• سه‌شنبه / ۲۳ آبان ۱۳۹۶ / ۱۵:۳۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 96082313956
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

مدیرکل دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت:

غربالگری و مداخلات روانشناختی در مناطق زلزله‌زده آغاز شد

غربالگری و مداخلات روانشناختی در مناطق زلزله‌زده آغاز شد

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تعداد ۴۰ کارشناس سلامت روان آموزش دیده از نقاط مختلف استان را در قالب ۲۰ تیم حمایت‌های روانی اجتماعی تحت نظر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، برای خدمت رسانی به افراد آسیب دیده به مناطق زلزله‌زده اعزام کرده است.

به گزارش ایسنا، دکتر احمد حاجبی ضمن ابراز همدردی با آسیب دیدگان و ساکنان مناطق زلزله‌زده، در خصوص تیم های ارائه دهنده خدمات و حمایت های روانی و اجتماعی در بلایا گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،   تعداد ۴۰ کارشناس سلامت روان آموزش دیده از نقاط مختلف استان را در قالب ۲۰ تیم حمایت های روانی اجتماعی تحت نظر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، برای خدمت رسانی به افراد آسیب دیده به مناطق زلزله زده اعزام کرده است.

حاجبی افزود: این تیم‌ها براساس پروتکل کشوری حمایت‌های روانی اجتماعی در بلایا و با مدیریت دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، غربالگری‌های اولیه را آغاز کرده و مداخلات روانشناختی را طبق برنامه ریزی‌های انجام شده انجام خواهند داد.

وی همچنین در خصوص اعزام تیم‌ها از دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های همجوار گفت: از دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم ۱۰ نفر در قالب ۵ تیم برای ارائه این خدمات اعزام شده اند. کارشناسان سلامت روان آموزش دیده دو دانشگاه علوم پزشکی همدان و لرستان نیز برای ارائه خدمت آماده باش هستند تا در صورت نیاز با هماهنگی ستاد وزارت بهداشت این تیم ها نیز به مناطق آسیب دیده اعزام شوند.

وی در خصوص ارائه خدمات به مجروحین اعزام شده به بیمارستان های استان تهران افزود: با هماهنگی به عمل آمده با همکاران در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی نیز بیش از ۲۰ تیم حمایت‌های روانی اجتماعی آموزش دیده تا کنون به بیمارستان‌های امام خمینی (ره)، سینا، دکتر شریعتی، رسول اکرم (ص)، فیروز گر، میلاد، و هفت تیر اعزام شده و مستقر شده اند و از امروز به مجروحین خدمات را ارائه می‌دهند.

حاجبی در خصوص خدمات ارائه شده در قالب تیم های حمایت های روانی اجتماعی گفت: یکی از این خدمات، جمع آوری اطلاعات مجروحین در ساعات اولیه وقوع حادثه، به ویژه اطلاعات مجروحینی است که جهت دریافت خدمات درمانی اعزام شده‌اند. این یکی از مداخلات جدی  و تاثیر گذار در کاهش استرس و نگرانی بازماندگان است که به آن ردیابی گفته می‌شود. این اطلاعات به سرعت در قالب فرم هایی به همکاران در دانشگاه های علوم پزشکی اعزام کننده منتقل شده و به خانواده‌های مجروحین اطلاع رسانی می‌شود. از مداخلات دیگری که برای افراد آسیب دیده انجام می شود، ارزیابی بازماندگان و مجروحین و غربالگری آنها از نظر علائم سوگ و همچنین علائم استرس پس از حادثه و آغاز مداخلات روانشناختی برای افراد نیازمند این خدمات است.

وی گفت: بر اساس پروتکل کشوری، مداخلات روانشناختی گروهی در روزهای بعدی آغاز خواهد شد. تمام تلاش‌ها در روزهای ابتدایی در راستای پیشگیری از ایجاد اختلالات روانشناختی از جمله اختلال استرس پس از سانحه در میان آسیب دیدگان است.

حاجبی در خصوص اهمیت برنامه‌های مداخلات روانی اجتماعی در بلایا در نظام سلامت افزود: کشور جمهوری اسلامی ایران در قاره آسیا یکی از حادثه خیزترین سرزمین هاست و این شرایط به عنوان یک اصل اجتناب ناپذیر ایجاب می‌کند که کلیه دست اندرکاران نظام سلامت برای بهبود شرایط بازماندگان بلایا همواره آمادگی لازم را داشته باشند. دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت مسئول گسترش برنامه هایی است که ضمن کاهش بروز عوارض روانی اجتماعی در بلایا  و پیشگیری از پیشرفت و تشدید عوارض روانی، به افزایش توان انطباق و آماده سازی بازماندگان کمک می کند و همچنین مهارت های اجتماعی بازماندگان را نیز برای سازماندهی مجدد، خودیاری و بازسازی تقویت می‌کند.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی افزود: حمایت‌های روانی اجتماعی در بلایا و حوادث غیر مترقبه مجموعه‌ای از فعالیت‌های قبل، حین و بعد از حادثه است که با هدف پیشگیری از عوارض مزمن روانی ناشی از حادثه و توانمند سازی افراد آسیب دیده توسط گروه‌های متخصصین (روانشناس، روانپزشک) به کار می‌رود. ارزیابی روانی ناشی از حادثه، اطلاع رسانی در حوزه سلامت روان، غربالگری جمعیت آسیب دیده، شناسایی افراد در معرض آسیب روانی، برگزاری جلسات مداخلات روانشناختی (مثلا به شکل بازگویی روانشناختی) برای گروه‌های دارای علایم استرس حاد، از جمله اقداماتی است که در این حوزه صورت می گیرد.  

حاجبی در پایان گفت: دوره‌های بازآموزی کارشناسان سلامت روان برای ارائه این خدمات سالانه در سطح کشور برگزار می‌شود تا افراد همواره از آمادگی لازم برای ارائه خدمت برخوردار باشند و اتفاقا این کارشناسان به تازگی و در ماه گذشته دوره‌های بازآموزی سالانه را طی کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha