• دوشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۶ / ۲۰:۰۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96080100696
  • خبرنگار : 71565

رییس کل دادگستری استان تهران: اختلاف نظر در کارشناسی قابل قبول نیست

رییس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه اختلاف نظر در کارشناسی قابل قبول نیست، بیان کرد:در حکم قاضی اختلاف نظر و فاصله وجود دارد ولی در تشخیص موضوع در کارشناسی نمی شود دونظر نامعلوم وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در مراسم بزرگداشت روز کارشناس، گفت: روز کارشناس را گرامی می‌دارم و از زحمات علمی و کارشناسی که در جهت احقاق حق و مساعدت همکاران عزیز قضایی در کشف حقیقت داشته‌اند تشکر می‌کنم. اظهار نظر شما در فرایند قضایی نقش به سزایی داشته و باید از این نقش اثرگذار تشکر کرد.به عنوان یک خدمتگذار بر این باورم که در هیچ نظام فکری و هیچ مکتب حقوقی آنگونه که فقه پویای اسلام و مکتب شیعی به موضوع کارشناسی اهتمام داشته نمی‌توان یافت.
وی افزود: ما قضات براین باوریم کارشناسی قضاوت نیست، اجتهاد نیست، تشخیص حکم نیست اما کارشناسی تشخیض موضوع است؛ تشخیص موضوعی که قضاوت مبتی بر آن است و به نوعی اغلب تشخیص موضوع از تشخیص حکم سخت‌تر است. احکام روشن است. در موضوع سرکه و شراب، سرکه حلال و شراب حرام است. حکم روشن است، اما در آنجا که سرکه مبدل به مشروب می‌شود آیا مایع سرکه است یا مشروب است؟ این را کارشناس بررسی می‌کند. این تشخیص مهم و اثرگزار در صدور احکام مجتهدین است ولی اهمیت کار مهم و تاثیرگزار است.
رییس کل دادگستری استان تهران بیان کرد: اگر اینگونه است باید در کارشناسی ویژگی‌هایی را مد نظر قرار دهیم و توقع ما از شما این است که نظر کارشناسی شما فنی، دقیق و غیر قابل تشکیک باشد.

وی اضافه کرد: چرا من می‌گویم این مایع سرکه است؟ به صرف اینکه من کارشناس هستم می‌گویم این سرکه است بسنده نکنیم. موضوع را تحلیل کنیم. خبره یعنی شما. شمایی که در رشته‌های تخصصی، امر کارشناسی به شما محول شده است. کارشناس باید متخصص، عالم و متعهد و متدین باشد. اگر کارشناس اندیشمند باشد ولی تدین نداشته باشد، قابل اعتماد نخواهد بود.

اسماعیلی با تاکید براینکه ما در حکومت جمهوری اسلامی هستیم و در نظام جمهوری اسلامی ماموریت داریم، بیان کرد:بنده و همکارانمان قاضی این نظام و شما کارشناسان دادگستری جمهوری اسلامی هستید، پس کارشناس باید انقلابی باشد و نسبت به نظام و جامعه اهتمام داشته باشد. زیبنده شما و ما نیست کانال تشکیل دهیم و حرف ضد انقلابی زده شود و بگویند این کانال مربوط به کارشناسان است. ،ما کارشناسان را با پسوند جمهوری اسلامی می‌خواهیم، چه برسد کارشناس ما دو تابعیتی باشد و سر از محفل فتنه‌گران درآورد.

وی تاکید کرد: ما نیازمند جوانگرایی هستیم و هر چه نسل جوان را بیشتر میدان دهیم قطعا به پیشرفت کارمان کمک خواهد کرد. نگاه ما به کارشناس آن است که عرض کردم. پس به خودم و حاضران عرض می‌کنم جامعه کارشناسان دادگستری در مراجعه به دستگاه قضایی باید مورد تکریم قرار گیرند. البته همه مراجعه کنندگان باید مورد تکریم باشند اما هرکدام در شأن خودشان. گروه بی طرف دعوا کارشناسان هستند که به قاضی برای صدور حکم عادلانه کمک می‌کنند. تمام تلاشمان بر این است که خواسته کارشناسان را اجابت کنیم، اما بخشی به لحاظ قواعد وجود دارد. حتی ما می‌خواهیم بگوییم همکاران قضایی تلفن همراه هم  نیاورند.
اسماعیلی در پایان خواستار شد: کارشناسان عدالت توضیعی را رعایت کنند و اگر می‌خواهیم جایی این را لحاظ کنیم کارشناسان جوان را لحاظ کنیم و تقاضا داریم اظهارنظرها دقیق، فنی و علمی و با استدلال کافی باشد. امروز باید با پیشرفت علم به جایی برسیم که مراحل متعدد کارشناسی حذف شود. یعنی ببینیم کارشناس بدوی با هیئت ١٣ نفره کارشناسی نظری واحد داشته باشند. اختلاف نظر در کارشناسی قابل قبول نیست. در حکم قاضی اختلاف نظر و فاصله وجود دارد ولی در تشخیص موضوع در کارشناسی نمی شود دونظر نامعلوم وجود داشته باشد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha