• سه‌شنبه / ۲۸ دی ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95102817830
  • خبرنگار : 71542

همایش روز ملی "هوای پاک" برگزار شد

تصویب دو مصوبه کلیدی درباره آلودگی هوا در دولت

تصویب دو مصوبه کلیدی درباره آلودگی هوا در دولت

همایش روز ملی هوای پاک با شعار "با هم به سوی هوای پاک" صبح امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در همایش روز هوای پاک با اشاره به اولین اقداماتی که در دولت تدبیر و امید در حوزه کاهش آلودگی هوا شروع کردیم مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت بود، گفت: دستورات نعمت زاده در مورد استانداردسازی خودروها نقطه آغاز فعالیت های ما در زمینه کاهش آلودگی هوا بود.


وی در مورد اقدامات دولت یازدهم برای کاهش آلودگی هوا در استان خوزستان به ویژه شهر اهواز اظهار کرد: ادعا نمی کنیم هوای اهواز به شرایط مطلوب رسیده است ولی اقدامات خوبی برای استان خوزستان در بحث کاهش آلودگی هوا انجام شده است. در پاییز امسال برای کاهش آلاینده های نفتی در خوزستان و اهواز و کاهش میزان آلاینده های ناشی از فرآوری های نفتی اقدامات خوبی با همکاری و تعهد وزارت نیرو داشته ایم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در استان خوزستان معضلی که سال ها وجود داشت و حتی علت آن مشخص نبود امسال علاوه بر علت یابی حل و فصل شد و آن بیماری تنفسی شهروندان در پی اولین بارندگی در خوزستان بود. یک گیاه مهاجم به نام کونو کارپوس علت بیماری بود که با هرس به موقع تعداد بیماران را از ۲۸ هزار نفر به زیر ۱۰۰۰ نفر رساند.

متصدی با اشاره به مالچ پاشی ۵۰۰۰ هکتار از اراضی استان خوزستان، گفت: بخشی از آلوگی خوزستان ناشی از گرد و غبارهای خارجی است که از دست ما خارج است.
وی با اشاره به شعار روز ملی هوای پاک گفت: شعار "با هم به سوی هوای پاک"نشان می‌دهد برای رسیدن به هوای پاک تلاش یک سازمان حتی با وجود بهترین استراتژی ها نمی تواند موثر باشد. بنابراین باید همه بخش های دولتی، خصوصی و مردم همکاری داشته باشند. طی سه سال گذشته فعالیت های خوبی از سوی سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی انجام شد.
به گفته متصدی، دولت یازدهم دو مصوبه کلیدی در ارتباط با آلودگی هوا تصویب کرد. بنابراین در حال حاضر کشور یک برنامه مدون برای کاهش آلودگی هوا دارد. در این مدت با پشتیبانی دستگاه های مختلف دولتی توانستیم مجموعه ای از بخش ها را در کنار هم قرار دهیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در بیان اقدامات صورت گرفته به منظور کاهش آلودگی هوا اظهار کرد: توزیع سوخت یورو۴ و ارتقای استانداردهای خودروها و افزایش ۳۴ درصدی مصرف گاز در نیروگاه‌ها از جمله اقدامات است. مصرف گاز در نیروگاه‌ها با وجود مشکلات واردات گاز از ترکمنستان دچار مشکل نشد و امسال با وجود این مشکلات، بیش از ۱۰ درصد مصرف مازوت در نیروگاه‌ها نداشتیم.

کاهش حدود مجاز خروجی صنایع بعد از ۲۰ سال

متصدی با اشاره به بازنگری حدود مجاز خروجی صنایع گفت: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت بعد از ۲۰ سال حدود مجاز خروجی صنایع کاهش یافت. همچنین راه‌اندازی سیستم یکپارچه معاینه فنی (سیمفا) نوآوری خوبی بود که طی آن کلیه مراکز معاینه فنی از طریق یک سیستم رصد می‌شوند. همچنین حدود مجاز معاینه فنی بعد از مدت‌ها با مصوبه شورای عالی محیط زیست اصلاح و کاربردی شد. در حال حاضر همه قطعات خودروها حتی کاتالیست‌ها کنترل می‌شوند.   

وی در ادامه با اشاره به پایش مستمر آلاینده‌ها اظهار کرد: ممنوعیت تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری از مهرماه سال جاری با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت محقق شد. همچنین ۱۴۴ مدل موتور انژکتوری در کشور ثبت شده است.

خروج ۹۱۵ هزار خودروی فرسوده در سه سال دولت یازدهم

به گفته متصدی، طی سه سال گذشته ۹۱۵ هزار خودروی فرسوده از رده خارج شد. از سال ۸۱ که خروج خودروهای فرسوده آغاز شد تا کنون تنها ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو از رده خارج شده‌اند که ۹۱۵ هزار خودرو آن در سه سال دولت یازدهم اتفاق افتاده است.

اطلاع رسانی در مورد وضعیت آلودگی هوای استان‌ها از آذرماه سال ۹۵

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این سازمان در بحث کنترل ساخت و سازهای شهری به ویژه در کلانشهرها و به طور خاص در تهران ورود کرده است گفت: طرح کنترلی منطقه ۲۲ تهران نمادی از کنترل بارگذاری در این شهر است. در شرایط حاضر غلظت بنزن در حد استاندارد است همچنین یک کار نو که در سازمان حفاظت محیط زیست شکل گرفت آن است که وضعیت آلودگی هوا در استان‌ها هر روز اطلاع رسانی می‌شود. ۱۸۸ ایستگاه پایش آلودگی هوا در کشور فعال است که اطلاع رسانی در مورد وضعیت آلودگی هوا از آذر ماه امسال آغاز شده است.

متصدی با بیان اینکه به منظور بررسی تاثیر عملکردها و استراتژی‌های کاهش آلودگی هوا مقایسه تعداد روزهای ناسالم طی سال‌های متعدد صورت می‌گیرد گفت: در سال ۹۲، ۱۶۰ روز ناسالم در تهران داشتیم این در حالیست که از ابتدای سال ۹۵ تا کنون ۷۰ روز ناسالم را تجربه کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha