• سه‌شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۵ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95072012087
  • خبرنگار : 71542

توصیه‌های محیط زیستی به عزاداران حسینی؛

شهروندان مناطق 20 و7 تهران با تحویل لیوان‌های پلاستیکی ظروف گیاهی دریافت کنند

شهروندان مناطق 20 و7 تهران با تحویل لیوان‌های پلاستیکی ظروف گیاهی دریافت کنند

یک فعال حوزه محیط زیست با اشاره به اینکه مصرف ظروف یک بار مصرف پلاستیکی آسیب‌های جدی به حوزه سلامت، محیط زیست و اقتصادی وارد می‌کند، تاکید کرد: شهروندان تا حد امکان از ظروف دائمی برای نذری‌ها استفاده کنند.

حسین عبیری گلپایگانی در گفت‌وگو با ایسنا، در راستای ارائه توصیه‌های زیست محیطی مربوط به ایام محرم به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار کرد: طرح حذف و ساماندهی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در مراسم‌های دینی و ملی طرحی است که در سال 87 به تصویب کمیته محیط زیست شورای شهر رسید. به دنبال تصویب این طرح بسیاری از گروه‌ها و فعالان حوزه محیط زیست از این طرح حمایت کرده و ترویج آن را پیشه خود قرار دادند.

وی افزود: در راستای اجرای این طرح شهرداری اجازه نمی‌دهد در فروشگاه‌های خود ظروف یکبار مصرف به فروش برسد. در نمایشگاه عطر سیب امسال نیز از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده نشد و ظروف گیاهی جایگزین آن شد.

عبیری گلپایگانی با بیان اینکه توصیه ما به کسانی که نذری دارند این است که مطلقا از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده نکنند، گفت: تا حد ممکن از ظروف دائمی برای ارائه نذری‌ها استفاده کنند، برای مثال مسجدی در چیتگر وجود دارد که بیش از 30 سال است که برای نذری‌ها از ظروف استیل استفاده می‌کند.

این فعال حوزه محیط زیست با اشاره به اینکه اگر شهروندان امکان استفاده از ظروف دائمی را نداشتند از ظروف گیاهی استفاده کنند ولی چون با این کار هم زباله بسیاری تولید می‌شود خیلی آن را توصیه نمی‌کنیم افزود: در صورتی که خواستند از ظروف پلاستیکی استفاده کنند چای و غذای داغ را درون آن نریزند زیرا در اثر فعل و انفعالاتی که اتفاق می‌افتد این ظروف منبع تولید بسیاری از بیماری‌ها برای مصرف‌کنندگان می‌شود و اگر شهروندان نذری‌ها را در ظروف پلاستیک یک بار مصرف دریافت کردند به سرعت آن را به ظروف دائمی انتقال دهند.

وی افزود: در حال حاضر شهروندان مناطق 20 و 7 تهران می‌توانند با تحویل دادن لیوان‌های پلاستیکی به مدیریت پسماند ظروف گیاهی دریافت کنند. از شهروندان می‌خواهیم از رها کردن ظروف خود را در معابر، محوطه‌ها، جوی‌های آب و کانال‌ها اجتناب کنند تا مبادا به زمین‌های کشاورزی برسد و زمین‌ها را از حاصلخیری بیندازد. همچنین در این ایام از مخلوط کردن زباله‌های تر و خشک خودداری کنند.

عبیری گلپایگانی با بیان اینکه ظروف پلاستیکی علاوه بر آسیب‌های جدی در حوزه سلامت 500 سال ماندگاری در طبیعت دارد، گفت: نفت کالای استراتژیک در جهان محسوب می‌شود بنابراین تولید ظروف یکبار مصرف از چنین ماده باارزش و مهمی که حداکثر زمان استفاده از آن نیم ساعت و حداقل پنج دقیقه است کار منطقی نیست و علاوه بر لطمه به سلامت و محیط زیست از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه محسوب نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۲۰ ۱۱:۱۲

ظروف کاملا گیاهی ما درایران نداریم، چون براساس اعلام دست اندرکاران این صنعت اصلا ما در ایران تکنولوژی تولید این ظروف را به صورت ۱۰۰ درصد گیاهی نداریم. درواقع ظروفی که گیاهی عرضه می شوند تقریبا"۷۰ درصد از پلیمر و ۳۰ درصد از مواد گیاهی از قبیل نشاسته است. اگر قرار باشد ظروف یکبارمصرف کاملا گیاهی تولید شود حداقل سه برابر قیمت آنچه اکنون به عنوان ظروف گیاهی عرضه می شود قیمت خواهد داشت. ضمن آنکه ظروف موجود از استاندارد کافی برخوردار نبوده و حتی وقتی در جای مرطوب قرار می گیرد کپک می زند. درنتیجه بهترین ظروف جهت مصرف یکبارمصرف ظروف کاغذی ،گلی و...است. و باز بهترین اقدام استفاده ازظروف شخصی چندبارمصرف...