• دوشنبه / ۱۲ تیر ۱۳۹۶ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96041205502
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

تنها کلیسای ارامنه مشهد مرمت و بازسازی می‌شود

تنها کلیسای ارامنه مشهد مرمت و بازسازی می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مدیر پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی ثامن مشهد گفت: کلیسای ده دی (مسروپ مقدس) که یکی از آثار ثبت ملی شده در شهر مشهد محسوب می‌شود مرمت و بازسازی خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، وفا ثابتی اظهار کرد: با مشارکت ارامنه مشهد 120 میلیون تومان اعتبار به منظور مرمت و بازسازی کلیسای ده دی مشهد در نظر گرفته شده است.

وی افزود: صبح امروز با نماینده شورای خلیفه گری ارامنه جلسه ای داشتیم که طی آن مصوب شد تا کلیسای مسروپ مقدس بازسازی و مرمت شود این کلیسا 12سال است که در فهرست ملی کشورمان به ثبت رسیده اما تاکنون در حوزه مرمت این بنای تاریخی فعالیتی صورت نگرفته است.

ثابتی تصریح کرد: مرمت بام و محوطه داخلی کلیسا، مرمت جداره‌های مشرف به میدان، کف سازی، استحکام بخشی بنا  از جمله مواردی است که تا پایان شهریور ماه انجام خواهد شد.

تنها کلیسای ارامنه مشهد در خیابان امام خمینی در حوالی میدان سوم اسفند واقع شده است و تنها گنبد سفید و سنگی آن با صلیبی در نوک آن قابل دیدن است. کلیسای ده دی مشهد با توجه به ارزش‌های معماری و تاریخی 25 مردادماه سال 84 از سوی اداره میراث فرهنگی در فهرست آثار تاریخی وفرهنگی کشور به ثبت رسیده است.

کلیسای مسروپ مقدس در سال 1941 میلادی در مشهد بنا شده است قدمت این بنا به دوران پهلوی اول می‌رسد و پلان ساختمان کلیسا فرمی تقریبا ذوزنقه‌ای شکل دارد. این ساختمان دارای دو گنبد مخروطی شکل است که در راس هر دوی این مخروط‌ها صلیب قرار گرفته است و از ویژگی‌های بارز و منحصر به فرد این ساختمان به شمار می‌رود. گنبد بزرگتر در وسط ساختمان قرار دارد و صلیب نصب شده در بالای آن از جنس آهن است؛ در حاشیه زیر گنبد ردیفی از کاشی‌های سفید رنگ قرار دارد که منقش به گلی سبزرنگ است.

گنبدی مخروطی شکل نیز در بالای فضای ورودی کلیسا قرار دارد که لایه بیرونی آن همانند سقف شیروانی است. همچنین کتیبه‌ای سنگی در بالای درب ورودی به سالن کلیسا نصب شده که متن آن به زبان ارمنی است و در زیر آن تاریخ تاسیس کلیسا ثبت شده است.در گذشته مسیحیان مشهد در این مکان عبادت می‌کردند که پس از مهاجرت آنها از مشهد این کلیسا به ثبت ملی رسیده و غیر قابل فعالیت است.

عکس خبر تزئینی است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha