مدیرکل امور مالیات فارس عنوان کرد:

رشد درآمدهای مالیاتی استان فارس

مدیرکل امور مالیاتی فارس با اشاره به روند افزایشی منابع درآمدهای مالیاتی استان از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ گفت: سال گذشته مالیات مستقیم ۵۷ درصد و مالیات بر ارزش افزوده ۵۹ درصد رشد داشته است.

حمیدرضا محمدابراهیمی یکشنبه ۲۶ تیر در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه هوشمندسازی مالیاتی امروز دنبال می‌شود، گفت: مجلس با تصویب قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان که روند اجرای آن امروز به بهره‌برداری رسیده است به شفافیت مالیات کمک کرده و از اول مهرماه این دو سامانه به صورت کامل اجرا می‌شود.

او با بیان اینکه روند مالیات باید در این سامانه ثبت شود، افزود: ۲۱۰ دستگاه از این سامانه بهره می‌برند و تصمیم‌گیری برای تامین کالاهای مورد نیاز در استان با استفاده از این سامانه با سهولت بیشتری انجام می‌شود. 

مدیرکل امور مالیاتی فارس با اشاره به روند افزایشی منابع درآمدهای مالیاتی استان از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ عنوان کرد: سال گذشته مالیات مستقیم ۵۷ درصد و مالیات بر ارزش افزوده ۵۹ درصد رشد داشته و در ۳ ماه اول امسال نیز درآمدهای مالیاتی وصول شده ۶۹ درصد رشد داشته است.

محمدابراهیمی با بیان اینکه ۹۸ هزار و ۳۶۱ مورد پرونده جدید با قانون پایانه‌های فروشگاهی اجرایی شده است، گفت: ۱۵۰ هزار اظهارنامه سال قبل دریافت کرده بودیم اما اکنون به ۲۸۴ هزار مورد رسیده است که ۲۰۷ هزار مورد تبصره ماده ۱۰۰ و مابقی اظهارنامه است و ۱۰۵ هزار مورد از تبصره ۱۰۰ مالیاتشان صفر است چون درآمدشان کمتر از میزان مشخص شده برای پرداخت مالیات است.

او با بیان اینکه قانون براساس ماده ۱۸۱ این اجازه را داده تا اسناد و مدارک اخذ و مالیات ثبت شود، خاطرنشان کرد: در این راستا ۶۷۳ درصد رشد وصول مالیات از محل فرار مالیاتی از سال ۹۷ تاکنون در استان ثبت شده است و رشد عوارض ناشی از مالیات بر ارزش افزوده از سال ۸۷ تا ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۵۰۰ درصد بوده است همچنین هزار و ۸۰ میلیارد تومان بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تقسیم شده است.

مدیرکل امور مالیاتی فارس همچنین با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد از پزشکان استان فرار مالیاتی ندارند و بخش زیادی از تبصره ۱۰۰ استفاده می‌کنند، گفت: با موارد تخلف در این حوزه نیز با جدیت برخورد و حتی منجر به ابطال پروانه طبابت می‌شود.

محمدابراهیمی درباره تخلف در ثبت اظهارنامه که توسط برخی از کافی نت‌ها رخ می‌دهد هم افزود: اگر تخلف محرز شود دادگستری ورود می‌کند اما فرهنگ‌سازی هزینه دارد و این روند برخورد با تخلفات با هوشمندسازی ادامه دارد و در سنوات آتی تخلف در این حوزه به شدت کاهش می‌یابد.

او با بیان اینکه سامانه جامع مالیاتی ابزار رصد پرونده‌ها و پیگیری آنهاست، تصریح کرد: این سامانه نرم افزار قوی و توانمند اما نیازمند اطلاعات و داده است و ارتباط با سازمان مالیاتی کاملا الکترونیکی می‌شود؛ طرح جامع مالیاتی شکست خورده نیست البته ضعف دیتایی و اطلاعاتی دارد چون اطلاعات به خوبی در آن ثبت نشده که در حال رفع شدن است.

مدیرکل امور مالیاتی فارس در خصوص مالیات بر خانه‌های خالی و خودروهای لوکس نیز گفت: این امر در سطح ملی پیگیری می‌شود و در استان دسترسی به اطلاعات آن نداریم، زمانی که برای اجرای وصول ابلاغ از سوی سازمان به استان ارجاع شود می‌توان آماری از خانه‌های خالی و خودروهای لوکس در استان فارس ارائه داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ تیر ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401042617948
  • خبرنگار :