• دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95092112983
  • خبرنگار : 71474

وقتی دولت آمریکا راه بوئینگ را هموار می‌کند

پیروزی منطق اقتصاد بر سنگ‌اندازی‌های سیاسی

پیروزی منطق اقتصاد بر سنگ‌اندازی‌های سیاسی

به فاصله چند هفته پس از نهایی شدن برجام، شرکت هواپیماسازی بوئینگ اعلام آمادگی کرد تا مذاکرات خود برای فروش هواپیما به ایران را آغاز کند. موضوعی که خیلی زود به یکی از اصلی‌ترین مباحث در دولت و کنگره آمریکا بدل شد.

به گزارش ایسنا، در شرایطی لغو تحریم‌ها راه را برای افزایش همکاری های کشورهای اروپایی با اقتصاد ایران هموار کرد که در یکی از نخستین گام‌ها شرکت ایرباس مذاکرات خود را با ایران‌ایر آغاز کرد. مسئله‌ای که برای رقیب بین‌المللی ایرباس یعنی شرکت بوئینگ خوشایند نبود، اما در عین حال سنگ‌اندازی‌های دولت ایالت متحده مانع از آن می‌شد که بوئینگ شانس خود را در بازار ایران امتحان کند.

به دنبال این اتفافات بوئینگ مذاکرات جدی خود را با دولت آمریکا برای دریافت مجوزهای لازم آغاز کرد تا پس از چند ماه شرایط برای حضور این شرکت در آسمان ایران فراهم شود.

وزیر  راه و شهرسازی ایران چند ماه قبل اعلام کرده بود نیاز و تقاضای شرکت‌های بین‌المللی مانع از آن می‌شود که دولت آمریکا بتواند مانع از ورود این شرکت‌ها به ایران شود. پیش‌بینی‌ای که درست از آب درآمد تا معاون مدیرعامل شرکت بوئینگ که مسئول مذاکره با طرف ایرانی بود رسما به همکاری دولت این کشور اذعان کند.

بر اساس گفته های وی در جریان مذاکرات با ایران، دولت آمریکا همکاری جدی و همراهی مناسبی با این شرکت داشته تا سرانجام کار به مقصد نهایی خود برسد. این مسئله احتمالا در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

 رئیس جمهور جدید آمریکا که در ابتدای کارزار انتخاباتی خود از لغو قطعی برجام سخن می گفت، حالا با زبان نرم‌تری نسبت به تداوم آن اذعان دارد. موضوعی که احتمالا یکی از اصلی‌ترین مصداق‌های آن قرارداد فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران خواهد بود.

قراردادی که اجرای آن به طور رسمی کلید خورده و در ۱۰ سال آینده نیز ادامه می‌یابد خود مثال نقضی بر تمام شعارهای ارائه شده از سوی رئیس جمهور بعدی آمریکا است. دولت این کشور موظف است بر اساس تهدات بین‌المللی اجرای برجام را تداوم ببخشد و در این مسیر منطق اقتصادی اصلی ترین سخن را خواهد گفت.

شاید سنگ‌اندازی‌هایی مانند ممنوعیت ورود شرکت‌های فاینانس کننده به حمل و نقل ایران قدری کار را برای فعالان اقتصادی آمریکایی سخت کند، اما در نهایت عزم جدی آن‌ها به حضور در ایران باعث خواهد شد دولت این کشور از شعارهای خود عقب نشینی کند. موضوعی که معاون شرکت بوئینگ به شکل تلویحی آن‌را تایید کرده و احتمالا در ماه‌های آینده در جریان دیگر مذاکرات نیز تکرار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha