• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۶ / ۰۶:۴۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 96082715991
  • خبرنگار : 71577

کاربران از اینترنت منصفانه ناراضی‌اند؟!

کاربران از اینترنت منصفانه ناراضی‌اند؟!

تصویب مدل غیرحجمی تعرفه سرویس‌های اینترنت ثابت که هفته گذشته از سوی وزیر ارتباطات اعلام شد، انتقاداتی را از سوی کاربران اینترنت ثابت در پی داشته است که عمدتا به قیمت بالا و محدودیت مصرف در این طرح اشاره دارند.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام محمدجواد آذری جهرمی مصوبه تعرفه‌های جدید از ۱۰ آذر اجرا می‌شود و مبنای آن مصرف منصفانه مشترکان است. مقدار این مصرف منصفانه بین ۱۸ شرکت فعال در زمینه ارائه سرویس به رقابت گذاشته خواهد شد که در صورت عدول یک مشترک از مصرف عادلانه تعیین شده، سرعت اینترنت به مقدار پایه برای آن مشترک تبدیل می شود.

صبح روز ۲۱ آبان ۱۳۹۶ وزیر ارتباطات با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود به تصویب یکی از جذاب‌ترین وعده های خود در حوزه اینترنت ثابت اشاره کرد؛ امری که در ابتدا با استقبال کاربران همراه شد؛ با گذشت دو روز از اعلام این خبر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر در صفحه اینستاگرام خود مطلبی منتشر کرد که در آن جدول و جزئیات طرح اینترنت ثابت غیرحجمی را اعلام کرد که اینبار اما با واکنشهای عموم فالورهای وی به این طرح همراه بود.

آذری جهرمی در این پست اینستاگرامی اعلام کرده بود: این تعرفه سرویسهای غیرحجمی مبتنی بر یک مصرف منصفانه (Fair Usage Policy) بنا شده و سقف مصرف منصفانه در بین ۱۸ شرکت فعال در ارائه سرویس به رقابت گذاشته خواهد شد. شرکتها موظفند جزئیات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکین برسانند. طبیعتا فضای رقابتی به نفع مصرف کننده نهایی فراهم است. این سرویس حجمی نیست و در صورت عدول یک مشترک از مصرف عادلانه، شرکتها موظف به ارائه سرویس در حداقل سرعت پایه(صد و بیست و هشت کیلو بیت در ثانیه)تا پایان دوره ماهانه خواهند بود.

اما تعداد بالای انتقادات و نظرات کاربران باعث شد تا وزیر ارتباطات دولت دوازدهم با انتشار مجدد مطلبی دیگر در همین باره به ابهامات پیش آمده اشاره کرده و خاطرنشان کند: در قیاس با تعرفه قبلی، حداقل حدود سی درصد کاهش هزینه با اجرای این طرح برای کاربران پیش بینی می‌شود. اطمینان داشته باشید که حتی با وجود مفهوم مصرف منصفانه بیش از هشتاد درصد کاربران دیگر نیازی به خرید حجم یا پرداخت هزینه اضافه نخواهند داشت. همچنین سرعت خریداری شده بایستی بوسیله شرکتها تضمین شود و اشتراک بین تعداد زیاد کاربر در اینجا معنا ندارد.

او همچنین از کاربران خواست تا کمی صبوری کنند تا شرکتها طرحهای خود را ارائه کنند و اطمینان داد که دیدگاه‌های جمع زیادی از مصرف کنندگان (در این طرح) لحاظ شده است.

برای اطلاع از خواسته ها و انتقادات کاربران برایندی از مجموعه نظرات و انتقادات کاربران را که در ذیل مطلب دوم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اینستاگرام و ارائه توضیحات در مورد جزئیات و تعرفه طرح اینترنت غیر حجمی نوشته شده نشان می‌دهد که برخی از کاربران با انتقاد به این طرح معتقدند که مصوبه جدید سرویس‌های پرسرعت غیر حجمی وضعیت اینترنت در ایران را بدتر خواهد کرد. به گفته آنان با این طرح دیگر خدمات نامحدود و رایگان اینترنت شبانه به طور کلی حذف خواهد شد و این به ضرر مشترکان خواهد بود.

کاربری در زیر مطلب وزیر اینگونه نوشته است: این طرحی که ارائه کردید را فراموش کنید زیرا اصلا مقرون به صرفه نیست، به فرض اگر بخواهیم با این شرایط از یک شبکه تلویزیون اینترنتی فیلمی را نگاه کنیم، برای تماشا آنلاین یک فیلم با کیفیت ۱۰۸۰ باید حداقل سرعت هشت مگابیت را بخریم یعنی باید اجبارا ماهی ۵۰ هزار تومان بدهیم که این ظلم بزرگی در حق ماست.

یکی دیگر از کاربران نیز در این باره نوشته است: مشکل ما حجم و نه سرعت است و این تغییرات تفاوتی ایجاد نمی کند.

همچنین برخی نظردهندگان به گنجاندن اینترنت با سرعت ۵۱۲ کیلو بیت در این طرح اعتراض داشتند و این مساله را به عنوان علتی برای بازگشت به عقب در حوزه اینترنت اظهار کردند.

کاربری دیگر گفته است: اگر این طر غیر حجمی است پس تعیین سقف برای حجم آن دیگر چیست؟ اگر هم قرار است قیمتش اینقدر زیاد باشد که دیگر اصلا (استفاده از آن) به صرفه نیست. آنهایی که خط اینترنتشان فیبر نوری است، هنوز هم مجبورند از مخابرات سرویس بگیرند که این اصلا به واژه منصفانه و رقابتی حتی نزدیک هم نیست.

برخی از کاربران نیز بقیه را به صبوری کردن تا زمان ارائه سقف مصرف منصفانه دعوت کرده اند؛ در این مورد کاربری گفته است که باید منتظر ماند و نتیجه نهایی را دید و گفته که اگر سرعتشون واقعی باشه و حجمی که به عنوان مصرف منصفانه میدن زیاد باشه شاید خوب باشد، ولی در غیر این صورت اصلا خوب نیست.

به گزارش ایسنا، اینترنت حجمی از اواخر دوره وزارت محمود واعظی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم مطرح شد؛ امری که از همان اول کار با اشکالاتی مواجه شد به طوریکه اجرای آن که یکی از خواسته‌های جدی محمود واعظی بود در دوره وزارت او محقق نشد و کار به معاون جوان او و وزیر ارتباطات بعدی محول شد.

 پیش از این نیز طرح غیرحجمی تعرفه سرویس‌های ثابت البته قبل از این و در اواخر دوره دولت یازدهم هم تا مرحله اجرایی شدن پیش رفت اما به دلیل اعتراض مشترکان و مناسب نبودن تعرفه‌ها، ادامه نیافت، به طوریکه  محمود واعظی - وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات - در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اعتراض کاربران به تعرفه های جدید اینترنت ثابت، از توقف اجرای پیشنهاد مطرح شده خبر داده و گفته بود: با توجه به اینکه پیشنهاد مطرح شده در خصوص تعرفه‌های اینترنت ثابت مبتنی بر اتصال مورد استقبال کاربران قرار نگرفته و این مصوبه هنوز مراحل اداری و ابلاغ را طی نکرده و اجرایی هم نشده است، قرار شد اجرای آن متوقف و دستور دادم کمیته بررسی تعرفه ها مجددا پیشنهادی با رعایت منافع و مصالح کاربران تهیه و ارائه کند.

در آن زمان هم محمد جواد آذری جهرمی در مقام مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در صفحه اینستاگرامش اعلام کرده بود که با توجه به اعتراضات و نیز اینکه اطلاع دارم که تمام تلاش صورت گرفته برای مصوبه جدید، رضایت مردم بوده است، با ارسال نامه ای از دکتر واعظی خواستم مصوبه جدید تعرفه تا بررسی بیشتر متوقف گردد. امیدوارم موافقت کنند.

اما این اشکالات چه بودند؟ در ابتدای اجرای طرح اینترنت نامحدود و زمانی که تعرفه‌ها اعلام شد، مشخص شد این اینترنت، آن‌طور که کاربران تصور می‌کردند نامحدود نیست. به طوریکه کاربران متوجه شدند همان طرح های قبلی بسیار به صرفه تر از اینترنت مثلا نامحدود ارائه شده است. امری که در طرح فعلی تصویب شده نیز کاربران از آن گلایه دارند.

پیش بینی می‌شد تصویب طرح سرویس‌های پرسرعت غیرحجمی مورد استقبال مشترکان فعلی و حتی کسانی که تا حالا اینترنت ثابت خود را فعال نکرده اند قرار بگیرد، با این حال اما ابهامات بسیاری ازسوی کاربران در فضای مجازی درباره این مصوبه به گوش می‌رسد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۲۹ ۰۶:۴۴

خیلی گران است و کاربران کم مصرف حذف شده اند

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۱۱ ۲۱:۰۶

برای وزیر جوان با این طرحش متاسفم

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۱۲ ۱۹:۰۰

عجیب، گران، غیرمنصفانه، ناامیدکننده، ضد توسعه، ضد برنامه 1404

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۱۳ ۰۱:۲۷

اینترنت غیر حجمی با با سقف مصرف!!!

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۱۶ ۱۳:۲۲

من اینترنت 2تا16 مگ داشتم ماهی 3هزار تومن پرداخت میکردم راضی بودم.سرعتش رو 8مگ بود معمولاً...الان همون سرعت 8مگ رو خریدم54هزار تومان...من 150 گیگ در ماه بدردم نمیخوره اما دارم اجباراً پولشو میدم..همون طرح قبلی بهتر بود..واقعن متاسفم برای این وزیر و طرحش

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۱۸ ۱۶:۵۸

من 180 تومن یک ساله گرفتم 150 گیگ خارجی با 150 گیگ داخلی و شبانه رایگان با سرعت 16Mb/s...آقا ما غلط کردیم گفتیم گرونه نمیخاییم ارزونش کنید ...برگردونین همون قیمت های قبلی...

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۵:۳۹

طرح ها افتضاحه سرعت تون تقسیم برهشت میشه سرعت اینترنت الان تو اروپا روی ۲ گیگ ۳ گیگه بعد اینا اومدن ب مردم اینترنت ۱۲۸kbpsمیدن😐 "جهان سوم اینجاست"

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۴ ۰۴:۴۵

ببخشید سرعت ها توی اروپا تقریبا 10تا20برابر این یه که شما گفتین.

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۴ ۰۹:۳۴

ابن چیه اخه سرعت طرح های جدیدشون از قبل هم افتضاح تر شده

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۴ ۱۱:۲۹

خیلی خوب شده که مثلا من 150 گیگ حجم دارم (سرعت 8 مگ) ، و یک فایل می خوام دانلود کنم که حجمش1 گیگابایت هست ، اگر این فایل در یک سرور ایرانی باشه ، 1 گیگابایت از حجم من کم میشه یعنی 149 گیگ برام می مونه ، اگر اون فایل در سرور خارجی باشه دو برابر کم میشه یعنی 2 گیگ ، یعنی 148 گیگ برام می مونه تازه وقتی هم حجم تموم میشه بالاخره اینترنت قطع نمیشه سرعت پایین میاد (تا زمانی که حجم بخرم) ، قبلاً هر گیگ با مالیات فکر کنم 3200 تومان می شد ، الان 150 گیگ دارم می خرم 50 هزار تومان در ضمن ، برای تبدیل مگابیت به مگابایت باید به هشت تقسیم کنید مثلا وقتی من سرعت 8 مگابیت رو می خرم یعنی سرعت من 1 مگابایت هست

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۲

البته خدمتتون عرض کنم هر گیگ ترافیک خارجی 4 گیگ حساب میشه نه دو گیگ دوست عزیز

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۷ ۱۹:۴۲

بهتر بود اگر کم آوردید دست توی جیب خودتون می کردید نه بغل دستیتون...... اگر واقعا به نفع مردم چنین کاری کردید من مردم هستم به هیچ عنوان قابل قبول نیست ولی اگر برای رفاه حال بچه های بالا آخی طفلییا این کارو کردید که در فقر مطلق بسر میبرن بسیار بسیار طرح خوبیست به این وزیر بسیار جوان تبریک باید گفت ................

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۱۲:۰۲

واقعا متاسفم.از هر راهی میخوایم پول در بیاریم.جالب اینجاست که چه اسم قشنگی هم براش گذاشتن..! منصفانه!!!! اونم غیر حجمی !!!!

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۳۰ ۰۴:۱۰

این طرح بدرد لای جرز دیوار خوبه

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۰ ۱۳:۰۸

با سرعت 512 و سرعت دانلود 0.62 چه قد طول میکشه 16 گیگ بتونم استفاده کنم. یک سایت داخلی رو بزور باز میکنه....

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۳ ۱۴:۳۸

گل بود به سبزه نیز آراسته شد به کی بگیم دردمونو

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۷ ۰۷:۴۳

خدا شاهده من بعد این طرح هر هفته یا هر روز پول میریزم ب حساب مخابرات... اینترنت مصرف منصفانه ماهانه ٧۶ گیگ گرفتم و فقط شبها نزدیک هفت ساعت تو اینستاگرام چرخ میزدم بعد گذشت فقط یک هفته ٧۶ گیگ تمام شد زنگ زدم گفتن سایت اینستا ۴ برابر حساب میشه یعنی یک گیگ مصرف کنی چهار گیگ حساب میکنن برات.. فقط پناه میبرم به خدا

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۲۹ ۲۳:۵۷

وزیر فرمودند: شرکت‌های اینترنتی مجاز به باز گذاشتن سرعت برای ایجاد رقابت نیستند. از طرفی هم لطف کردن و خودشون قیمت و سقف و سرعت و تعیین کردن و بریدن ودوختن و مصوب کردن. تمام شرکت ها تقریبا 99 درصد سرویس هاشون مشابه شده. حالا با افتخار میان و میگن فضای رقابتی ایجاد کردیم!!!!!!!

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۷

من نمیدونم چرا در حالی که دنیا روز به روز دارن خدمات رسانیشونو به مردم بهتر میکنن ما داریم همش یه گام به عقب برمیداریم با این تعرفه ها عملا دیگه کسی نمیتونه فیلمو سریال نگاه کنه هر بار که چیزی رو دانود میکنی باید حواست به حجمت باشه که تموم نشه آخه من نمیدونم با 30 40 گیگ اینترنت واسه یه خانواده پنج نفری چجوری میشه یک ماه رو گذروند!!!؟امیدوارم مسولین نظرات مردم براشون اهمیت داشته باشه و شرایط رو برگردونن به حالت سابق.اگه نمیتونین شرایط مصرف کننده رو بهتر کنین حداقل جون مادرتون کاری به کارشون نداشته باشین بزارین زندگیشونو بکنن شرایطو سخت تر و بدتر نکنین.