• جمعه / ۲۶ آبان ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96082615464
  • خبرنگار : 71129

سازمان ملل خواستار توقف عملیات نظامی ارتش میانمار شد

سازمان ملل خواستار توقف عملیات نظامی ارتش میانمار شد

کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل خواستار توقف عملیات نظامی ارتش میانمار علیه روهینجاها شد که منجر به نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در استان راخین شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اقدامات ارتش میانمار باعث شده تا پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل که سال گذشته میلادی پس از پیشرفت‌ها در زمینه حقوق‌بشر در میانمار متوقف شده بود، بار دیگر مورد بحث قرار گیرد.

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل که در زمینه حقوق بشر فعالیت دارد با 135 رای موافق، 10 رأی مخالف و ۲۶ رای ممتنع پیش‌نویسی را تایید کرد که در آن از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواسته شده تا فرستاده ویژه‌ای را در میانمار منصوب کند.

۱۵ سال است که این کمیته به صورت سالانه قطعنامه‌ای را در محکومیت وضعیت حقوق بشر در میانمار تصویب کرده اما سال گذشته میلادی اتحادیه اروپا مانع به جریان افتاد این پیش‌نویس شد و به پیشرفت‌ها در این زمینه تحت رهبری آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار اشاره کرده بود.

در ماه گذشته میلادی،‌ بیش از ۶۰۰ هزار مسلمان روهینجایی در پی آغاز عملیات نظامی میانمار در استان راخین، به بنگلادش گریختند.

این مساله باعث شد تا سازمان همکاری اسلامی پیش‌نویس جدیدی را در مورد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در میانمار ارائه کند و قرار است این پیش نویس به صورت رسمی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل در ماه آتی میلادی تصویب شود.

این قطعنامه خواستار فشارهای بین المللی علیه عاملان جنایت و نقض حقوق بشر در میانمار شده است.

ارتش میانمار روز دوشنبه در گزارش‌ها اتهامات مبنی بر تجاوزهای گسترده و کشتار مسلمانان روهینجا توسط نیروهای امنیتی را محکوم کرده است. مقام‌های ارشد سازمان ملل خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینجا را پاکسازی قومی دانسته‌اند، در حالی که دولت میانمار این اتهام را رد کرده است.

در پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که توسط کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه مورد تایید قرار گرفته از میانمار خواسته شده تا به مقام‌های مربوطه امکان دسترسی به استان راخین را بدهند.

همچنین از دولت میانمار خواسته شده است تا دسترسی آزاد کمک‌های بشردوستانه را بدون قید و شرط برای مسلمانان روهینجایی امکان پذیر و فراهم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha