• شنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95050109248

اردوغان: " گولنیست‌ها" در هر کشوری که باشند تهدید محسوب می‌شوند

اردوغان: " گولنیست‌ها" در هر کشوری که باشند تهدید محسوب می‌شوند

رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد "سازمان تروریستی فتح‌الله گولن" نه فقط برای ترکیه بلکه برای تمام کشورهایی که در آنها فعالیت دارد تهدید محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزای آنادولو، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در کنفرانس خبری مشترک با نور سلطان نظربایف، رئیس جمهور قزاقستان علاوه بر روابط دو جانبه به کودتای نافرجام اخیر این کشور و موضوع فتح الله گولن، روحانی منتقد دولت آنکارا که از سوی ترکیه به طراحی این کودتا متهم می‌شود، پرداخت.

اردوغان گفت: در ۱۵ ژوئیه، کشور ما با یکی از سرسخت‌ترین و خونبارترین خیانت‌های تاریخ خود مواجه شد.

وی مدعی شد این کودتا نشانگر  "وجه تاریک برنامه‌های مرموزانه و انگیزه‌های اصلی سازمان تروریستی گولن" بوده و این گروه نه تنها برای ترکیه که برای هر کشوری که در آن حاضر و فعال است تهدید به شمار می‌رود. وی سوگند خورد که با عزمی راسخ به مبارزه خود در خانه و خارج از وطن علیه این افراد ادامه دهد.

رئیس جمهور ترکیه همچنین از نظربایف به عنوان اولین رئیس جمهور خارجی که پس از این کودتا به ترکیه سفر و با دولت و مردم این کشور اظهار همدردی کرده، قدردانی کرد.

نظربایف نیز در این کنفرانس خبری مشترک تاکید کرد که هدفش از این سفر، اعلام همبستگی با اردوغان بوده است. وی گفت: من به این دلیل آمدم که اعلام کنم در کنار اردوغان ایستاده‌ام. ترکیه یکی از نزدیک‌ترین و معتمدترین شرکای قزاقستان است.

اردوغان در ادامه اظهاراتش خاطرنشان کرد، ۳۳ مدرسه مرتبط با سازمان" گولنیست" در قزاقستان فعالیت دارند و آنکارا لیست آنها را به مقامات قزاق ارائه داده است.

نظربایف در واکنش به این اظهارات عنوان کرد؛ قزاقستان از هیچ فردی علیه ترکیه حمایت نمی‌کند.

وی با اعلام این خبر که وزرای آموزش دو کشور گروهی را برای کنترل این مدارس تشکیل خواهند داد تاکید کرد: این شرایط در زمره منافع ما نیست. قزاقستان هر معلمی را که از گولن حمایت کند باز خواهد گرداند و معلمان جدید از ترکیه درخواست خواهد کرد.

رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از اظهاراتش به نقش قزاقستان در از سرگیری و بهبود روابط آنکارا- مسکو اشاره و عنوان کرد: زمانی که دو کشور دچار مشکل شده بودند، مذاکرات متعددی بین نظربایف و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برقرار شد. نظربایف تلاش‌های بسیاری برای بازیابی روابط دو کشور و کمک شایانی برای از سرگیری روابط دوستانه بین آنکارا و مسکو کرد.

رئیس جمهور قزاقستان در پاسخ به این سخنان بر اهمیت بهبود روابط ترکیه با روسیه تاکید و اظهار کرد: قزاقستان و ترکیه رویکردهای مشابهی درباره روابط با روسیه دارند.

وی افزود: قزاقستان از حضور ترکیه در سازمان همکاری شانگهای حمایت می‌کند و از اردوغان می‌خواهد تا در این سازمان همکاری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha