کارگاه علمی «مایکوویروسها، پاتوژنهای پنهان» در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار شد، هدف این نشست تخصصی ارتقای دانش پژوهشی دانشجویان و آشنایی با مفاهیم نوین ویروسشناسی بود.
خدیجه عباسی عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام و رئیس مرکز استعدادهای درخشان این دانشگاه، در این کارگاه به تشریح آخرین یافتههای علمی در زمینه بیولوژی و کاربردهای مایکوویروسها در مدیریت بیماریهای گیاهی پرداخت.
وی با مروری بر تاریخچه کشف ویروسها در انسان و گیاهان و ساختار عمومی آنها شامل اسید نوکلئیک و پوشش پروتئینی و با اشاره به بیماری «لای فرانسوی» در قارچ خوراکی بهعنوان یکی از نخستین موارد گزارششده مرتبط با مایکوویروسها، بر ضرورت شناخت ۶ خانواده اصلی این ویروسها و میزبانهای قارچی آنها مانند «Ophiostoma ulmi» برای درک فرآیندهای آلودگی و انتقال افقی و عمودی تأکید کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه ایلام به بیان نمونههای عینی از تأثیر مایکوویروسها بر قارچهای بیماریزا پرداخت و پدیده «کمآزاری» (Hypovirulence) در قارچ عامل مرگ درختان شاهبلوط و ترمیم شانکرهای تنه این درختان را مورد اشاره قرار داد.
وی کاربرد این پدیده را گامی مؤثر در کنترل زیستی بیماریهای گیاهی برشمرد.
عباسی بر نقش فناوریهای نوین از جمله «تفنگ ژنی» و رویکردهای بیولیستیک در تحقق مدیریت پایدار بیماریهای گیاهی تأکید کرد و افزود: آشنایی با این مفاهیم، افقهای جدیدی را در عرصه کشاورزی پایدار و حفاظت از منابع طبیعی میگشاید.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه ایلام در روز جمعه ۲۱ آذر، برگزاری این کارگاه در چارچوب برنامههای پژوهشی دانشگاه ایلام، فرصتی برای تقویت توان علمی دانشجویان و تبیین اهمیت بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته در عرصه کشاورزی فراهم آورد.
انتهای پیام