• چهارشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99051511073
  • خبرنگار : 71415

آمریکا عالی‌ترین مقام خود از سال ۱۹۷۹ را به تایوان می‌فرستد

آمریکا عالی‌ترین مقام خود از سال ۱۹۷۹ را به تایوان می‌فرستد

آمریکا اعلام کرد، وزیر بهداشت و خدمات انسانی این کشور در چند روز آینده به تایوان سفر خواهد کرد؛ او تبدیل به عالی‌رتبه‌ترین مقام آمریکایی خواهد شد که از زمان کمرنگ شدن روابط دیپلماتیک رسمی واشنگتن و تایپه در ۱۹۷۹ تاکنون به آنجا سفر می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سفر آلکس ازار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به تایوان احتمالاً باعث بروز تنش‌های جدید میان آمریکا و چین خواهد شد. این در حالی است که روابط دو طرف تا قبل از این نیز بر سر مسائل دیگری همچون تجارت، تکنولوژی، مناقشه دریای چین جنوبی و پاسخ چین به همه گیری کروناویروس دچار تنش شده بود.

آمریکا دارای روابط غیر رسمی با تایوان بوده است اما در همین حال مهمترین همپیمان این جزیره و تامین کننده تجهیزات نظامی آن به حساب می‌آید. انستیتوی آمریکایی تایوان (AIT) که اداره کننده سفارتخانه غیر رسمی واشنگتن در این جزیره است، اعلام کرد: انجام این سفر تاریخی از سوی آلکس ایزار باعث تقویت شراکت آمریکا و تایوان و همچنین تقویت همکاری دو طرف در راستای مبارزه با همه گیری جهانی کووید ۱۹ میشود.

ازار تبدیل به اولین وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا که به تایوان سفر کرده است و همچنین اولین عضو کابینه دولت که بعد از شش سال به این جزیره سفر می‌کند، خواهد شد. سال ۲۰۱۴ جینا مک کارتی، رئیس آژانس حافظت محیط زیست دولت آمریکا در آن زمان، به تایوان سفر کرد که این اتفاق باعث بروز اعتراض وزارت امور خارجه چین شد. این وزارتخانه آمریکا را متهم به خیانت به تعهداتش به پکن در خصوص حفظ تنها ارتباطات غیر رسمی با تایپه کرد.

آلکس ازار بر اساس یک بیانیه انستیتوی آمریکایی تایوان عنوان کرد: تایوان در طول همه گیری کووید ۱۹ و همینطور از مدتها قبل از آن یک الگوی شفافیت و همکاری در حوزه سلامت جهانی بوده است. این سفر نمایانگر فرصتی برای تقویت همکاری‌های ما با تایوان در زمینه اقتصاد و سلامت عمومی به ویژه با توجه به تلاش‌های آمریکا و کشورهای دیگر برای تنوع بخشیدن و تقویت منابع ما برای تامین محصولات پزشکی مهم محسوب می‌شود.

قانونی موسوم به قانون سفرهای تایوان که در سال ۲۰۱۸ در آمریکا تصویب شده و به موجب آن اعزام مقام‌های سطح بالاتر آمریکا به تایوان بعد از چند دهه تشویق شد، باعث تسهیل این سفر آلکس ازار شده است. عملکرد قدرتمند تایوان در مدیریت شیوع بیماری کووید ۱۹ باعث تحسین شدنش و برجسته شدن مساله بیرون ماندن آن از سازمان بهداشت جهانی و دیگر نهادهای سازمان ملل شد. در بیانیه انستیتوی AIT عنوان شد: بر خلاف سیستم‌های استبدادی، اقتصادها و جوامع آمریکا و تایوان به شکلی منحصر به فرد مجهز شده‌اند تا عامل پیشبرد پیشرفت جهانی در حوزه‌هایی همچون پزشکی و علم در راستای کمک به جهان برای مقابله با تهدیدات نوظهور باشند. همه گیری کووید ۱۹ جدیدترین مثال از تلاش‌های مشترک آمریکا و تایوان برای مقابله با چالش‌های جهانی برای مصلحت جهان است.

در این بیانیه عنوان شد: آلکس ایزار در این سفر با همتایان ارشد تایوانی خود و همچنین کارشناسان حوزه همه گیری کووید ۱۹ و دیگر شرکای تایوانی با هدف بحث درباره وضعیت بیماری، سلامت جهانی و نقش تایوان به عنوان تامین کننده تکنولوژی و تجهیزات پزشکی دیدار خواهد کرد. جزئیات مربوط به زمانبندی این سفر بعداً اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha