• یکشنبه / ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95061408919
  • خبرنگار : 71498

معاون وزیر نیرو در گفت‌وگو با ایسنا:

کشاورزی محور توسعه ایران نیست

کشاورزی محور توسعه ایران نیست

معاون وزیر نیرو با اشاره به روند مصرف آب کشور در بخش کشاورزی، می‌گوید: به‌طور قطع توسعه ایران با محور کشاورزی صورت نمی‌گیرد.

رحیم میدانی در گفت‌وگو با ایسنا، باید در ایران این سیاست تدوین شود تا محصولاتی که آب زیادی مصرف می‌کنند اما ارزش تولید کمی دارند از رده خارج شود، چرا که به‌طور قطع توسعه ایران با محور کشاورزی صورت نمی‌گیرد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان این‌که در بخش کشاورزی امکان افزایش بهره‌وری تا حد زیادی وجود دارد، خاطر نشان کرد: آب در بخش صنعت نه تنها اشتغال بیشتری ایجاد می‌کند بلکه ارزش تولید بیشتری را نیز در پی دارد.

میدانی با بیان این‌که در کشاورزی به غیر از مناطق محدود نباید به دنبال توسعه در سطح باشیم، اظهار کرد: در کشاورزی باید به دنبال ارتقاء بهره‌وری باشیم، چرا که تنها از این طریق می‌توان مشکل آب را در بخش کشاورزی برطرف کرد.

برنامه وزارت نیرو برای کاهش آب کشاورزی

وی با اشاره به اختلاف نظر وزارت جهاد کشاورزی و نیرو برای ارائه‌ی آمار و اطلاعات در زمینه میزان مصرف آب در بخش کشاورزی، تاکید کرد: یکی از دلایل وجود این شکاف این است که سوء‌تفاهم‌هایی در زمینه‌ی انتشار برخی آمار و ارقام به وجود می‌آید به‌طور مثال آماری که برای میزان مصرف آب کشاورزی مطرح می‌شود مربوط به درازمدت است، اما برخی از افراد به اشتباه گمان می‌کنند که این آمار مربوط به همان سال است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان این‌که در تمام دنیا بخش اعظمی از آب مربوط به بخش کشاورزی می‌شود، ادامه داد: به‌طور میانگین 70 درصد مصرف آب دنیا به مصرف کشاورزی می‌رسد و این ازدیاد مصرف امری طبیعی و معقول است.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی بهترین راهکار این است که از طریق بهره‌وری ارزش تولید را ارتقاء دهیم و در حوزه کشاورزی نیز باید به این مساله توجه ویژه‌ای شود، چرا که در حال حاضر بهره‌وری آب در حوزه کشاورزی بسیار پایین است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به شاخص بهره‌وری آب در بخش کشاورزی، گفت: تولید محصول خام و خشک به ازای هر واحد آب به‌طور متوسط در دنیا 2.5 کیلوگرم مطرح می‌شود، اما باید به این موضوع توجه داشت که این شاخص مناسب نیست.

میدانی با بیان این‌که در حال حاضر شاخص بهره‌وری آب کشاورزی در دنیا بر این مبنا پایه‌گذاری شده است که به ازای هر مترمکعب آب چه میزان ارزش اقتصادی تولید می‌شود، بیان کرد: این موضوع به این معنا است که چه محصولی کشت شود که در عین مصرف کم آب ارزش اقتصادی بالایی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha