به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی ناصحی در نشستی با خبرنگاران، درخصوص صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج و نادر، گفت: محاسبه ما برای این صندوق، بودجه ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی برای امسال بوده است که ۵۰۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد. خیرین و بیمههای تکمیلی هم باید به این موضوع ورود کنند. تا هفته قبل ۱۲۲۰ میلیارد تومان از سازمان برنامه دریافت کردیم و قول هم گرفتیم منابع تا پایان سال به درستی تخصیص یابد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره جزئیات این صندوق، توضیح داد: در فاز اول ۲۶ بیماری وارد سامانههای ما شده است؛ یعنی خدماتی نوشته شده و بسته کاملی برای آن در نظر گرفتیم که با مبالغش مشخص است. مقرر است این تعداد بیماری به ۴۴ بیماری برسد. نوع تحت پوشش قرار گرفتن بسته به نوع بیماری خاص، متفاوت است. ممکن است یک بیماری تا ۱۰۰ درصد تحت پوشش رفته و بیماری دیگری ۹۰ درصد. با تصویب کارگروه درمان و بیمهها پوشش بیمهای برقرار میشود.
وی در پاسخ به ایسنا ادامه داد: پنج درصد از منابع هم به صورت خارج از ضوابط در نظر گرفتیم درباره بیماریهایی است که هزینه زیادی دارد و کمیسیون های استانی درباره آن تصمیم میگیرند. سقف پرداختی این کمیسیونها در استانها ۵۰ میلیون است و بالاتر از این مبلغ به ستاد اصلی میآید.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره برنامه پرداختهای بیمه در این خصوص در هشت ماه گذشته، توضیح داد: توافق ما این بوده است که از ابتدای مهرماه شروع به کار کنیم. اسناد قبلی بعد از یک ماه از آغاز به کار سامانهها ارزیابی خواهد شد تا لکهگیری انجام شود. دو هزار میلیارد تومان برای این بیماران تسهیلات در نظر گرفتیم که با معرفی بانک عامل این فرایند هم انجام میشود.
ناصحی در این باره افزود: ۵ بیماری اصلی که تاکنون بیماری خاص درنظر گرفته شده است همگی هستند اما مثلا بخشی از خدمات بیماری ام اس هم اضافه شد تا پوشش ۱۰۰ درصدی داشته باشند. سکته مغزی، بیماریهای عصبی عضلانی، ام پی اس، سرطانها و... هم در این لیست وجود دارد.
او درباره مشکل تامین داروی بیماران SMA، اظهار کرد: این یک بیماری عصبی عضلانی است که سه تیپ دارد. داروهایی مخصوص بیماران ساخته شده است که حداکثر تاثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی دارد و اندکی مشکلات بیمار را کاهش میدهد. سازمان بیمه سلامت وظیفه دارد به موسسهای که خدمت ارائه میکند به ازای اسناد پول دهد. ما اجازه نداریم مستقیما به شرکت وارد کننده پول دهیم. برای فاز اول بیماری مشکل مالی نداریم و پروتکلهایی که معاونت درمان نوشته ابلاغ شده و در سامانههای ما وارد شده است که قیمت دارو برای بیمار صفر شده است. تست آزمایشی یک یا دو روزه اجرا میشود و بعد در بیمارستانهای دانشگاهی قابل اجرا خواهد بود. در این زمینه مطالبات شرکتها هم پرداخت خواهد شد. انتظار ما از جامعه پزشکی و وارد کنندگان دارو این است که طوری رفتار کنند که دارو با اثربخشی بالا تجویز شود.
ناصحی درباره کمبودهای اخیر برخی داروها و نقش و چالشهای طرح دارویاری در این زمینه، تصریح کرد: این طرح مهمی است که با توجه به اطلاعاتی که از سازمان و غذا و دارو گرفتیم تغییرات را در سامانه لحاظ کردیم. در برخی داروها که کف قیمت را حساب کرده بودیم الان از میانگین به بالا را درنظر گرفتیم تا پرداختی از جیب مردم کم شود. پس طرح دارویار قسمت پرداخت از جیب مردم را کاهش داد. در پرداخت به موسسات نیز ما کاملا به روز هستیم. تامین اجتماعی هم نسبت به قبل بهتر شده است و بدهی داروخانهها به خرداد رسیده است اما بدهی دانشگاهی آنها زیاد است.
وی درخصوص نحوه ارائه خدمت و نسخه نویسی الکترونیک طی مدت اخیر که کندی ها و مشکلاتی در اینترنت وجود دارد نیز اظهار کرد: در شرایط اضطرار درصدی از نسخ را میتوان کاغذی نوشت و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. مشکلات را به وزارت ارتباطات هم ارجاع دادیم که قول پیگیری دادند.
انتهای پیام