• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۷ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97103016229
  • خبرنگار : 71282

بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور در جلسه شورای حفاظت فنی

بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور در جلسه شورای حفاظت فنی

یکصدوچهل‌ونهمین جلسه شورای عالی حفاظت فنی با سه دستور کار بررسی سخت و زیان‌آوری شغل آتش‌نشانی، ایمنی بازار و مشاغلی که با تغییر کارفرمایان سخت و زیان‌آوری آن نامشخص است مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، حاتم شاه‌کرمی - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - در این جلسه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آتش‌نشانی از جمله آتش‌نشانان حادثه پلاسکو اظهار کرد: در جلسه امروز شورای عالی حفاظت فنی سه دستور کار مورد بررسی قرار می‌گیرد. دستور کار اول چگونگی بحث و بررسی شغل سخت و زیان‌آور آتش‌نشانی است، نحوه بررسی سخت و زیان آوری مشاغل در کشور به دو طریق انجام می‌شود. اول مشاغلی که سخت و زیان‌آوری آنها را با اقدامات ایمنی و تدابیر لازم می‌توان کاهش داد و از سخت و زیان‌آوری می‌توان خارج کرد.

وی ادامه داد: سخت و زیان‌آوری این دسته از مشاغل توسط کارفرمایان قابل انجام است و می‌توان صفت سخت و زیان‌آوری را از آنها برداشت. دوم مشاغلی که ماهیتا سخت و زیان‌آور هستند، ولی با به‌کارگیری تدابیر ایمنی و بهداشتی صفت سخت و زیان‌آور بودن خود را از دست نمی‌دهد.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در قانون سخت و زیان‌آور بودن کار آتش‌نشانان پیش‌بینی شده است، ولی در این زمینه ابهامی وجود داشت که این بود استانداران درباره سخت و زیان‌آور بودن با وحدت رویه پیش نمی‌رفتند و به اندازه‌گیری یکسری آلایندگی‌ها متوسل می‌شدند و براساس آن راجع به سخت و زیان‌آور بودن آتش‌نشانی اظهار می‌کردند؛ لذا این مساله در دستور کار شورای عالی حفاظت فنی قرار گرفت.

شاه‌کرمی با بیان این‌که چندین جلسه در خصوص سخت و زیان‌آور بودن شغل آتش‌نشانان در شورا بحث و بررسی صورت گرفت، اظهار کرد: امروز با اعلام نظر کمیته فنی در این خصوص تصمیم گرفتیم و مقرر شد شغل آتش‌نشانی در ردیف گروه «ب» مشاغل سخت و زیان‌آوری که ماهیتا زیان‌آورند قرار گیرد.

رییس شورای عالی حفاظت فنی درباره دو دستور کار دیگر جلسه شورا گفت: مشاغلی نظیر مخابرات که به موجب تغییر کارفرمایان آنها سخت و زیان‌آوری‌شان مشخص نیست بررسی می‌شود. همچنین براساس پیشنهاد وزارت کشور که به شورای عالی حفاظت فنی ارجاع شده بحث ایمنی بازار مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد که البته بخشی از آن به شورا و مابقی به شهرداری‌ها و دیگر مراجع برمی‌گردد.

علی مظفری - دبیر شورای عالی حفاظت فنی - نیز در این جلسه با تشریح شرایط سخت و زیان آوری مشاغل گفت: در بحث مشاغل سخت و زیان آور با دو گروه مواجه هستی. یک دسته کارگرانی که در کارگاه‌ها مشغول به کارند و ممکن است با آلاینده های محیطی مواجه باشند که فراتر از مواردی است که به وزارت بهداشت اعلام می شود و تداوم کار برای فرد منجر به بیماری‌های شغلی می شود. این گروه از مشاغل با اتخاذ راهکارها و تدابیری از سوی کارفرما از سخت و زیان آوری خارج می شوند.

وی افزود: گروه دوم مشاغلی هستند که ماهیت و ذات آنها سخت و زیان اور است و بر این اساس ۱۳ گروه شغلی در شورای عالی حفاظت فنی تعریف و احصا شده است که از جمله آنها می‌توان به معادن سطحی و زیرزمینی، کار در ارتفاع و اعماق دریا اشاره کرد.

به گفته مدیرکل بازرسی کار وزارت کار، بر اساس ماده ۸۴ قانون برنامه ششم توسعه ظرفیتی پیش‌بینی شده که آتش‌نشانی هم در شمول مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد و مجلس هم جدا از این استفساریه‌ای را با این رویکرد بررسی و به رئیس جمهور منعکس کرد که از طریق رئیس جمهور به وزیر کار برای اجرا ابلاغ شد.

مظفری افزود: در آن استفساریه مشاغل عملیاتی آتش نشانی مانند مشاغل تابع قانون کار مورد رسیدگی و ارزیابی قرار بگیرند ولی ابهامی در مشاغل عملیاتی آتش نشانی و عبارت همانند مشمولان قانون کار بود و شمولیت شغل اتش نشانی در آن قید نشده بود، به نحوی که اگر افراد در استانها برای ارائه درخواست به واحدهای اجرایی مراجعه می‌کردند اعلام می‌شد باید مورد بررسی و ارزیابی آلاینده های محیطی قرار گیرند.

وی تاکید کرد: بر این اساس در کمیته فنی شورای عالی حفاظت فنی به این نتیجه رسیدیم با توجه به این که در زمان آتش سوزی، حرارت، گازگرفتگی یا انفجار و ریزش، امکان اندازه گیری و آلایندگی سنجی نیست کارگروه مشاغل عملیاتی آتش نشانی به لیست گروه ب اضافه شود و در عنوان چهاردهمین گروه شغلی دارای ماهیت سخت و زیان آور قرار گیرد.

انتهای پیام

خبرنگار: ندا خسروشاهی
دبیر خبر: مریم طاووسی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha