• چهارشنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۸:۵۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96062917373
  • خبرنگار : 71498

در توافقنامه ایران با انگلستان امضا شد

ساخت ششمین نیروگاه بزرگ خورشیدی جهان در ایران

ساخت ششمین نیروگاه بزرگ خورشیدی جهان در ایران

قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل از امضای توافقنامه ساخت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی با یک شرکت خصوصی انگلیسی خبر داد و گفت: در سراسر دنیا تعداد نیروگاه‌های خورشیدی با این ظرفیت بسیار کم است، به طوری که طبق آمار می‌توان گفت ساخت این نیروگاه ششمین نیروگاه بزرگ خورشیدی جهان می‌شود.

علیرضا دائمی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تفاهم‌نامه اولیه این موافقت‌نامه در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۳۹۵ با سفر وزیر نیروی وقت به انگلستان به امضا رسید، اظهار کرد: پس از برگزاری جلسات متعدد با شرکت انگلیسی (کورکف) این تفاهمنامه منجر به امضای توافقنامه در مردادماه امسال شد.

وی با اشاره به برنامه ششم توسعه تاکید کرد: باید طی پنج سال ۵۰۰۰ مگاوات نیروی تجدیدپذیر به ظرفیت شبکه برق کشور اضافه شود که تا پایان سال اول می‌بایست ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر را داشته باشیم.

دائمی ادامه داد: شرکت ساتبا مسئولیت این کار را برعهده گرفته و وزارت نیرو نیز پذیرای سرمایه‌گذاری خارجی شده است؛ به طوری که برق تولیدی توسط وزارت نیرو خریداری و توسط وزارت اقتصاد تضمین می‌شود.

قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل درخصوص توافقنامه ساخت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی توسط شرکت انگلیسی گفت: یکی از اهدافی که در این طرح در نظر گرفته شده انتقال دانش فنی است، چراکه این نیروگاه جزو چند نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان خواهد بود که در نوع خود از نظر تکنولوژی و میزان نصب شده در جهان کم‌نظیر است.

وی تصریح کرد: این تفاهمنامه به صورت BOT بوده و براساس آن قرار است ایران در ۱۰ سال اول برق تولیدی این نیروگاه را به صورت تضمینی خریداری کرده و طی ۱۰ سال دوم نیز قیمت برق براساس نرخ بازار بورس انرژی تعیین شود.

دائمی ادامه داد: در این توافقنامه تاکید شده که انگلستان ظرف سه سال آتی این نیروگاه را به بهره‌برداری برساند که در صورت ساخت این نیروگاه بخش زیادی از تعهدات کشور در برنامه ششم توسعه مبنی بر ساخت سالانه ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه‌های انرژی نو انجام می‌شود.

قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل هزینه احداث کامل این نیروگاه را ۶۰۰ میلیون یورو دانست و افزود: قرار است که این پروژه به صورت مرحله‌ای انجام شود.

به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از تفاهم‌نامه ساخت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی امروز با حضور حمید بعیدی‌نژاد، سفیر جمهوری اسلامی ایران و الکس چی شولم، وزیر تجارت انرژی و راهبردی صنعتی انگلیس در لندن برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۶-۲۹ ۲۲:۱۵

تبریک و تشکر فراوان از مسئولینی که به فکر سازندگی واقعی و حذف بیکاری هستند. این قدم واقعا" قدم خیلی خوبی بود. احسنت. امیدوارم به سرانجام برسد.

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۲۹ ۲۲:۲۶

محافظت از طوفان های شن از مهم ترین اقدامات است.مناطق پر آفتاب ایران طوفا شن دارند که صفحات را نابودمیکند.