• چهارشنبه / ۳ آذر ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95090301923
  • خبرنگار : 71467

مجازهایی که فقط مجوز دارند

پرداخت سود ۲۵ درصدی در موسسه مجاز!

پرداخت سود ۲۵ درصدی در موسسه مجاز!

در شرایطی که بانک‌ها برای پرداخت سود بیش از ۱۵ درصد سپرده با برخوردهای انضباطی مواجه می‌شوند، در سویی دیگر موسسات مجاز در فضایی برابر و الزام به فعالیت در چارچوب مقررات بانک مرکزی، بیش از ۲۵ درصد یعنی تا ۱۰ درصد بالاتر از بانک‌ها به مشتریان خود سود می‌پردازند.

به گزارش ایسنا، وجود موسسات غیرمجاز و عملکرد آنها در خارج از چارچوب مقررات و نظارت بانک مرکزی همواره از عوامل مخرب فعالیت منضبط بانک‌ها و موسسات مجاز بوده است، به‌طوری که نحوه خدمات‌دهی، پرداخت تسهیلات و مهم‌تر از همه جذب سپرده آنها موجب می‌شد مجازهای بانکی را هم به انحراف بکشند. زمانی که  بانک‌ها ملزم به کاهش نرخ سود بودند، موسسات غیرمجاز بی‌پروا سودهای بالا و هنگفت به سپرده‌گذاران خود پیشنهاد کرده و شرایطی به وجود می‌آوردند که باعث خروج منابع و روان شدن آن از بانک به موسسه می‌شد، به‌طوری که حتی زمانی مدیران عامل بانک‌ها گله‌مندانه می‌گفتند که هزاران میلیارد از سپرده‌های آنها در جریان کاهش سود بانکی به سمت موسساتی که سودهای جذاب برای مشتریان دارد، رفته است.

در شرایطی ساماندهی موسسات غیرمجاز از محورهای ایجاد زمینه برای اجرای منظم سود بانکی قرار گرفت تا با مهار آنها بتوان از عوامل محرک بانک‌ها کاست که ظاهرا موسساتی که مجوز فعالیت دریافت کرده و باید در چارچوب قوانین شبکه بانکی حرکت کنند، خود هنوز از عوامل تشنج در جریان کاهشی سود محسوب می شوند.

یکی از این موسسات که البته چند ماهی است که مجوز فعالیت دریافت کرده به وضوح حداقل سود پرداختی خود را بابت سپرده گذاری تا ۲۰ درصد تعیین کرده است. آن هم در فضایی که در جریان کاهش نرخ سود بانکی در سه سال اخیر، در حال حاضر حداکثر سود سپرده تا ۱۵ و تسهیلات ۱۸ درصد بوده و تمامی بانکها و موسسات تحت نظارت بانک مرکزی مکلف به اجرای آن هستند.

 این موسسه برای سپرده‌های کمتر از ۲۰ میلیون خود سود ۲۰ درصد و برای ارقام بالاتر سودهای بیشتری می پردازند به طوری که سپرده‌های بالای ۵۰ میلیون تومان تا ۲۵ درصد و مبالغ بالاتر حتی بیشتر هم سود دریافت خواهند کرد.

جالب آنکه در برابر پرداخت این سود، برای تسهیلات میزان سود مشخصی ندارد و اعلام می‌کند که مشتری هر آنچه برای سپرده منابع قرار دهد و سود دریافت کند تا شش درصد بالاتر باید برای بازپرداخت تسهیلات سود بپردازد. این در حالی است که منابع سپرده تا انتهای بازپرداخت بلوکه شده و سودی هم بابت آن پرداخت نخواهد شد که در این حالت سود تسهیلات تا بیش از ۳۰ درصد پیش خواهد رفت.

این قبیل موسسات گرچه برای تجمع فعالیت و ایجاد زیرساخت‌ها به زمان نیاز دارند، اما ظاهرا فقط مجوز دریافت کرده‌اند و بعد از چند ماه هنوز از ارائه خدمات ابتدایی بانکی مانند عضویت در شبکه شتاب هم جامانده‌اند. ولی با این حال به راحتی قدرت مانور در سود بانکی داشته و تا بیش از ۱۰ درصد نرخ‌های رایج در بانک‌ها سود ارائه می‌دهند. موضوعی که نمی‌تواند از چشم نظارتی بانک مرکزی دور مانده باشد، آن هم وقتی که فرشاد حیدری-معاون نظارتی بانک مرکزی- اعلام می‌کند روزانه بازرسان بانک به شعب سرکشی کرده، گزارش‌ها را اعلام و با متخلفان برخورد می‌شود به طوری که در مدت اخیر در رابطه با انحراف از سود،   برای ۱۰ بانک اخطار کتبی صادر شده است.

به هر حال در فضایی که موسسات حاضر در دایره نظارتی بانک مرکزی، اینگونه تخریبی حرکت می‌کنند نمی‌توان از موسسات غیر مجاز و حتی بانک‌هایی که در اجرای قوانین با این موسسات در شرایطی برابر قرار دارند، انتظار فعالیت منظم و قانونمند داشت. هر چند که بانک‌ها هم برای این روزها از کانال صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان راهی برای دور زدن سودهای سپرده بانکی استفاده کرده و گرچه در پیشخوان خود نرخ ۱۵ درصد را برای سپرده اعلام می کنند، اما در صندوق ها با روزشمار تا ۲۲ و سالانه تا ۲۰  درصد و حتی بالاتر اقدام به گشایش حساب می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۶:۳۲

کدام موسسه مجاز 25 درصد سود می دهد؟ خوب بگید ما هم بدونیم

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۶:۳۸

چطور مسئولان انتظار دارند سود موسسه اعتباری با بانک برابر باشد؟ چرا قوانینی میگذارند که از اولش هم ناعادلانه بودنش مشخص است؟ اگر سود موسسه اعتباری با بانک برابر باشد کدام آدم عاقلی پولش را در موسسه می‌گذارد؟ اصلا اگر سود بانکها با هم برابر باشد بجز بانک ملی کسی در هیچ بانک دیگری سپرده نمی‌گذارد.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۶:۴۰

سلام کدوم موسسه است؟ بگویید تا من هم سپرده گذاری کنم. ممنون میشم

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۸:۵۷

واقعا از گزارشات جهت دار ایسنا در این زمینه متعجبم. قدری هم شما مسولانه به این قضیه نگاه کنید. به کششی که جامعه در این زمینه دارد بنگرید. به هر قیمتی که نمی شود هر کاری را انجام داد. مگر ارزش پولی بیشتر شده است که این گونه قضاوت می کنید؟ آن موقع که ارزش پولی بیشتر بود مردم سود بیشتری را دریافت می کردند. حالا انتظار دارید شرایط کنونی را بپذیرند؟

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۲۱:۴۸

باید همینطور باشد. ماها که 30سال کارکردبم ماهی یک میلیون حقوق میگیریم 50میلیون پول داریم باید چه کارکنیم؟سود پول باید بالای 25%باشد تا اجاره خونه هم بیاد پایین

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۲۲:۲۳

سود 24 درصد یعنی ماهی 2 درصد .... اما درآمد تجار و کسبه و کارهای خدماتی و ملاکان و ..... بین 100 تا 500 درصد در سال می‌باشد . مثلا شکر کیلو 1800 تومن ظرف 15 روز فقط 120 درصد گرون میشه و میشه 3800 تومان یا قیمت گوشت و نخود و لوبیا و...... بعدش پول ودیعه مسکن ماهی 3 درصد و سالی 36 درصد محاسبه میشه وام های بانکی هم بین 30 تا 40 درصد و تازه با مسدودی... سود بانکی فقط شده یک بهونه دست بعضی ها !!!!

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۲۲:۲۶

اصولا کاهش سود دستوری راه حل نیست. باید اقتصاد رو از فساد آقازاده ها و رانت خوار ها پاک کرد. لذا سود بانکی مشکل اولیه نیست بلکه سود وام ها و دلالان و واردکننده ها و بساز بفروش ها هست که مشکل ایجاد کرده