• دوشنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95111107742
  • خبرنگار : 80001

با حضور جهانگیری و آخوندی انجام شد:

آغاز نوسازی ۷۰۰ واحد مسکونی در محله سیروس

آغاز نوسازی ۷۰۰ واحد مسکونی در محله سیروس

ظهر امروز از پروژه باز آفرینی ۷۰۰ واحد مسکونی در محله سیروس تهران رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، ظهر امروز با حضور جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور، آخوندی وزیر راه و  شهرسازی، هاشمی استاندار تهران و معاونان وزیر راه و شهرسازی، از پروژه‌های بازآفرینی محله سیروس واقع در منطقه ۱۲ شهر تهران رونمایی شد.

در این برنامه پروژه ۲۱۴ واحد مسکونی سیروس، بخشی از فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد،  توسعه فضای عمومی مثل پارک محله‌ای و تجهیز شبکه‌های محله به بهره‌برداری رسید. هم‌چنین کلنگ نوسازی ۱۰۰واحد مسکونی دیگر در این منطقه زده شد و قرار است طی اجرای این پروژه در مجموع ۷۰۰ واحد مسکونی در این منطقه نوسازی شوند.

وزیر راه و شهرسازی در این  مراسم گفت: این پروژه نمونه بارزی از تغییر رویکرد دولت یازدهم در بخش بازآفرینی نسبت به دولت گذشته است. برآورد ما در اجرای این پروژه‌ها آن است که جمعیتی که در این بافت‌ها زندگی می‌کنند امکان جابه جایی نداشته و باید در همین محله و بافت زندگی کنند. پس ما باید در اجرای پروژه‌های خود امکان ارتقای زندگی را برای آن‌ها را فراهم کنیم.

عباس آخوندی تاکید کرد: با توجه به سیاست دولت یازدهم، منطقه ۱۲ که واقع در قلب شهر تهران است نباید تبدیل به یک منطقه کاملا فرسوده شود بلکه با توجه به رویکرد ارتقای کیفیت زندگی نوسازی و بازآفرینی شهری خود بافت و محله باید به سمتی حرکت کنند که ساکنین آن شروع به بازآفرینی محله زندگی خود کنند.

وی افزود: توسعه در حاشیه شهرهای جدید مانند پردیس و پرند و سایر مناطق مشابه اقدامی است که ما همواره با آن مخالفت می‌کنیم، چراکه به عقیده ما رهاکردن این گونه مناطق همراه ساکنانشان امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گفته آخوندی مناطقی مانند حاشیه پردیس و پرند می‌تواند جاذب جمعیت جدیدی شود که برای زندگی به تهران می‌آیند و این مسئله‌ای است که خلاف سیاست‌های کلی ابلاغ شده به شمار می‌رود.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید براینکه الگوی ما در اجرای این پروژه‌ها الگوی زندگی ایرانی است گفت: این طرح از اواخر دولت پیشین طراحی و در دولت یازدهم فعال شد و به اتمام رسید.

آخوندی در خصوص ویژگی‌های طراحی پروژه محله سیروس اعلام کرد: طراحی این مجموعه‌های مسکونی بر اساس حیاط‌های مرکزی شکل گرفته است. نکته مهم این است که در طراحی‌های جدید برای پروژه‌های مسکونی بازآفرینی در مناطق هدف ارتفاع در نهایت تا حد ۲ تا ۳ طبقه با هدف راحت‌تر و ایرانی‌تر شدن زندگی مردم کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه نمی‌خواهیم با اجرای پروژه‌های جدید فشار بیش از حدی را از نظر جمعیتی به این منطقه وارد کنیم گفت: طبیعتا محله سیروس دارای یک ظرفیت جمعیتی است و در پروژه‌های جدید که امروز کلنگ شروع آنها بر زمین زده شد، یک مجموعه ۱۱۸ واحدی در نظر گرفته شده که با توجه به کاهش واحدها که تقریبا نصف پروژه ۲۱۴ واحدی است، نشان داده می‌شود که کاهش میزان بارگذاری با هدف ارتقای کیفیت زندگی مد نظر بوده است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: فارغ از بحث‌های مسکن فضاهای عمومی مانند بیمارستان، مدرسه و پارک نیز در این پروژه‌ها مورد توجه قرار گرفته که هم‌اکنون بخشی از آن در محله سیروس در حال انجام است. در این راستا معبری طراحی کرده‌ایم که مجموعه‌های مسکونی را با مبلمان شهری به هم متصل کرده و باعث جریان زندگی در این منطقه می‌شوند.

وی در ادامه تنزل منزلت اجتماعی در این گونه مناطق را یکی از مشکلات اصلی محلات ناکارآمد اعلام کرد و گفت: افزایش منزلت اجتماعی یکی از مهم‌ترین اهداف ما در این مسیر است. اقدامی که بتوانیم به کمک آن سایر پروژه‌ها را به گونه‌ای طبیعی و از طریق ساکنان این محلات اجرا کرده و دیگر نیازی به دخالت دولت نداشته باشیم.

آخوندی آغاز عملیات اجرایی نوسازی ۳۶۰ واحد در محله سیروس از طریق مردم را نمونه‌ای از این اقدامات اعلام کرد و گفت: معماری پروژه‌های نوسازی الگو گرفته از همین پروژه مسکونی ۲۱۴ واحدی است که نشان می‌دهد ما تنها باید یک مدل را در منطقه ایجاد کرده و در اختیار مردم قرار دهیم تا آن‌ها خود در ادامه به نوسای و بهسازی محلات خود بپردازند.

وزیر راه و شهرسازی مسئله بازآفرینی شهری را یکی از برنامه‌های اصلی دولت در برنامه ششم بیان کرد و گفت: آغاز یک پروژه بازآفرینی به عنوان الگو و واگذاری مابقی پروژه‌ها به ساکنان برنامه ما در آینده بخش مسکن است که تصور من باید به مسکن محله‌های کارآمد پاسخ داده شود. نکته مهم در این بخش آن است که مالکین و ساکنان محلات خود سرمایه‌گذاری کرده و نیازی به دخالت دولت نداشته باشند.

بنابراین گزارش، در پی احیا و بازآفرینی محله ها و بافت های فرسوده تهران، پروژه چند عملکردی مشارکتی ۲۱۴ واحدی منطقه سیروس به عهده اداره کل راه و شهرسازی استان تهران بوده که این واحدها به کمک تسهیلات دولتی و کمک اداره کل نوسازی شدند.
به گفته وی، از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۴ در مجموع ۱۱۶ پروانه نوسازی در این منطقه صادر شده است که ارزش این تعداد پروانه با تخفیف های اعمال شده ۹.۷ میلیارد تومان بوده است.
این پروژه در ادامه نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده تهران همچون احیا دروازه دولاب تا بازارچه نایب السلطنه صورت گرفته و قرار است سایر مناطق فرسوده تهران نیز در این راستا نوسازی و احیا شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha