• یکشنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 95120805313
  • خبرنگار : 71571

نشست «نقد و بررسی رای پرونده ستایش قریشی» برگزار شد

نشستی با موضوع «نقد و بررسی رای پرونده ستایش قریشی» با حضور قاضی رسیدگی کننده به پرونده در دانشگاه علوم قضایی برگزار شد.

به گزارش ایسنا،  انصاری نژاد مدرس دانشگاه علوم قضایی و روانشناس در این نشست با بیان اینکه اختلال در هیچ جامعه ای قابل انکار نیست و انکار آن توسط متخصصان، فاجعه و جفا بر حق جامعه و خودمان است، اظهار کرد: از ویژگی اقدامات قضایی و پرونده‌های دارای حساسیت خاص، این است که امکان ارائه اطلاعات و کسب اطلاعات در آن سخت می‌شود. در تمامی دنیا طی اطلاعات بدست آمده این موضوع صادق است که یکی از عوامل بازدارنده جرم، عزت نفس فرد است. با توجه به تحقیقات، بسیاری از کودکان بزهکار فاقد عزت نفس هستند که نتیجه یک شبه اتفاق افتادن آن نیست و در طول زمان شکل می گیرد و حتی به دوران نوزادی بر می‌گردد.

وی پرخاشگری جنسی کودکان را در مقوله جرایم جنسی دسته‌بندی کرد و خاطرنشان کرد: بر اساس یک آمار علمی در دنیا در چند سال اخیر کمتر از سی درصد از جرایم جنسی کودکان به پلیس گزارش می‌شود. احتمالا در کشور ما ممکن است میزان این گزارش کمتر باشد؛ زیرا بازدارنده های فرهنگی مانع از اجازه اطلاع رسانی این موارد می‌باشد. بسیاری از کودکان بزهکار خودشان بزه دیده هستند و ممکن است متاثر از خانواده، جامعه و حتی مدرسه باشند. زیبنده نیست که در کشور ما سیستم تربیت عمومی عامل مشکلات رفتاری و وقایع این چنین شود. معنای این صحبت این نیست که سیستم به صورت مستقیم تاثیرگذار است، بلکه همین عدم آگاهی تاثیرگذاری خود عامل اصلی است.

مدرس دانشگاه علوم قضایی افزود:‌ مشکل این است که ما آسیب ها را ارزشی نگاه نمی کنیم. مواردی وجود داشته که بررسی‌ آن منجر به تحول قوانین شده است. لازم است حفظ و حراست جنسی از دوران کودکی به فرزندان آموزش داده شود. چگونگی تصویب قانون، دستورالعمل و اجرا باید به گونه ای باشد که به کودکان در کنار سایر آموزش ها، آموزش حراست جنسی نیز داده شود و نظارت همیشه میسر نیست.

در ادامه این نشست، ابراهیم اسلامی قاضی دادگاه کیفری یک استان تهران و قاضی رسیدگی کننده به این پرونده ضمن اشاره به جزئیات پرونده ستایش قریشی با بیان اینکه موضوع پرونده بسیار رسانه ای شد و بخشی از حقایق از طریق دانلود رای در اختیار عموم قرار گرفت، گفت:‌ واقعیت این است که موضوع پرونده ستایش یک پدیده شوم در جامعه است. اتفاقی که افتاد خیلی ها را درگیر کرد. مسئولان دستگاه های متفاوت به میدان آمدند تا در این راستا تدبیری بیاندیشند. به عنوان قاضی پرونده امیدوارم اجرای این نشست ها حق مطلب را ادا کند.

وی خطاب به دانشجویان دانشگاه گفت:‌ همه شما قضات بالقوه دستگاه قضایی هستید. باید بدانید که قضاوت کار سختی است. در دادگاه جنایی زمانی که متهم اقرار می‌کند، به اقرار اکتفا نمی کنیم و در ادامه، صحنه بازسازی قتل را خواستار می شویم؛ در حالی که در امور حقوقی اقرار کافی است. 90 درصد مواقع پس از بازسازی صحنه قتل مشخص می‌شود که شخص صادق بوده یا نه. فضای حاکم برای صدور رای قاضی بسیار سخت است.

اسلامی خاطرنشان کرد: نمی‌توان جامعه‌ای را تصور کرد که همه موافق اعدام یا مخالف اعدام باشند؛ لذا در صدور حکم فشار زیادی روی ما بود. رسانه‌ای شدن این پرونده و بین‌المللی شدن آن حساسیت ما را بیشتر می کرد.

وی خاطرنشان کرد: جلسات دادگاه با حضور سه قاضی برگزار شد. بررسی‌های مختلفی از جوانب گوناگون در این پرونده انجام شد.

قاضی رسیدگی کننده به پرونده ستایش در پایان گفت: به دلیل اینکه این پرونده هنوز در مرجع قضایی مطرح است، ترجیح می دهم جزییات آن رسانه‌ای نشود.

در ادامه این نشست ملک‌زاده مدرس دانشگاه علوم قضایی نیز ضمن مطرح کردن انتقاداتی به رای صادره در این پرونده، تاکید کرد: بارها گفته ام باید که باید با بزهکاری مبارزه کرد. با عرض تسلیت به خانواده داغ دیده قریشی می گویم که اگر امیرحسین صدبار اعدام شود چیزی از غم آن‌ها کم نمی شود.

وی افزود: نیامدم از رای اقلیت دفاع کنم. وارد بحث کنوانسیون حقوق کودک و حتی مباحث فنی صدور حکم هم نمی شوم، اما عقیده من این است که در بررسی عنصر روانی جرم و موانع مسئولیت کیفری، حتما باید وضعیت مرتکب بزه در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha