برخی موارد این گونه است و ارائه تسهیلات به روش پلکانی است.

قادری:‌نقدینگی مهمترین مشکل بنگاه هاست

همچنین قادری-نماینده مجلس شورای اسلامی- نیز با حضور در برنامه "نگاه یک" درباره کارکردهای بانکی گفت: انتظارات زیادی از نظام بانکی وجود دارد، اکنون مشکلاتی در کارکرد نظام بانکی داریم و از یک طرف حجم نقدینگی بالا در جامعه وجود دارد که به تورم دامن می زند و از طرف دیگر بر اساس گزارشات سه ماهه مرکز پژوهش های مجلس، مهم ترین مشکل فعالان اقتصادی نبود دسترسی به نقدینگی است.

وی افزود:‌ بسیاری از واحدهای اقتصادی برای گسترش فضای کسب و کار خود به نقدینگی نیاز دارند و نبود دسترسی به نقدینگی یکی از مشکلات عمده آنهاست.

این نماینده مجلس گفت: برخی از بانک ها خودشان بنگاه داری می کنند و مشکل ما این است که کانال های تامین مالی در کشور ما متنوع نیست.

قادری ادامه داد: تولید کننده ناچار است از طریق بانک ها نیازهای نقدینگی خود را برطرف کند و جذب سرمایه از طریق بازار سرمایه هم با مشکلاتی مواجه است بر این اساس نیاز داریم کارکردهای بانکی و قوانین پولی و بانکی بازنگری و به روز شود.

راهکارهای مجلس برای مقابله با بدهکاران بانکی

قادری در پاسخ به این پرسش که مجلس در مقابله با بدهکاران بانکی چه کار می کند؟ افزود: ‌حدود 87 هزار میلیارد تومان مطالبات معوق بانکی داریم و آقای طیب نیا وزیر اقتصاد هم عددهایی را اعلام کرد که حدود 70 هزار میلیارد تومان دیگر به این معوقات اضافه شد، یعنی بیش از 150 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی داریم.

وی گفت: برخی از این معوقات ناشی از تعارفات بانکی و برخی هم ناشی از رکود و تحریم ها و عوامل غیرکنترل بود که نتوانستند به موقع اقساط را پرداخت کنند.

قادری افزود:‌ برخی هم از فضای موجود سوء استفاده می کنند و حتما باید مطالبات معوق از دانه درشت ها وصول شود تا مشکلات بانک ها و نیاز نقدینگی بنگاه های اقتصادی برطرف شود.

وی گفت: اکثر بانک ها سقف سود تسهیلات را رعایت نمی کنند و برخی بانک ها تا 35 درصد سود می گیرند.

در جریمه دیرکرد حق با سیستم بانکی است

قادری درباره جریمه های دیرکرد اقساط تسهیلات افزود: ‌اینجا حق با سیستم بانکی است که اگر کسی اقساط را پرداخت نکرد باید جریمه شود زیرا منابع بانک متعلق به خودش نیست و متعلق به مردم است.

وی ادامه داد: بانک ها همیشه در سود عقود مشارکتی شریک هستند اما در زیان شریک نیستند که در حقیقت نباید اینگونه بوده و باید در سود و زیان هر دو شریک باشند.

رقم بنگاه داری بانکها بیش از آمار فعلی است

قادری افزود: ‌برخی از رد دیون ها منجر به بنگاه داری بانک ها شدند زیرا دولت ناچار شد برای رد دیون برخی بنگاه ها را به بانک ها واگذار کند اما بسیاری از بنگاه ها از طریق سرمایه گذاری مستقیم بانک ها ایجاد شده اند.

وی گفت: اکنون 51 درصد سرمایه بانک ها بنگاه داری می شود اما اگر اطلاعات به روز شود این رقم بیشتر از این ها می شود.

دولت باید بابت تاخیر در پرداخت مطالبات پیمانکاران، جریمه شود

این نماینده مجلس افزود: مطالبات بسیاری از پیمانکاران و فعالان اقتصادی از دولت عقب افتاده است و دولت به موقع مطالباتشان را پرداخت نمی کند اما از آن طرف مالیاتش را به موقع می گیرد بنابراین دولت هم باید بابت تاخیر در پرداخت مطالبات پیمانکاران، جریمه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha