• یکشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 96050804730
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

واکنش سازمان غذا و دارو به برخی نگرانی‌ها درباره پوشش حمایتی از داروهای تالاسمی

واکنش سازمان غذا و دارو به برخی نگرانی‌ها درباره پوشش حمایتی از داروهای تالاسمی

معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو به برخی نگرانی‌ها درباره داروهای بیماران تالاسمی و پوشش حمایتی آنها پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، دکتر فرزاد پیرویان در واکنش به برخی نگرانی‌ها درباره خروج داروهای حیاتی بیماران تالاسمی از فهرست بیمه‌ها گفت: بر اساس بند (ج) ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، سازمان‌های بیمه‌گر مکلف به خرید راهبردی خدمات سلامت بر اساس فهرست رسمی داروهای فاقد نام تجاری یا ژنریک ایران در چهارچوب نظام ملی دارویی کشور شده‌اند. همچنین بر اساس  بند (د) از همین قانون، وزرات بهداشت موظف شده است که حمایت بیمه‌ای را فقط به داروهای فاقد نام تجاری اختصاص دهد.

وی گفت: در حال حاضر روند کلی در پوشش بیمه‌ای داروها به همین شکل صورت می‌پذیرد و البته برخی داروهای بیماران خاص، مزمن و صعب العلاج از جمله بیماران تالاسمی، پیوند، متابولیک و ام اس محل استثناء هستند. پس از افزایش نسبتا شدید قیمت داروها ناشی از تغییر نرخ ارز مرجع به مبادله ای در اوایل سال ۱۳۹۲ و در جهت کاهش بار مالی و هزینه های کمر شکن داروهای مورد مصرف این قبیل بیماران، در قالب تفاهم نامه ای مابین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (سازمان غذا و دارو) و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان های بیمه گر) تعدادی از داروهای مورد مصرف این بیماران تحت پوشش مضاعف حمایتی قرار گرفت.

پیرویان افزود: بعضی از این داروها دارای مشابه تولید داخل هستند ولی بدلایل متعدد درمانی و مشکلات خاص این قبیل بیماران و همچنین پوشش یارانه‌ای طولانی مدت این داروها، ضرورت ادامه پوشش حمایتی آنها از طرف بخش درمان‌گر و سایر بخش‌های مربوطه و سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار گرفت.

پیرویان در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: استمرار مصرف و در برخی موارد حجم مصرف روزانه این داروها به نحوی است که در صورت عدم پوشش حمایتی، قدرت خرید بیشتر  این بیماران کفایت لازم برای تهیه داروها را نداشته و عملا با خروج دارو از پوشش حمایتی، اختلال در دسترسی این بیماران به داروهای درمانی خود و در نتیجه بروز مشکلات آتی را ایجاد می‌کند.

معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو با ابراز نگرانی از خروج برخی داروهای این بیماران از فهرست بیمه‌ها با ابلاغ برنامه ششم توسعه، افزود: علی رغم اینکه دولت این قبیل بیماران را مشمول توجه ویژه و حمایت مدیریت شده در بخش دارو و درمان می‌داند، ولی با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه، ادامه پوشش حمایتی به شکل گذشته به لحاظ  قانونی ممکن نبوده و خود بیماران می‌بایست پرداخت مابه التفاوت هزینه داروی تجاری با شکل ژنریک را متقبل شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی در پایان خاطر نشان کرد: تمامی بار مالی ناشی از حمایت مضاعف این داروها، حدود ۸۰ میلیارد تومان بوده که معادل ۴ درصد کل اعتبار یارانه دارویی کشور است ولی با توجه به تعداد محدود بیماران مصرف کننده داروهای یاد شده، بار مالی آن برای بیماران قابل توجه و زیاد است.

  انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha