• شنبه / ۳ تیر ۱۳۹۶ / ۰۵:۵۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 96040300800
  • منبع : مطبوعات

تحلیل زیباکلام درباره اتفاقات روز قدس

تحلیل زیباکلام درباره اتفاقات روز قدس

صادق زيباكلام استاد دانشگاه حواشی راهپیمایی روز قدس و شعار دادن عده‌ای علیه رئیس‌جمهور را تحلیل کرد.

به گزارش ایسنا، زیباکلام در «اعتماد» نوشت: واقعيت اين است كه در رابطه با اتفاقات روز گذشته و حمله عده‌اي به رييس‌جمهور در مراسم روز قدس، به نظر مي‌رسد يك سري از جريانات تندرو كه در انتخابات ٢٩ ارديبهشت با توجه به حجم سنگين حملاتي كه در دوران انتخابات عليه آقاي روحاني صورت گرفته بود، چه توسط تريبون‌هايي كه در اختيارشان هست و چه توسط نامزدهاي اصولگرا (آقايان رييسي، قاليباف و ميرسليم) اميدوار بودند كه روحاني پيروز انتخابات نباشد و فكر مي‌كردند آقاي رييسي بايد بخت و اقبالي داشته باشد. تصورشان اين بود كه در بدترين حالت انتخابات به دور دوم برود و تصور نمي‌كردند ايشان راي سنگين ٢٤ ميليون را به دست بياورد و در دور اول كار را تمام كند. اما اين اتفاق افتاد.

بعد از ٢٩ ارديبهشت اين حالت بغض و كينه از آقاي روحاني به واسطه اين ٢٤ ميليون راي كاملا مشهود است و پذيرش آن برايشان سخت است. آنقدر كه نمي‌توانند بغض و كينه خودشان را مخفي كنند چه در نمازجمعه‌ها و سخنراني‌ها و چه در مناسبت‌هايي مانند روز قدس. آقاي روحاني در يكي دو سخنراني خودش اشاره كرد كه ميزان بايد راي ملت باشد و اين باعث شد بغض و كينه جريانات تندرو بيشتر هم بشود.

اما تلاش عده‌اي براي شباهت‌سازي وضعيت آقاي روحاني با بني‌صدر نمي‌تواند قياس چندان درستي باشد. دو تفاوت اساسي بين وضعيت آقاي روحاني و بني‌صدر وجود دارد. نخستين و مهم‌ترين آنها اين است كه اكثريت قريب به اتفاق مجلس اول در سال ٦٠ با توجه به حوادث و رويدادهاي آن زمان مخالف بني‌صدر بودند. در حالي كه فكر نمي‌كنم مجلس دهم حتي اگر كار بالا بگيرد و مجلس ايشان را استيضاح كند شايد تعدادي از اصولگرايان راي به بركناري او بدهند و معتقدم جدا از فراكسيون اميد بسياري از اصولگرايان ميانه‌رو در فراكسيون مستقلين از آقاي روحاني حمايت خواهند كرد.

نكته دوم اينكه در سال ٦٠ بني‌صدر پايگاه مردمي‌اش را كاملا از دست مي‌دهد در حالي كه آقاي روحاني يك ماه قبل ٢٤ ميليون راي آورد و كسر قابل توجهي از اين ٢٤ ميليون همچنان از او حمايت مي‌كنند يا دست كم دليلي نمي‌بينند كه ايشان بركنار شود. لذا معتقدم اين قياس وارد نباشد. البته اميدوارم كار به اينجا كشيده نشود و مسئولان اصولگرا طرفداران تندرو خودشان را بتوانند مهار كنند.

علاوه بر اينها من فكر مي‌كنم بخشي از اين تشنج‌ها به تشكيل كابينه جديد برمي‌گردد. به هر حال با توجه به راي بالاي آقاي روحاني و با توجه به اينكه مجلس دهم به مقدار زيادي با آقاي روحاني همراه است تندروها مي‌خواهند كاري كنند ايشان نتواند گزينه‌هايي كه خودش مي‌خواهد را وارد كابينه كند و باز هم مي‌خواهند همان داستان‌هاي نخ‌نما شده فتنه را مطرح كنند تا آقاي روحاني مجبور شود در انتخاب گزينه‌هاي دولت جديد به سمت نيروهاي مستقل‌تر و كارآمدتر و اصلاح‌طلب‌تر نرود و كابينه ايشان با معيارهاي اصولگرايان تندرو فاصله زيادي نداشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۰۶:۲۴

حرف بیخوده زده

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۰۸:۴۱

دوره دوم آقای خاتمی هم مجلس با او از نظر سیاسی هم جناح بود یادتان که نرفته چه موانعی علیه دولت از بیرون تراشیده می‌شد کاش کار فقط به دولت و مجلس ختم میشد

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۰۹:۱۲

با عرض سلام خدمت دکتر زیبا کلام من فکر میکنم که جنابعالی متاسفانه دچار پیش داوری و تعصب شده اید و اخیرا تمام تجزیه و تحلیل شما جانبدارانه هست و از آن تحلیل های علمی و صادقانه قبلی دیگر خبری نیست... یک تحلیل گر باید تمام جوانب و زوایای موضوع را درک کرده و به طور منسجم نتیجه گیری کند. متاسفانه چنان تحلیل های شما جانبدارانه هست که خوانندگان با نگاه کردن به عنوان می توانند تحیل شما را پیش از خواندن پیشبینی کنند.

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۱۲:۴۶

استاد گرامی این فقط یک بعد قضیه می تواند باشد .عده ای با تحریک برخی ها در دوران مختلف انقلاب می خواهند زمانی که با منطق نمتوانند حریف رقیب باشند با هوچیگری و از طرق غیر قانونی و غیر شرعی می خواهند حرف باطل خود را به کرسی بنشانند و این امر از اول انقلاب ادامه داشته و دارد و یکی از تاکتیکهای مهم یکی از جناحهای قدرت شده است. بنظر می رسد اکنون ملت باید آگاه و هوشیار بوده و در دام ایشان نیفتد به جای اینها باید سراغ عوامل اصلی رفت.

avatar
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۲۳:۴۱

ممنون از تحلیل آبکی