• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96032715257
  • خبرنگار : 71523

جزییات میزان تولید و صادرات نفت خام ایران طی دو سال گذشته

ایران سوار بر نردبان افزایش تولید و صادرات نفت

ایران سوار بر نردبان افزایش تولید و صادرات نفت

طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی اوپک میانگین تولید نفت خام ایران بر اساس منابع ثانویه در سال ۲۰۱۵، ۲میلیون و ۸۳۶هزار بشکه بوده که این میزان در ماه می ۲۰۱۷ به ۳میلیون و ۷۹۵ هزار بشکه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، براساس آمار ارائه شده از سوی اوپک، بر اساس منابع ثانویه، میانگین تولید نفت خام کشورهای عضو اوپک شامل الجزیره، آنگولا، اکوادور، گاون، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ونزوئلا  در سال ۲۰۱۵، ۳۱ میلیون و ۵۱۹ هزار بشکه بود که سهم کشورمان از این تولید دو میلیون و ۸۳۶ هزار بشکه بود و ایران در رتبه چهارم و بعد از کشورهای عربستان سعودی با ۱۰ میلیون و ۱۴۲ هزار بشکه، عراق با ۳ میلیون و ۹۶۱ هزار بشکه و امارات متحده عربی با ۲میلیون و ۹۰۶ هزار بشکه در رتبه چهارم قرار داشت.

تولید نفت خام اوپک، بر اساس منابع ثانویه در سال ۲۰۱۶، ۳۲ میلیون و ۴۸۶ هزار بشکه اعلام شده که ایران با تولید  سه میلیون و ۵۱۸ هزار بشکه‌ای  بعد از کشورهای عربستان سعودی با تولید ۱۰ میلیون و ۴۰۶ هزار بشکه و  عراق با تولید چهار میلیون و ۳۹۰ هزار بشکه  در رده سوم قرار گرفته است.

براساس این گزارش، تولید نفت اوپک در ماه مارس سال ۲۰۱۷ به طور کلی ۳۱ میلیون و ۷۷۰ هزار بشکه بوده که سهم کشورمان از این تولید سه میلیون و ۷۹۲ بشکه اعلام شده است. بیشترین میزان تولید متعلق به کشور عربستان سعودی به میزان ۹ میلیون و ۹۰۵ هزار بشکه است و کشور عراق با چهار میلیون و ۴۲۵ هزار بشکه بعد از عربستان و قبل از ایران در رتبه دوم قرار دارد.

همچنین تولید اوپک در آپریل ۲۰۱۷ جمعا ۳۱ میلیون و ۸۰۳ هزار بشکه بوده که ایران با تولید سه میلیون و ۷۹۱ هزار بشکه بعد از عربستان سعودی با تولید ۹ میلیون و ۹۳۸ هزار بشکه و عراق با تولید چهار میلیون و ۳۷۹ هزار بشکه در رتبه سوم قرار دارد. تولید اوپک در ماه مه ۲۰۱۷، ۳۲ میلیون و ۱۳۹ هزار بشکه بوده که سهم کشورمان از این میزان سه میلیون و ۷۹۵ هزار بشکه است. کشورهای عربستان سعودی با ۹ میلیون و ۹۴۰ هزار بشکه و عراق با چهار میلیون و ۴۲۴ هزار بشکه به ترتیب در رتبه‌های اول و دوم قرار دارند.

بر اساس آمار اعلام شده درحالی که کشور عربستان بر اساس تصمیم اوپک مبنی بر کاهش تولید اعضا تولید خود را کاهش داده است، تولید ایران، همانطور که به این کشور اجازه داده شده بود افزایش یافته است.

آخرین وضعیت صادرات نفت ایران

بر اساس این گزارش، طبق آخرین اخبار ارائه شده  صادرات نفت ایران به غرب در ماه مه افزایش یافت و به بالاترین سطح از زمان لغو تحریم‌ها در اوایل سال ۲۰۱۶ رسید و تقریبا با حجم صادرات این کشور به آسیا برابر شد. بسیاری از کشورهای آسیایی در دوران تحریم‌ها به خرید نفت از ایران ادامه دادند اما کشورهای غربی وارداتشان را متوقف کردند و در نتیجه مجموع صادرات ایران نصف شد و به حدود یک میلیون بشکه در روز رسید.

به گفته منابع آگاه، ایران در ماه مه حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز به اروپا شامل ترکیه نفت صادر کرد که تقریبا به سطح پیش از تحریم‌ها رسید و نسبت به ۱.۲ میلیون بشکه در روز صادرات به آسیا، اندکی کمتر بود. محاسبات رویترز نشان داد صادرات ایران به آسیا در ماه میلادی گذشته، پایین‌ترین سطح از فوریه سال ۲۰۱۶ بود.

صادرات نفت به آسیا به دلیل افزایش خرید میعانات نفتی از سوی کره جنوبی و ژاپن و کاهش خرید نفت از سوی آنها کاهش یافت. میعانات ایران که در ذخایر شناور نگهداری می‌شود، با خرید بالاتر از سوی ژاپن و کره جنوبی تقریبا ته کشیده است. علت دیگر صادرات کمتر ایران به آسیا، تصمیم هند برای کاهش خرید سالانه از سوی ایران به میزان یک پنجم برای سال مالی منتهی به مارس ۲۰۱۸ بود.

تهران پس از لغو تحریم‌ها، مشتریان جدیدی مانند لیتاسکو و لوتوس را پیدا کرد و مشتریان قدیمی مانند توتال، انی، توپراس، رپسول، سپسا و هلنیک پترولیوم را دوباره جلب کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha