• پنجشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94050804221
  • خبرنگار : 71473

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

احتمال از دست رفتن بازار صادرات لبنیات/ دپوی 40 هزار تن شیرخشک

احتمال از دست رفتن بازار صادرات لبنیات/ دپوی 40 هزار تن شیرخشک

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران نسبت به از دست رفتن بازار صادرات محصولات لبنی ایران هشدار داد و اعلام کرد که 40 هزار تن شیر مازاد کارخانه‌های لبنی به شیر خشک تبدیل و در انبارها دپو شده است.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران نسبت به از دست رفتن بازار صادرات محصولات لبنی ایران هشدار داد و اعلام کرد که 40 هزار تن شیر مازاد کارخانه‌های لبنی به شیر خشک تبدیل و در انبارها دپو شده است.

کاوه زرگران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: در صورت افزایش قیمت شیر، کارخانه‌های لبنی، عراق را به عنوان بازار صادراتی خود به ترکیه واگذار خواهند کرد.

وی افزود: انجمن صنایع لبنی تقاضایی برای افزایش قیمت این محصولات نداشته است و اصرار دارد که قیمت‌ فرآورده‌های لبنی به ویژه شیر، ماست و پنیرکه از کالاهای پرمصرف محسوب می‌شوند، افزایش پیدا نکند.

زرگران با اشاره به بخشنامه‌ اعلام شده از سوی وزیر صنعت مبنی بر اینکه 18 ماده غذایی در صورت موافقت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می توانند تا شش درصد افزایش قیمت داشته باشند، اظهار کرد: این بخشنامه هنوز اجرایی نشده است و مطمئنا اگر هر گونه تخلفی وجود داشته باشد، کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی و سازمان حمایت آن را پیگیری خواهند کرد.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در عین حال گفت: البته کالاهایی که در اولویت اول قرار دارند این امکان را دارند که تا سقف شش درصد با مجوز ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت داشته باشند. در وضعیت فعلی دامداران بر این عقیده هستند که قیمت لبنیات باید افزایش یابد. دامداران حق دارند، چرا که وضعیت اقتصادی‌شان با هزینه‌های فعلی برایشان به صرفه نیست.

وی افزود: از سوی دیگر صنایع لبنی اعلام می‌کند که روزانه 16 درصد یعنی معادل 2700 تن شیر مازاد مصرف وجود دارد و انبار‌های کارخانه‌ها مملو از شیر خشک است؛ به طوری که 25 هزار تن شیرخشک در کارخانه‌های لبنی دپو شده و 15 هزار تن در انبار سازمان تعاون روستایی موجود است. در مجموع 40 هزار تن شیرخام مازاد به شیر خشک تبدیل شده است.

زرگران تصریح کرد: قطعا در این شرایط هر گونه افزایش قیمت باعث تشدید وضعیت می‌شود و طبیعتا این حجم شیر سرریز شده به دامداری‌ها بر‌می‌گردد که می‌تواند نتایج نامطلوبی برای دامداری‌ها در پی داشته باشد. همچنین اگر قیمت خرید شیر خام از دامداران افزایش پیدا کند، صادرات لبنیات‌ به عراق افت چشمگیری خواهد یافت.

دبیر کانون صنایع غذایی درباره وضعیت صادرات نیز لبنیات عنوان کرد: مجموع صادرات لبنیات حدود 670 میلیون دلار در سال گذشته بوده است که 80 درصد آن به کشور عراق بود. اما اگر قرار باشد قیمت شیر خام برای کارخانه‌های لبنی افزایش پیدا کند، ترکیه این بازار را از دست شرکت‌های ایرانی در‌می‌آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۱:۱۲

سلام پس چرا شير خشک انقدر کم و گران است . ثانيا مردم حتما بايد فراآورده هاي شير را گران تهيه کنند . ثالثا اصلا چرا در اين رابطه مصاحبه کرده ايد ؟!

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۲:۵۳

باسلام مازادتوليد خوب است ولي اگر بهره وري درپروسه توليد مد نظر نباشد با افزايش هزينه توليد و با بالارفتن قيمت تمام شده محصول، در فروش به مشکل خواهيم خورد. براي حل اين مشکل نبايد از مقدار توليد کاست بلکه بايد با افزايش بهره وري توليد را مقرون به صرفه کرد هرچند که هزينه هاي سربار توليد مثل حمل و نقل از يد قدرت توليد کننده خارج است بنظر اينجانب حتي با بهبود وضعيت مصرف سوخت چه در درون واحد توليدي چه در خودرهاي حامل مواد لبني ميتوان توليد و صادرات را با کمک مسئولين ذيربط بهينه سازي نمود

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۷:۵۹

من در مورد افزايش قيمت شير نظري ندارم اما با توجه به اينکه هزينه زندگي در ترکيه بيشتره چطور دامدارهاي ترکيه امرار معاش ميکنن